Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Nádherná a svobodná kavalkáda nonsensů, satirických skečů a britsky vykutálených slovních a situačních hříček od pánů, jejichž jména znějí skoro jako jména svatých - John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Graham Chapman, Michal Palin - doplněné animacemi velkého a divokého Terry Gilliama, zahajuje přehlídku odvážných, kteří souhlasili ocitnout se v jejich zářícím stínu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (443)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Jsem vyšokován. Humr z pekel vylezl z mé obrazovky a vysál mi mozek. Byla vymezena hranice: Zde je Python a vše okolo...je někde hluboko pod ním. Akorát mám stracha, že mi praskla pojistka smíchu a od teď mi vše bude připadat...takové nějak málo ztřeštěné. Přeci jen jsem nečekal takovou španělskou inkvizici. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé, ano. Tohle prostě nemá obdoby. Kult, špička, genialita, říkejte si tomu jak chcete, prostě Monty Python je Monty Python. Kdo neviděl Závod degenerované britské aristokracie, Lva Davidoviče Trockého nebo Tanec rybích políčků, či snad nedej bože neví co znamená věta "Two bulls of sea lion in a life death combat..." ten neví co to znamená psychotický humor:) Dokonce si můžete i zazpívat:)) Co třeba tu naši? Immanuel Kant was a real pissant....:))) ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

(Viděny kompletní 4 série) „Takže, berete si vy, čtyři chlapci, tyto dvě dívky, aby se staly vašimi sedmi nevěstami?“ - Ano, pane.“- „Tak a běžte si psát úkoly.“ Začnu zápory. Když pominu kolísavost kvality humoru (+ smutný fakt, že 4. série bez Cleese je slabší) a mé osobní indispozice (řadu britských reálií neznám a hrátky s angličtinou plně nedocením), problém mám jen s Gilliamovou animací. Je sice plná fantazie a originality, ale já se u ní zasmál málokdy (zavděčil se mi hlavně parodií na 2001, alespoň někdo ji přesně vystihl). Klady však jednoznačně převažují. Inovativní zpracování skečů, vysoká četnost těch výborných, přechody mezi nimi, (ne)pointy, velmi odvážné narážky, kreativní práce s úvody a závěrečnými titulky…to vše a mnohem víc nabízí dílo, které bez nadsázky boří a posouvá hranice absurdního humoru. Srdeční záležitost, dávám slabších, ale přesto 5*. Oblíbené skeče: The Mouse Problem, The Dirty Fork, Silly Job Interview, The Lumberjack Song, Piranha Brothers, Mosquito Hunters, Scott of the Antarctic atd. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Confusers! Confuse a cat! Někdy jsem se tedy cítil přesně jako ten matený kocour, který sleduje poskakující gorilu a boxera schovanýho v popelnici. Nenamlouvám si, že bych Létajícímu Cirkusu plně pozoruměl (což snad ani nejde) a že bych nebyl lehce frustrován mnohými imbecilitami, jejichž jedinou pointou je, že "vyšumí do prázdna". Ale mě to sledování jalovejch kravin prostě bavilo. ()

Cubinho 

všechny recenze uživatele

I'm a lumberjack and I'm okay, I sleep all night and I work all day. He's a lumberjack and he's okay, He sleeps all night and he works all day. I cut down trees, I eat my lunch, I go to the lavatory. On Wednesdays I go shopping, And have buttered scones for tea. He cuts down trees, he eats his lunch, He goes to the lavatory. On Wednesdays he goes shopping, And has buttered scones for tea. I'm a lumberjack and I'm okay, (He's a lumberjack and he's okay). I sleep all night and I work all day, (He sleeps all night and he works all day). I cut down trees, I skip and jump, I like to press wildflowers. I put on women's clothing, And hang around in bars. He cuts down trees, he skips and jumps, He likes to press wildflowers. He puts on women's clothing, And hangs around in bars? I'm a lumberjack and I'm okay, (He's a lumberjack and he's okay) I sleep all night and I work all day. (He sleeps all night and he works all day) I cut down trees, I wear high heels, Suspenders and a bra. I wish I'd been a girlie, Just like my dear papa. He cuts down trees, he wears high heels, Suspenders and a bra? He's a lumberjack and he's okay, He sleeps all night and he works all day. He's a lumberjack and he's okay, He sleeps all night and he works all day. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (28)

  • V úvodní znělce pořadu hraje americký vlastenecký pochod "Liberty Bell" od Johna Philipa Sousy. Skladbu vybral autor úvodních animací Terry Gilliam. (Nihlathak)
  • Asteroid 13681, který byl objeven v roce 1997 v Kleťské observatoři, byl pojmenován „Monty Python“. (Vrata88)
  • V epizodě se objeví producent seriálu Ian McNaughton v roli jednoho z diváků ve studiu, kteří vtrhnou na scénu. (don corleone)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

08.07.2018

53. ročník největšího filmového festivalu v Česku je u konce. Festival, který byl zahájen vzpomínkovým filmem na Miloše Formana Lásky jedné plavovlásky (1965), se letos nesl ve znamení velkých… (více)

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

13.10.2006

To, že absolutní vetšinu kadeřníků tvoří masoví vrahové s vážnými psychickými problémy, všichni dobře víme už od dob Monty Pythonů. Bohužel, mnozí z nás tento alarmující fakt ještě i dnes berou jen… (více)

Reklama

Reklama