Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Motorkář Cary Ford se vrací do Kalifornie z Thajska, kam uprchl před zákonem a drogovou mafií. Chce srovnat účty s grázlem, který na něj poslal policii, usadit se a žít v poklidu se svou přítelkyní. Jeho impulzivní chování a problémová povaha tomu však brání a zpráva o jeho návratu se rozšíří rychleji, než by si přál. Dříve, než stihne vše vysvětlit, namočí se do nových problémů a je znovu na útěku. Dealer Henry chce zpátky svoje drogy, a navíc Forda křivě obviní z vraždy bratra šéfa černošského gangu Treye. Proti Fordovi teď stojí nejen Henry, Treyovi motorkáři, ale i FBI. Nezbývá mu nic jiného než utíkat. Po jeho boku jedou nedovolenou rychlostí na motorkách dva přátelé a krásná Shane... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je to síce stupídne, ale je to cool.Nechýbajú tomu cool zábery, cool audiovizuál a ani cool akcie, má to celkom dobré nápady a herci tiež nie sú zlý.Má to len 81 minút a práve preto to nieje až taká nuda.Stále sú to nejaký drsňáci na motorkách a stále naháňa niekto niekoho.Netreba vela pri tom rozmýšľať (alebo pri tom nerozmýšľajte vôbec) a pokiaľ sa nudíte, tak je to fajn.No pred koncom si to môžte kľudne vypnúť, pretože to finále sa moc nepodarilo. :-) Skrátka pekne natočená štýlova blbosť. 50% - 2* ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ ide o scenár tohto snímku, tak to je škoda vôbec čo hovoriť. Absolutná hlúposť. Nikdy som neobdivoval motorky a motorkárov. Priznám sa, že túto komunitu ľudí považujem za bandu buranov. No a "Torque" ich je plný. Rýchle motorky, cool motorkári, ich flandry, nasratí negri, gangy, trendová hudba,... nič pre mňa. Zaujala ma však podarená klipová réžia, ktorá výborne podporuje akčnosť tohto filmu. Kebyže je to obsadené charismatickejšími hercami, idem na tri hviezdičky. Takto dávam o jednu menej. ** ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Neskutečná debilita na n-tou. Pro samé zrychlovačky / zpomalovačky či průlety kamery tu nezbylo žádné místo pro postavy, dialogy či snad něco připomínající příběh (o logice a fyzikálních zákonech raději pomlčím úplně). Proto je tedy s podivem, že se na to vlastně dobře kouká. A pokud ne přímo dobře, tak aspoň snesitelně. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Před rokem byl nucen Cary Ford (Martin Henderson) zmizet z města, neboť se mu podařilo šlohnout místnímu gangsterovi Henrymu pár kilo čisté drogy, čímž na sebe svolal hněv nejen onoho gangstera, ale i policie a vůbec všech. Nyní se vrací, aby vše napravil - drogy vrátil policii, gangstera taktéž a nakonec si udobřil svoji přítelkyni Shane (Monet Mazur). Jenže Henry je na Caryho nachystanej - sejme jednoho motorkáře tak, aby všechny důkazy ukazovaly na Caryho - a kromě všudypřítomné FBI po něm jde i brácha sejmutýho kluka, Trey (Ice Cube), šéf místního motorkářského gangu.. Tak já ani nevím, co si mám o Torque myslet. Jasné je, že mělo jít o Rychle a zběsile, tentokrát ale jen na dvou kolech. Jenže ani samotný Rychle a zběsile neoplývalo žádným velkým příběhem, a Torque už vůbec ne. Všechno je tak nalajnovaný, že to chvilkama působí docela směšně. Stejně tak některé "akční" scény jsou naprosto k smíchu - pětiminutová jízdo-bitka dvou moto-slečen na padesátimetrové promenádě nebo celej úlet s vlakem (i s typickou hláškou - Kdyby sejmul mýho bráchu, tak mne tam nechá chcípnout). Na druhé straně jsem se ani nestihl začít nudit - film je dostatečně krátký a stále se něco děje... ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

jako motorkář bych tenhle film měl milovat... jako člověk který chápe nějaké zákonitosti fyziky.... ten film nenávidím... uáááá to je tak.... nanicovaté... aspoň že je to tak barevně přestřelený že mi to málem vypálilo oči.... ta hodina a půl se dá přežít pořád se tam něco děje... i když pořádně nevíte proč... a co... ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Motorka Y2K, na které se Ford (Martin Henderson) snaží chytit Henryho (Matt Schulze), skutečně existuje. Je to MTT Superbike, hnaný Rolls-Royce allison 250, který se běžně používá ve vrtulnících. (KucC)
  • Cisterna Peterbilt, která se objevuje na začátku filmu a způsobí pád jednoho z jezdců, pochází z filmu Duel (1971). (ondrach)
  • O roli Chiny se ucházela Paris Hilton, postavu nakonec ztvárnila Jaime Pressly. (KucC)

Související novinky

Z daleké Galaxie skokem do virtuálního světa

Z daleké Galaxie skokem do virtuálního světa

10.01.2008

Hayden Christensen zůstává věrný žánru sci-fi. Brzy jej uvidíme v akčním thrilleru Douga Limana Jumper, v němž ztvárňuje mladíka se schopností v sekundě se přesouvat na velké vzdálenosti bez toho,… (více)

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama