Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důvod nenávidět onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu měl každý. Kdo ji ale zabil? ... I geniální detektivové si občas potřebují odpočinout. A pár dní, strávených v blahém nicnedělání na palubě luxusního nilského parníku, bude jistě tou pravou oázou pro duši, unavenou ruchem a shonem všedního života. Tak si to alespoň Poirot, když se na tu přepychovou kocábku naloďoval, představoval. To by ovšem na palubě nesměla trávit část svých líbánek s novým manželem, jehož odlákala své nejlepší přítelkyni Jackii, bohatá dědička Linnet Ridgewayová. A celá ta pestrá, zdánlivě nesourodá společnost, jejíž každý člen ovšem, při bližším pohledu, je tak či onak na osudu Linnet zainteresován. A - řekněme to bez obalu - má důvod onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu nenávidět. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Tři a půl. David Suchet - v originálním znění s jeho francouzským přízvukem - je skvělý. Můj první televizní Poirot, který jsem si vyhledal a shlédl zejména kvůli mé oblíbenkyni Emily Blunt, se mi celkem líbil. Knihu jsem četl, když jsem byl malý, takže jsem si z děje nic nepamatoval, docela mě překvapila i výprava na to, že se jedná o TV projekt. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S09E03. Predem mi prijde, ze je zde na profilu CSFD chyba. Dil ma 97 min a nikde jsem zadnou jinou verzi nenasel - pokud si to autor profilu nespletl se starsi verzi z r. 78. Tam hrala sice znama Mia Farrow, ale tahle serialova ma zase Sucheta, ktery je mnohem sympatictejsi nez tloustik Ustinov. Zapletka se prostredim velmi podoba dilu z prvni serie "Dobrodruzstvi na mori" (S01E07), kde se taky vrazdilo na parniku v Egypte. Mam tyto exoticke dily rad - vzdy vnaseji do serie umistene povetsinou v Anglii jakousi exotiku a takovy ten morbidni pocit, ze vrazda na dovolene je neco extra :) Tenhle dil konkretne trochu pripomina aktualni ceskou kriminalni kauzu Kramny :) Bohata dedicka je zastrelena ve spanku pri plavbe po Nilu, ktere se ucastni pestra skupinka hostu od vice bohatych po ty chudsi, od gentlemanu po excentricke damy. Libi se mi, ze tu divaka mate nekolik odlisnych linii. Je tu kradez, machinace s penezi a samozrejme vrazda. Zda vse souvisi se vsim nebo se jedna o zcela samostatne pripady, na to tu mame Poirota, aby vse vysvetlil. Nedavam ale moc vysoke hodnoceni, protoze zapletka je pomerne chatrna, cehoz si zacinam u nekterych Agathinych pribehu vsimat. Je sice promyslena a chytra, ale stacil by jeden maly kiks (nekdo vyjde na palubu, vrati se napit, nebo naopak zustane sedet apod.) a vsechno by slo do kopru. I zde je cely zlocin od vraha velmi riskantni a mozna i blahovy, ale budiz. Nejvic mi ale vadila zalezitost s revolverem. Jeste chapu, ze ho hodi do Nilu, a ze by tedy mohl zabaleny v lehke latce plavat. Ale krucis dyt ten parnik jede (nebo i kdyby stal, tak reka ma proud), tak jak je mozne, ze rano ten balicek vylovi pobliz lodi? To mi tak zatracene nedavalo smysl, ze bych dal i 3*. Mozna se zamotal do vodniho kola - zkratka takova kriticky podstatna vec byla velmi spatne vysvetlena. Diky tomu hezkemu prostredi a zavadejicim dejovym linkam i vetsimu poctu vrazd nakonec ale ty 4* dam. ()

Reklama

Balu... 

všechny recenze uživatele

Co se obsahu, námětu a scénáře týče, film má víc než dobrý základ stát se kvalitním. Co jej ale dokonale pohřbívá je ta "televizní" topornost a absoltně nevyužitá kamera, která jen toporně přihlíží ještě topornějším (ne)hercům. Zmíněn by též měl být naprosto otřesný dabing, který nejenže shazuje již tak nízkou úroveň; ale i rozesmívá na místech, kdy to rozhodně neměl režisér v plánu - konkrétně například hláška dámy, která se svěřuje s obavami, že se loď potopí a o její nohy se v Nilu budou třít kapři.. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdařilé zpracování klasiky, David Suchet se mi v roli Poirota moc líbí, potěšila mě i mladinká Emily Blunt jako Linnet.. Vyšetřování vraždy novomanželky na svatební cestě se rozběhlo ve známém stylu, natočené je to pěkně, herecké obsazení - mně celkem neznámé - příjemné a přesvědčivé, tedy u mne filmová spokojenost.. ()

Morien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z mých oblíbených poirotovek. Film pro mě má úžasnou atmosféru, je zábavný i melancholický, obraz je velmi výtvarný a typově přesní herci do něj skvěle zapadají. Na rozdíl od jiných filmů je zde mnoho postav, které jsou zajímavé a strhávají na sebe pozornost, ne jenom ty ústřední, protože obvykle je to tak, že jen pár jich hraje prim a zbytek je do počtu. Jedna z věcí, na kterou se dívám, když šlapu na rotopedu, a baví mě to natolik, že vydržím celé dvě hodiny a ani mě potom netlačí zadek. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • V dobe natáčania údajne Emily Blunt a JJ Feild tvorili pár. (Fabrinka)
  • Nabídku pro roli Andrew Penningtona dostal Elliott Gould. (ČSFD)
  • Když Poirot (David Suchet) objeví ve skříni mrtvou služebnou, je krásně vidět, jak herečka dýchá – pohybující se břicho. (pjotri)

Reklama

Reklama