Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktor newyorského nakladatelství Will Randall je jedné noci na opuštěné silnici pokousán vlkem. Zpočátku se zdá, že se zranění obejde bez následků, ale Will si brzy uvědomí, že se v jeho těle děje cosi podivného. Cítí se neobyčejně svěží, až nepřirozeně se mu zbystřil sluch a čich. Vlk mu předal své schopnosti a co víc, i svou povahu. Will je náhle rozhodnější, tvrdší, agresivnější. Jen díky tomu dokáže vzdorovat situaci, v níž se ocitl. Jeho šéf se chce schopného a inteligentního redaktora zbavit, nejlepší přítel mu svedl manželku... "Starý" Will by se před ranami osudu pasivně sklonil, "nový" Will se rozhodne situace razantně řešit a postavit se na odpor. Jeho dny jsou vyplněny osnováním plánů, jak si udržet práci, a rodícím se milostným vztahem k šéfově krásné dceři Lauře. Noci jsou zahaleny tajemstvím. Will se probouzí zkrvavený a ve svých kapsách nachází důkazy hrůzné skutečnosti, že jeho život po setmění ovládá vlčí vášeň... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Jak bylo řečeno už kdesi jinde: "Je to člověk? Je to vlk? Je to Jack!" Nedá se popřít, že tenhle snímek stojí z valné části na Jackovi, ale kdo by mu to měl za zlé. Já určitě ne a jak se tak dívám kolem sebe, neměla bych za zlé ani nějakému "velkému šedému zatoulanému psu," kdyby mě obdaroval svým kousnutím, abych mohla obdarovat české politiky zakousnutím. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

U filmu jsem neustále usínal. Buď je příčinou právě dopsaná maturitní práce a nebo film samotný. Nebylo to zlé a našlo by se dost pozitiv. Jenom všechno okolo přííběhu asi bylo špatně. Tím mám na mysli hlavně atmosféru, prostředí a hudbu. Hudba byla asi důvodem usínání, všechno absolutně nijaké, nevýrazné. Na druhé straně stojí Nicholson a příběh, který je sice klišé, ale nevadil mi. Až na amulet a závěrečný souboj, ten je opravdu zvláštní. Když koukám na svůjj výčet - vadilo mi skoro všechno až na Nicholsona. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson je proste zárukou úspechu. Pán herec najvyšších kvalít, ktorý dokáže presvedčivo stvárniť rebelského pacienta na psychiatrii (Prelet nad kukučím hniezdom), vraždiaceho maniaka so sekerou (Osvietenie), nevrlého starého mládenca (Lepšie to už nebude), Batmanovho protivníka (Batman 1), prezidenta USA (Mars útočí), penziovaného detektíva (Prísaha) a dokonca aj vlkodlaka (Vlk). Dobrý herecký výkon podala tu i Michelle Pfeiffer. Tento netradičný horror o vlkodlakoch iste poteší nie len fanúšikov tohto žánru. **** ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Vlka radím k priemerným dielam inak vynikajúceho režiséra z mojej Top 10 - Mikea Nicholsa. Dôvodov je niekoľko. Predovšetkým neobľubujem horory ako žáner. Pocit radostného vzrušenia spojený so strachom z videného je mimo môjho chápania. Druhým dôvodom je nosnosť témy. Premena človeka na vlka neponúka dostatok variácií, ktoré by naplnili dvojhodinový film. Dokonca som ani príliš neobdivoval šikovnosť maskérov, pretože spraviť vlka z Nicholsona nevyžaduje veľké umenie. Nepopieram, že film je nadpriemerný, ale jedno jeho zhliadnutie bohato stačí. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson opět trochu jinak, ale jako vždy skvělý. VLK vlastně není úplně typický horor, ale určité prvky tohoto žánru v sobě ukrývá. A stejně tak romantiky, mystiky a určité originality, to především. Podmanivá Morriconeho hudba dodává ten správný říz, Spader je slizký záporák a noční scény vypadají díky svícení fantasticky. Já na tento kousek nedám nikdy dopustit. Můžu tedy dát jiné hodnocení? Navíc, když ve filmu hraje můj mimořádně oblíbený herec? ()

Galerie (79)

Zajímavosti (18)

  • Film sa natáčal v Los Angeles, Lancaster, Culver City (Kalifornia, USA), New Yorku, Hyde Parku (New York, USA) a Roxbury (Vermont, USA). Obdobie natáčania: 7. apríl - 28. júl 1993. (Arsenal83)
  • Natáčení trvalo místo šesti měsíců osm, protože se znovu natáčela celá třetí část filmu. (HappySmile)

Reklama

Reklama