Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o rodinné dovolené v malebné beskydské chalupě, kde se tři přátelé starají o šest malých dětí. Muži jsou přesvědčeni, že právě jejich výchovné metody jsou mnohem lepší než pedagogické působení matek. Když ale manželky přijedou „na kontrolu“, dojde v rodinách na čas k vážným sporům... (Bontonfilm)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (860)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Nejlepší česká rodinná komedie, která obsahuje spousty hlášek a člověk se u ní zasměje vždy, i když ji vidí klidně po dvacaté. Skvělé herecké výkony, vtípky a výborné dětské obsazení. Málokomu se podaří natočit film s dětmi, který by byl tak dobrý. Spousty nezapomenutelných scén... 30. 6. 2013: A dá se na to dívat i v létě, nejen o Vánocích nebo na Silvestra, jak je zvykem! :D ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Divácky nadhodnocená komedie má přesto - nebo právě proto - co nabídnout. Od přesvědčivého pohledu na skutečný stav ženské otázky v normalizačním Československu až po rozpustilé scénky na horách, v nichž řada mužských iluzí bere až překvapivě rychle zasvé, a jedinečně zvládnutou mateřskou miniškolku pro malé děti jakéhokoliv věku se divák nenudí. Zájem Poledňákové režisérky i scénáristky byl nepochybně soustředěn právě na tento typ odpočinkové komedie pro celou rodinu. Výraz "kadibudka", kterým obohatila českou slovní zásobu, zřejmě zůstane vedle některých hlášek trvalou stopou tohoto díla v českém diváckém povědomí všech generací. A to není v žádném případě málo. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Klasická československá komedie dřívějších let. Nenadchne a ani neurazí. Film jsem viděl vícekrát, než bych vůbec chtěl. Pochopitelně jsem si u sledování neucvrkával blahem, ale ani jsem nijak závratně netrpěl. Už ten nápad je příjemní. Tatínkové si jedou do hor zachlastat. Bohužel se musí postarat o pár dítek, takže hledají nejlepší program, jak se pozornosti dětí co nejlépe zbavit. Samozřejmě to skončí katastrofou. Všude vládne strašně pohodová atmosféra a všichni se mají rádi. 3* ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

V tom nejlepším slova smyslu civilní výkony ústřední pánské trojice mohou za to, že se pokaždé směju. Anebo že by to bylo kouzlo? Nebo to je tím, že se často sám sebe ptám - "Může mít někdo za kamaráda takovýho ptáka?" :) Zlidovělé hlášky, největší boss ze všech Július Satinský, výborná hudba (ta filmová, ne Helči Vondráčkové). Ale stejně - veselohra století?? To, že Pavel Nový naprosto v pohodě popisuje (byť lže, což divák ví) nevěru svojí krásné ženě (Zdena Studenková) a jeho amigos z toho mají hroznou legraci, mi právě legrační nepřijde. Co se na té chatě asi muselo dít jiné roky, když u toho ještě ty děti nebyly? A "vtípek", který kamarádi provedou ze všech sil se snažícímu Albertovi - tím myslím večeři pro Kateřinu, ne závěrečný koš - je za hranicí černého humoru. Čím víckrát to vidím, tím intenzivněji mě tyhle myšlenky napadají. Ale stejně to všechno mezi tím mám rád, což nechápu. Tehdy prostě ještě paní Poledňáková věděla jak na nás. ()

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Nemám rád CZ/SK filmy. Nie su na úrovni a nedá sa na ne pozerať. Ale aby sme si to urovnali. To sa týka len tých nových. Na tie staré nedam dopustiť. Komédie ako Pelíšky. S tebou mne baví svet a podobne sú skvelé komédie. Na tomto filme som sa neskutočne bavil. Je to proste stará dobrá klasika so skvelým humoristom Satinským. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (73)

  • Původně se film vůbec neměl objevit v kinech, režisérka Marie Poledňáková ho napsala pro televizi, kde byla zaměstnána jako dramaturgyně. Televize o něj však vůbec neměla zájem, a tak se scénářem odešla na Barrandov. (rublik05)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

České lázně ve filmu

České lázně ve filmu

28.10.2019

Česká města se v průběhu let stala kulisou pro mnoho filmových tvůrců. Zrakům lokačních z českých i zahraničních filmů neunikla ani lázeňská města. A zájem o ně mezi filmaři stále je. Na výlety po… (více)

Zemřel Václav Postránecký

Zemřel Václav Postránecký

08.05.2019

Ve věku 75 let zemřel po těžké nemoci herec Václav Postránecký. Postránecký se vyučil zámečníkem, většinu života ale strávil buď před kamerou, nebo v divadle. Účinkoval ve Slováckém divadle, později… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno