Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktor newyorského nakladatelství Will Randall je jedné noci na opuštěné silnici pokousán vlkem. Zpočátku se zdá, že se zranění obejde bez následků, ale Will si brzy uvědomí, že se v jeho těle děje cosi podivného. Cítí se neobyčejně svěží, až nepřirozeně se mu zbystřil sluch a čich. Vlk mu předal své schopnosti a co víc, i svou povahu. Will je náhle rozhodnější, tvrdší, agresivnější. Jen díky tomu dokáže vzdorovat situaci, v níž se ocitl. Jeho šéf se chce schopného a inteligentního redaktora zbavit, nejlepší přítel mu svedl manželku... "Starý" Will by se před ranami osudu pasivně sklonil, "nový" Will se rozhodne situace razantně řešit a postavit se na odpor. Jeho dny jsou vyplněny osnováním plánů, jak si udržet práci, a rodícím se milostným vztahem k šéfově krásné dceři Lauře. Noci jsou zahaleny tajemstvím. Will se probouzí zkrvavený a ve svých kapsách nachází důkazy hrůzné skutečnosti, že jeho život po setmění ovládá vlčí vášeň... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Jak bylo řečeno už kdesi jinde: "Je to člověk? Je to vlk? Je to Jack!" Nedá se popřít, že tenhle snímek stojí z valné části na Jackovi, ale kdo by mu to měl za zlé. Já určitě ne a jak se tak dívám kolem sebe, neměla bych za zlé ani nějakému "velkému šedému zatoulanému psu," kdyby mě obdaroval svým kousnutím, abych mohla obdarovat české politiky zakousnutím. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Neskutočne podmanivý horrorový thriller, s nadupanou atmosférou romantickej drámy, v ktorom hrá prím ústredné duo Nicholson-Pfeiffer. Príbeh sa zahráva s myšlienkou, že premena človeka na vlkodlaka nemusí byť prioritne prekliatím a hrdinom nebude tentokrát typická strana dobra. Dej je navyše zaujímavo zakomponovaný do prostredia vydavateľstva, romantická línia je natoľko prirodzená, že absolútne nezasahuje do stupňovania napätia. Nečakajte však prvoplánové ľakačky a nezmyselné vyvražďovačky. Toto je horror s atmosférou, ktorýsi kladie za prioritu obsahovú stránku. 90%. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že má M.Pfeiffer smůlu na chlapy, když se jí pořád mění na vlky.. Nadprůměrný thriller s romantickými prvky, kde si Nicholson při natáčení scény zakousnutí srnky musel připadat jako Lugosi v souboji s chobotnicí.. Zapamatování hodnou scénou s možným využitím v praxi budiž Jack a jeho nerespektování funkce pisoáru: „I'm just marking my territory..“ ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Taký film s Nicholsonom, ktorý svojimi rečami dokáže opantať nejedného diváka, mňa to však nezobralo a ako horor to u mňa tiež nebolo dobré, skôr to bol romantický film. Vlkodlačia klasika, ktorá si ma nepáčila. Pre mňa to nebolo nič moc a ťažko sa mi to rozoberá, keď ma to nezaujalo, neopantalo. Možno som teraz cynik, ale ak to nie je môj obľúbený žáner, tak by ma to malo zaujať, aby som tomu dal lepšie hodnotenie a to sa nestalo. Pre mňa dlhý film, ktorý prebehol bez toho, aby som si na konci povedal aspoň, že to bolo v pohode. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tedy žádná sláva. Tohle je přesně ten druh hororu, který mě nijak výrazně nezasáhl. K dispozici byli zajímaví herci, ale dohromady nepředvedli nic tak výjimečného, ale na vině je především necitlivá režie Mikea Nicholse, kterému se nepodařilo za celou dobu navodit hororovou atmosféru, a je dost znát, že to není žádný hororový specialista. A tak se film tak nějak nesnesitelně vlekl a ožíval ve scénách, kdy za úplňku Jack Nicholson absolvoval svou proměnu a ulovil i nějakou tu srnku v lese, pak zase nuda, a zase ta obvyklá proměna. A takhle se to střídalo, až do celkem ucházejícího finále, ale ani na okamžik to nebyl horor, ale film o chlápkovi, co se proměňuje ve vlkodlaka. 60% ()

Galerie (79)

Zajímavosti (18)

  • Film sa natáčal v Los Angeles, Lancaster, Culver City (Kalifornia, USA), New Yorku, Hyde Parku (New York, USA) a Roxbury (Vermont, USA). Obdobie natáčania: 7. apríl - 28. júl 1993. (Arsenal83)
  • Ve scéně, kdy se Will (Jack Nicholson) objeví poprvé v práci, nasazuje si brýle a zapaluje dýmku. V dalším záběru ale již brýle nemá. (StropS)
  • Přestože je celý film o vlkodlakovi, toto slovo v něm není ani jednou řečeno. (HappySmile)

Reklama

Reklama