Reklama

Reklama

Loki - Season 1

(série)
Trailer 2
USA, 2021, 4 h 47 min (Minutáž: 42–53 min)

Tvůrci:

Michael Waldron

Režie:

Kate Herron

Předloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hudba:

Natalie Holt

Hrají:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Wunmi Mosaku, Eugene Cordero, Tara Strong, Derek Russo, Erika Coleman (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Ihned poté, co se zmocní Teseraktu, je Loki zatčen Úřadem časových odchylek (TVA). Poté, co spatří svou předpokládanou budoucnost, se Loki pokusí uprchnout, ale je znovu dopaden. TVA ho naverbuje, aby pomohl odchytit zběhlou Lokiho variantu, která působí potíže. Společně s Mobiusem a B-15 pak vyšetřují apokalyptické události, zatímco odhalují tajemství ukrývající se ve zdech TVA. (mikki089)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (111)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po WandaVision a Sokolíkovi se Zimnym Soldátem první Marvel-seriál, který opravdu funguje. A funguje výborně. Hlavní tahák titulního hrdiny doplňuje charismatem Owen Wilson natolik, že jsem jej nepoznal a půl prvního dílu si říkal, že ten nos je mi sakra povědomej. A postupem času se přidá dalších pár zajímavých postav, což vygraduje v episodě páté, která je erupcí zábavy a potenciálu ukrytého v... No řekněme ukrytého v zápletce celé téhle řady. O tomhle seriálu se vůbec bez spoilerů píše značně těžce, takže se dá jen říct, že příběh je značně hravý, ale zároveň nepostrádající dramatičnost, z Lokiho je na mnoha místech figurka vyloženě groteskně komediální (a to bez nadsázky, jsou tu místa, které obsahují poetiku klasických grotesek), zároveň má pár dramatických a emočních scén (které tak zoufale postrádali/nepovedli se ve WandaVision a WS&Falcon). Hrozně mě bavilo i zasazení a estetika, která vychází z šedesátých let a to nejen v kancelářských prostorách (ach, zas to co se objeví v páté episodě). Za mě další velký bonus je ten, že se tu konečně hraje trošku větší hra a funguje tu jak příběh pro samotné hrdiny, tak i příběh, na který se bude navazovat v jiných Marvel produkcích. PS: tikající openig je hrozně super a aligátor mé nové oblíbené žvíže ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co je na tomhle seriálu unikátní, je kombinace hned několika věcí, které byli viděny ve filmech, cestuje se tu časem i prostorem, panuje tu paranoia a v podstatě nikomu nelze věřit a celé je to završené kosmickou apokalypsou. A tenhle seriál je jako sám Loki, má to vytříbený styl a každá epizoda (až na druhou, ta mi přišla nejslabší) má něco do sebe, něco se v ní stane, či je napínavá a nebo od obojího trochu, poslední dva díly sem byl opravdu napjatý a očekávat, co se v seriálu stane, už ani nešlo, protože právě ony dvě poslední epizody, byli totální haluz. Tom Hiddleston co by Loki, je prostě skvělý a jeho vývoj, který je jiný narozdíl od toho filmového, je prostě opět špica. Ale tenhle seriál, neni jenom o jednom herci, všichni herci sou tady úžasný a hrají svoje postavy, na jedničku. Akce je taky na velice slušné úrovni, ale co mně opravdu bavilo, byli dialogy a to hlavně mezi ústřední trojicí Loki x Mobius x Sylvie. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Alternativní přístup se hrubě nevyplatil. Loki je přepálený, nesourodý, zmatený, místy lacině vypadající, s akcí na úrovni televizních popkulturních fláků z devadesátek. Zdánlivě superchytrý scénář je patlanina všeho, co v jiných marvelovkách bylo lépe provedené, s větším emocionálním zápřahem směrem na diváka. Loki je místo obávaného padoucha jen bezduchá figurka, skákající z jednoho nesmyslného světa do jiného. Nic nedřzí pohromadě, nic nedává smysl, všechno je divákovi úplně jedno. Dokoukáno jen z úcty k dnes již klasickým filmům, jinak je to v polovině na vypnutí. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

V něčem tenhle svět připomíná Kafkův i Orwellův a samotný námět je super. Jen se nemohu zbavit dojmu, že to na papíře vypadalo o dost líp než v seriálu. Tuna vysvětlovacích monotónně dlouhých dialogů z nichž některé jsou obzvláště nudné a hlavně zbytečné, protože rozebírají nedůležité, nebo dávno řečené (první díl v tomhle směru dost vede), ke konci se to sice rozjede dost slibně (5. a 6. díl), ale pořád je to přes skvělého Toma Hiddlestona, Owena Wilsona i Sophii di Martino, skvělou atmosféru, zajímavou lokaci i vizuální stránku, s pár skvělými narážkami a sem tam zajímavou myšlenkou, a dost dobrými nápady, poněkud těžkopadné, ani ne tak v samotném příběhu jako v již zmíněných dialozích. PS: Heslo používané v seriálu - Na věčně časy. Vždy. Má pro Středoevropany ještě děsivější kontext než tvůrci zamýšleli. Ve spojení se zelenou barvou a nábytkem ze 70. let až podivně děsivý. 70% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi mě bavila o chlup víc (o pár týdnů dřív viděná) WandaVision. Tohle ale bylo víc filmové, dost akční, Hiddelston výborný a hlavně ten závěr docela rezonuje a dá se s ním do budoucna hodně pracovat nejen v dalších sériích ale i ve filmech. Navíc soundtrack absolutní pecka. _ Co to vyšlo, jsem S1 viděl ještě asi 3x, ost naposlouchal v desetihodinách a na tu pětihvězdu to dojde v pohodě. 9.5/10 ()

Galerie (94)

Zajímavosti (68)

  • Vyobrazení zničení Pompejí jako katastrofy na úrovni apokalypsy je věcně nesprávný. Většina obyvatel, kteří tam žili, uprchli z města a přežili. Zničení města totiž proběhlo během 2 dnů a ne tak rychle, jak je znázorněno. (Kubaaa97)
  • Ve scéně, kdy Loki (Tom Hiddleston) a Sylvie (Sophia Di Martino) jedou ve vlaku, tak Loki začne norsky zpívát písničku „Jeg Saler Min Ganger“, kterou pro účely seriálu napsala a složila Benedicte Maurseth. Benedicte Maurseth patří v Norsku mezi nejznámnější tradiční folkové zpěvačky. Význam písničky je, že dívka svým zpěvem volá svého milého domů a ptá se ho, kdy se vrátí domů. (Yoshitsune)

Reklama

Reklama