Reklama

Reklama

Když vcházela písařka Sheila Webbová do domu slečny Pebmarshové, netušila, jaké překvapení ji čeká. Na podlaze za pohovkou ležel mrtvý muž a zcela prokazatelně nezemřel přirozenou smrtí. A aby té smůly nebylo dost, policejní inspektor Hardcastle si vzal do hlavy, že jej zavraždila právě ona. Naštěstí před domem narazila na mladého poručíka Racea, který slíbil, že jí pomůže. A důstojník britského námořnictva drží slovo. Obzvláště, může-li se spolehnout na pomoc geniálního Hercula Poirota. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

Ferinka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi povedený díl s napínavou zápletkou. Hercule nám trošku zestárnul, ale na jeho belgickém šarmu to nezanechalo nejmenší stopy :) Jinak nevím, jestli předloha Agathy obsahovala tolik jiskření a romantiky jako nabízel seriálový díl, ale dalo se to přijmnou, když je to všechno ve stylu gentlemanství třicátých let... ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule Poirot je můj oblíbený knižní detektivní hrdina od Agathy Christie a na plátně tomu je zrovna tak. Taky proč ne, když jej ztvárnil Suchett, kterému role belgického detektiva přímo sedla jako dobře ušité tvídové sako. Atmosféra dobové tématiky přímo prýští jako čerstvě objevený zázračný pramen, který vyluzuje úžasné zvuky v podání bravurní hudby. Některé díly pravda nejsou tak podařené, ty zaslouží za čtyři hvězdičky, ale zbytek je za pět. ()

Reklama

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně překombinované a s poněkud chatrným futrováním špionážní zápletkou, ale pěkná herečka v hlavní roli, takže odpouštím. Již po několikáté se objevuje strašák války, kterou Agáta asi vnitřně dost řešila. To není mínus, prostě jen konstatování. Nechytlo mne to tolik jako jiné kousky s Poirotem, ale pořád je to extraordinérní program na nedělní odpoledne. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další ze skvělých detektivních příběhů s Herculem Poirotem v hlavní roli a další důkaz, že David Suchet se pro roli tohoto detektiva snad narodil. Samozřejmě nezpochybňuji, že umí zazářit i v jiné roli, ale vždycky když ho uvidím, budu si představovat Poirota, to už je bohužel tak... Ale zpátky k filmu. Jednoduše řečeno byl skvělý a jak si tak právě teď uvědomuji, i třeba poslední film "Slečna Marplová: Plavý kůň" (který dávala ČT1 před týdnem a které ode mě dostal taky pět hvězdiček)), byl proti Hodinám úplně jiná liga (čti: horší). Možná to bude i dobovým zasazením, třicátá léta zkrátka mají své kouzlo. Mimochodem, všimli jste si toho očividného rozdílu mezi "klasickým kriminalistou" a Poirotem? Kriminalista se ptá, Poirot řeší případ... Abych to nějak zakončil - opravdu brilantní film s velice zapeklitým a překvapujícím rozuzlením. Už se nemůžu dočkat příštího (tentokrát) úterý! ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejpovedenějších dílů. Zápletka propletená vskutku geniálně - ostatně jak jinak v případě Poirota :-), navíc vlastně skvěle propojené zápletky dvě!!! Jen dvě maličkosti - inspektor Hardcastle mi připadal "přitroublý" až moc, zaváněl mně karikaturou policajta. Naopak zamilovanost poručíka Racea byla až příliš romantická, a závěrečná scéna harlekýnková. Proto čtyři hvězdy, které ale nic neubírají na ději ani na skvělosti hereckých výkonů. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Úvodní melodie je píseň s názvem „Kiss a Dream“ z alba „Swingers & Crooners“, které roku 2008 nahrál Las Vegas Big Band. (PhillM.)
  • Anglická herečka Beatie Edney, která v této epizodě ztvárnila paní Hemmingovou, si v seriálu nezahrála poprvé. Vidět ji diváci mohli už o 20 let dříve, v příběhu Záhada na zámku Styles (1990), jako Mary Cavendish. (PhillM.)

Reklama

Reklama