Reklama

Reklama

Spider-Man

  • USA Spider-Man
Trailer
USA, 2002, 121 min

Obsahy(1)

Film na motivy marvelovského komiksu je příběhem podivínského středoškoláka Petera Parkera (Tobey Maguire). Jako dítě osiřel, byl šikanován a nebyl schopen vyznat lásku okouzlující dívce ze sousedství Mary Jane Watsonové. Říct o jeho životě, že je to bída, by asi bylo dost slabé slovo. Ovšem jednoho krásného dne, když ho na exkurzi v laboratoři pokouše uprchlý radioaktivní pavouk, se jeho život změní tak, jak by si sotva kdo dokázal představit. Peter získá netušenou pružnost, jasné vidění, schopnost přichytit se k povrchu, šplhat po zdech a vystřelovat sítě ze zápěstí, ale ona to nebude jenom zábava. Výstřední milionář Norman Osborn (Willem Dafoe) na sobě vyzkouší účinek drog, čímž vznikne jeho maniakální alter ego Green Goblin. Peter se tudíž musí stát Spider-Manem a vzít si Green Goblina na starost, jinak ho Goblin zabije. (HBO Europe)

(více)

Recenze (887)

marien1039 

všechny recenze uživatele

Komixáky hodně žeru, ale tenhle mi připadá spíše jako hloupá high-school komedie. Moc nerozumím tomu, proč je film spiderman tak oblíbený, když jsou mnohem lepší podobného typu. Asi to nebude tím, že samotný komix Spiderman patřil k nejzdařilejším a nejvyhledavanějším, protože lidem, kteří ho ve velkém četli bude už přes šedesát. Spíše to bude z toho důvodu, že tento spiderman splňuje všechny předpoklady dementního amerického dojáku. Pubertální láska ke škaredé holce bez hereckých schopností trvající na celý život, životní rozhodnutí zachránit celoživotní lásku se kterou nikdy nepromluvil ani slovo a nebo vagon lidí, údajný ženský idol svlečený do půl těla Tobey Maguire a děj jako z každého jiného amerického akňáku - prostě boj jeden na jednoho bez cizí pomoci. Spiderman je jeden z těch filmů, které komzumní společnosti namlátí do hlavy tisíckrát omílaný příběh a má u ní uspěch. Neurazí, nenadchne. ()

mine.slayer 

všechny recenze uživatele

Nevím která z verzí Spidermana je jaká, tahle filmová je sice dobrá ale jen dobrá. Oproti tomu Amazing Spiderman nabídl, v mých očích pravého Spajdyho jak jsem ho vnímal já z animované verze sešitové tak televizní. Dobrá zábava, ale mě to nestačí a po tom co jsem shlédl novou verzi, sem se jen utvrdil v tom, že dát tří hvězdy bylo zasloužené. ()

Mr.Hackels 

všechny recenze uživatele

Super komiksovka. Jen škoda výběru záporáka. Ne představitele ( k tomu nemůžu napsat ani ň), ale postavy jako takové. Takovýhle "panďulák" nebyl důstojným protivníkem Spidermana. Navíc ten kostým!!! Děs!!! Jinak rozjetí série na jedničku. Hlavně první kroky do ringu a všem namlátit :) 85% ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Asi můj nejméně oblíbený film z těch velkých komiksových filmů poslední doby. Nějak mi vadí Tobey Maguire a jeho buzerantský hlas. Nic proti homosexuálům, ale Spiderman by neměl mít hlas jako buzerant. ()

Otan 

všechny recenze uživatele

Naprosto zkažené to,co z toho mohlo být.Nikdy jsem nebyl fanda amerických superhrdinů (možná kromě Úžasňáků) a tento pokus mé sympatie zase oddálil.Připadá mi to vše stejné,už je v podstatě jedno kdo je super.Bohužel,některé nelogické scény viz.hořící dům,ve která jistě skvělá máma nechá batole.Než takový oheň vzplane to chvilku trvá,no prostě hodně nic moc. Přidáme -li trochu psychologický ,ale ne přesvědčivě hrozivý výkon padouchův a už nijak přesvědčivý výkon hl.hrdiny,pochopíte že víc jak 40% nedám,i kdyby mělo jít opravdu o komiks.65% ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Jako student na střední škole jsem byl na tom v kině a jedná se o pohodovku na víkendové odpoledne,ale další díly mě už moc nechytly. ()

Da_reba 

všechny recenze uživatele

Tobey Maguire jednoducho nieje Spider Man!!!!!! Kirsten Dunst skrátka nieje Marry Jane!!!! je to humus, odpad a jediný kto zahrál je Willem Dafoe ()

zeromen 

všechny recenze uživatele

Není špatný ale the Amazing spider-man je lepší, je víc realistický. Kdežto starý spider-man je víc takový umělý, takový kreslený. ()

petrasek

všechny recenze uživatele

Jááááá nemááááám kostiiiiiii. Kostiřez! Kostiřez! - jedine co si z filmu pamatuji, takže to asi nebylo nic moc. ()

Strid odpad!

všechny recenze uživatele

Je zajímavý ze se objeví nějakej zlej skret co lítá na prkně zrovna v tu chvíli Kdy nějakýho kluka ,hnusnýho jak prdel, kousne pavouk a on se změní v super hrdinu a jeste je ten kluk nejlepší kamarád syna toho zelenyho skreta. Je to prostě film plný náhod. A taky pořádná Píčovina pro malý nadržený kluky. Je to spíš pohádka než film. Ale když sem byl malej tak se mi to líbilo takže 5 hvězd ale taky se mi to líbilo tak ze když mi bylo 5 tak sem chtěl bejt jako on a chtěl sem přeskočit 10 metrů mezi mim barákem a sousedovim, ešte ze sem to neudelal. Takže podle mě tento ,,film" nabádá malé chlapce aby se zabili. Takže odpad. ()

7Jendaaa7 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený film o (podle mě) nejlepším marvelovském superhrdinovi. Film je celkově dobře zpracováný a má poutavý děj, ale některé scény mohly být více akční a zajímavější. Ale i tak 4/5. ()

Domitri 

všechny recenze uživatele

Přeplácaný, kolikrát hrozně moc chaotický a hrozně moc přehnaný...nechápu jak jsem na tom jako malej mohl ujíždět ()

Související novinky

Sam Raimi jedná o režii Doctor Strange 2

Sam Raimi jedná o režii Doctor Strange 2

06.02.2020

Kultovní hororový režisér Sam Raimi jedná o režii snímku Doctor Strange in the Multiverse of Madness pro studio Marvel. Nebyla by to pro něj samozřejmě první štace do komiksového světa, Raimi totiž… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Reklama

Reklama