Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktor newyorského nakladatelství Will Randall je jedné noci na opuštěné silnici pokousán vlkem. Zpočátku se zdá, že se zranění obejde bez následků, ale Will si brzy uvědomí, že se v jeho těle děje cosi podivného. Cítí se neobyčejně svěží, až nepřirozeně se mu zbystřil sluch a čich. Vlk mu předal své schopnosti a co víc, i svou povahu. Will je náhle rozhodnější, tvrdší, agresivnější. Jen díky tomu dokáže vzdorovat situaci, v níž se ocitl. Jeho šéf se chce schopného a inteligentního redaktora zbavit, nejlepší přítel mu svedl manželku... "Starý" Will by se před ranami osudu pasivně sklonil, "nový" Will se rozhodne situace razantně řešit a postavit se na odpor. Jeho dny jsou vyplněny osnováním plánů, jak si udržet práci, a rodícím se milostným vztahem k šéfově krásné dceři Lauře. Noci jsou zahaleny tajemstvím. Will se probouzí zkrvavený a ve svých kapsách nachází důkazy hrůzné skutečnosti, že jeho život po setmění ovládá vlčí vášeň... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Rover 

všechny recenze uživatele

Celý film stojí a padá s hereckými kreacemi. Nebýt Nicholsona, Pfeiffer, ale i dalších, byl by Vlk rychle zapomenut. Je totiž natočen hodně tradičně až klišovitě, i když například scéna ve stáji, a vůbec celý závěr, je brilatní. HUDBA: Ennio Morricone lehce zklamal, čekal jsem o mnoho víc, dostal jsem pouze zajímavý "vlčí" motiv. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson je proste zárukou úspechu. Pán herec najvyšších kvalít, ktorý dokáže presvedčivo stvárniť rebelského pacienta na psychiatrii (Prelet nad kukučím hniezdom), vraždiaceho maniaka so sekerou (Osvietenie), nevrlého starého mládenca (Lepšie to už nebude), Batmanovho protivníka (Batman 1), prezidenta USA (Mars útočí), penziovaného detektíva (Prísaha) a dokonca aj vlkodlaka (Vlk). Dobrý herecký výkon podala tu i Michelle Pfeiffer. Tento netradičný horror o vlkodlakoch iste poteší nie len fanúšikov tohto žánru. **** ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Komentář Nicka Towa víceméně vyjadřuje i mé pocity z tohoto filmu. Na Vlka jsem tenkrát zašel do kina a bylo to v mém životě první zklamání z Jacka Nicholsona. Do té doby jsem žral prakticky celou jeho filmografii od Easy Ridera až po Batmana. Pak už jsem narazil snad jen na jediný jeho dobrý film (Přísaha). Kvalitních vlkodlačích horrorů není mnoho, a tento k nim rozhodně nepatří. Zdejší kladné přijetí napříč širokým spektrem publika přičítám známým jménům v kolonce tvůrci. Velké zklamání, od něhož pramení můj pocit, že Jack by udělal nejlíp, kdyby hned po natočení Batmana raději odešel do důchodu. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nejvíce se mi líbila dokonalá hudba a závěr filmu. Herecké kvality opět spolehlivě zajistili Jack Nicholson a Michelle Pfeiffer, společně s Jamesem Spaderem, jehož role zde byla velmi lákavá. Hned jak na konci filmu vyšla Michelle ze dveří, tak jsem si řekla, že je v ní něco takového, šelmovitého... ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Od historky o vlkodlacích sotva můžeme očekávat bůhvíjakou originalitu. V tomto případě je ale scénář myslím dobrý. Především ctí pravidlo, že příběh je nejnapínavější, dokud ještě nemáme Zlo přečtené, dokud je tušíme, vidíme náznaky, ale nevíme, kdy a jak se projeví. Naopak nevyhnutelné vyvrcholení proběhne zdařile, to znamená především rychle, a než začne krvák nudit, je po všem. Dokonce s malinkým překvapením. Takže klišé, ale správně zvládnuté. --- Ačkoli vizuálně Kubrick vede, v tomto případě mě Nicholson i celý film uspokojili mnohem lépe, než slavnější Shining. Je to zkrátka lepší a lépe vyprávěný příběh. A ovšem, nezlobil jsem se ani za Nicholsonův sarkastický komentář, že konec světa nenastane s vymýcením deštných lesů, ale už nastal s vítězstvím popkultury nad kulturou. Když horror, tak ať mrazí! ()

Galerie (79)

Zajímavosti (18)

  • Mia Farrow byla navržena do role Charlotte Randallové. Společnost ale váhala, protože Mia byla v té době dost kontroverzní, a tak musel režisér Mike Nichols dost bojovat, aby ji studio obsadilo. Mia musela přistoupit na srážku z platu, ale nakonec si ve filmu stejně nezahrála kvůli problémům s rozvrhem. (HappySmile)
  • Natáčení trvalo místo šesti měsíců osm, protože se znovu natáčela celá třetí část filmu. (HappySmile)

Reklama

Reklama