Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vinnetou, náčelník Apačů, je postřelen bělochy při pokusu o záchranu indiánského chlapce. Raněného jej nachází fotograf Napoleon Charbonneau a spolu s lidem Pajutů a Old Shatterhandem Vinnetua zachraňují. Později Vinnetua přepadne Tashunko Sapa, mladý Komanč, který se mu snaží ukrást koně. Vinnetou se stane jeho učitelem - takovým, jakým pro něho byl Starý Medvěd, jeho více než otec, kterého mu zabili před očima. (mibara)

(více)

Recenze (98)

reccal 

všechny recenze uživatele

Old Shaterhand má fousy, pivní bříško a celkově je to pěknej pořez. A světe div se, i když tu mají mnozí hubu napříč, tak je to podle původní knižní předlohy, která fakt nevykreslovala vyrýsovaného atleta. Za něco stojí tak první dí, a sice když to Vinnetou konečně pořádně schytá... jenže neumře a tak nebetyčná nuda plná hubukřivících hlodů a dlouhých pohledů k horizontu nekončí. Tequilový boss Hawkins je jen karikaturní hřebíček do rakve. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Věřím, že v tu dobu na to stejně všichni koukali a byli rádi za další příběh náčelníka Apačů, i když odkloněného od knih. Když jsem si dal dneska maraton, netušil jsem, že to bude tak špatné, jak hodnocení zde napovídá. A ono bylo ... Ani Vinnetou to nezachránil, ani hlubší myšlenka, kterou do příběhu chtěli dát, ani návrat Sama Hawkense se stejným hercem... Byla to jednoduše nuda a nuda, kde se místy objevila parodie na Old Shatterhanda. ()

Reklama

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Náhodou to byla docela prdel. Nemožnej vypatlanej starej Vinnetou, kterej sedí u ohně, zjevně na houbičkách, houpe se dopředu a dozadu a dělá hou-hou-hou-hou hau-hau-hau-hau. K tomu cikán jménem Tašunka, kterej je furt v průseru a Old Shatterhand, kterýho hraje nějakej strejc s plnovousem. Ve Studiu Kamarád jako malej jsem to docela žral, ale jinak je to děs. Jedna hvězdička za titulkovou melodii, která byla opravdu dobrá. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dávali to vždycky v neděli dopoledne ve Studiu Kamarád a já jsem z toho byl totálně nadšený, nicméně s čím mohl tenkrát člověk srovnávat? Nedávno jsme s kamarádem vyklízeli barák, protože se stěhoval a objevili jsme tam nejen videopřehrávač Beta, ale i spoustu kazet, kde byl, kromě předpotopního porna, i tenhle "skvost". Po dílu a půl jsme to museli vypnout. Dávám jen jednu nostalgickou hvězdu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Úzká svázanost s "mayovkami" vzala za své a je to dobře. Knížky byly stejně lepší. Najednou byl tady Vinnetou o pár desítek let starší, Old Shatterhand s panděrem a bojovné indiánské nedochůdče z kmene Komančů Tashunko Sapa. Poetika klasických dobrodružství byla v nenávratnu, ale Pierre Brice měl stále charisma, seriál se odvíjel v jiném a poněkud moderně-akčnějším duchu. 60% ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Seriál není natočen podle žádné knihy Karla Maye. S námětem přišel sám Pierre Brice, aby poukázal na skutečné problémy Indiánů na konci 19. století. [Zdroj: karel-may.majerco.net] (mar48)
  • V roce 1977 se objevila v časopisu Frau zpráva, že se v létě toho roku začne natáčet seriál o Vinnetouovi, ve kterém měl Pierre Brice znovu ztvárnit hlavní roli. Natočený byl ale nakonec až za tři roky. [Zdroj: karel-may.majerco.net] (mar48)

Související novinky

Pierre Brice 1929 - 2015

Pierre Brice 1929 - 2015

06.06.2015

Po těžké nemoci zemřel v pařížské nemocnici herec Pierre Brice. Představitel legendárního Vinnetoua pocházel ze šlechtické rodiny. Vystudoval herectví a v počátcích se živil jako zpěvák. Hereckou… (více)

Reklama

Reklama