Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ten večer, kdy skončí ve funkci šerifa v Nevadě, přísahá Jerry Black matce zavražděné dívky, že vraha najde. Nevěří totiž, že policie zatkla toho pravého. Zjistí, že to je v poslední době v této oblasti už třetí případ, kdy oběti jsou mladé, blonďaté, hezké a na svůj věk malé. Kupuje proto starou benzínku v horách poblíž oblasti, kde se zločiny odehrály, a pátrá po vysokém muži s černým kombíkem, který rozdává hračky v podobě dikobraza a říká si čaroděj: to vyplývá z obrázku, který nakreslila zavražděná dívka. Jerryho osamělý život vystřídá přátelství s jistou ženou a její malou, blonďatou dcerkou. Není možné, že Jerry zanedbal něco, co může mít smrtelné následky? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Jordan 

všechny recenze uživatele

nenechajte sa pomýliť a nesledujte tento film ako nejaký thriller alebo nebodaj krimifilm, pretože to vôbec nie je, penn je príliš rozmýšľajúci umelec, aby natočil nejakú otrepanú žánrovú záležitosť, a Nicholson príliš dobrý a vyzretý Pán Herec, aby na staré kolená hral len tak v nejakom mainstreamovom pátraní po sériovom vrahovi. a kto si aj tak sadne pred toto dielko s pocitom, že uvidí napínavý thriller plný dejových zvratov, sledovania a vyšetrovania, skladania skladačky a odhaľovania profilu nejakého maniaka, tak hádam po prvých sekundách filmu, keď nesmierne lyrické obrazy podfarbujú titulky, v ktorých sa nám ako zdroj predlohy zjaví meno Friedrich Durrenmat, musí pochopiť, že nasledujúce dve hodiny budú o niečom inom. O snahe splniť sľub, na ktorého splnenie už nemáme fytické ani psychické predpoklady, o posadnutosti, o vyrovnávaní sa so starobou, o honbe za duchom, o honbe za svojim vlastným pokojom a o mnohom inom. jemne vykreslený psychologický film so skvelou kamerou, hudbou a veľmi dobrými vedľajšími roličkami (za všetky minimálne Del Toro a Rourke). ()

monolog 

všechny recenze uživatele

i ta rozvláčnost se mi líbí. a muž, který si stojí za svým slovem, a to tak, že je ochoten kvůli splnění přísahy obětovat všechno si u mě nezaslouží než obdiv. a jack nicholson ho ztvárnil skvěle. a co taky nezahrál skvěle, že? čest je velmi důležitá vlastnost. ale ještě důležitější vlastností je si tuto čest uchovat a vědomě si ji uchovávat. čest je jediná vlastnost, kterou pokud někdo trpí, tak se na toho člověka můžeme spolehnout. kvůli ničemu jinýmu ne. škoda, že ji moc lidí nezná. a vlastně ani nikdy neznalo, protože křivost je od věků přírodním útvarem, zatímco rovnost je potřeba vytvořit. ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Jen 67%?! Tak to nechápu. Od začátku až po naprosto nečekaný a drsný konec jde o úžasný film. Podle mého názoru je skvěle zrežírován. Penn vás neustále udržuje v napětí, živí ve vás nepříjemný pocit, že nebezpečí je pořád nablízku. To zajímavě kontrastuje s pomalým tempem příběhu a výsledek se mi zdál velice působivý. No a když se k tomu přidá Nicholson, který narůstající posedlost hlavní postavy zahrál přímo fantasticky, je vynikající krimi-thriller na světě. Slyšel jsem o podobném švýcarském filmu "Stalo se za bílého dne", který je prý ještě drsnější. Jsem na něj dost zvědavý... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prísaha klame úplne všetkým, čo sprevádzalo jej promo kampaň. Označenie triler, Nicholson v hlavnej úlohe, slávny herec na režisérskej stoličke, zápletka. Prísaha je film, ktorý som videl vo filmovom klube na tvrdých stoličkách a presne sem zapadol. Pomalá, atmosferická, psychologicky výborne prepracovaná dráma jedného policajta, ktorému to tak trochu začína preskakovať v hlave. Kriminálny prípad, ktorý sa tu rieši, je iba spúšťačom tejto psychologickej štúdie. Na vyššie hodnotenie ale niečo chýba, napriek tomu, že nemám filmu absolútne čo vyčítať. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Zaujal mě popisek filmu a jako zajímavost režie Seana Penna. Taky to, že se ve filmu má ukázat i Mickey Rourke. Jo, tak to je pro mě trošičku výsměch! Skrz dvě proplakaný minuty co se ve filmu objeví, bych já probulel celej den! No tak jsem krapet setřel. Film se hrozně táhne, nemá tempo a určitě jsme zvyklí i na lepšího Nicholsona. Ovšem konec filmu je příjemný překvapení teda aspoň v tom, že něco takovýho tu ještě nebylo. Ale jinak zcela obyčejnej film bez dechu a života! 50% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Původně se mělo natáčet v Minnesotě, ale z finančních důvodů se nakonec produkce přesunula do Kanady. (HappySmile)

Reklama

Reklama