Reklama

Reklama

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

  • Slovensko Prvok, Šampón, Tečka a Karel (více)
Trailer 2
Česko, 2021, 118 min (Alternativní 112 min)

Režie:

Patrik Hartl

Předloha:

Patrik Hartl (kniha)

Scénář:

Patrik Hartl

Kamera:

Tomáš Sysel

Hrají:

Martin Pechlát, David Švehlík, Hynek Čermák, Martin Hofmann, Jana Kolesárová, Zuzana Norisová, Kristýna Boková, Petra Polnišová, Daniela Kolářová (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla si čtyři kamarádi ve středním věku přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. A rozhodnou se vyřešit svou krizi provokativní hrou a plněním odvážných úkolů. Jak čtyřicátník zjistí, jestli je opravdovej chlap? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Prvok, Šampón, Tečka a Karel se pokusí najít v sobě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada. Nebo aspoň odvahu za všech okolností říkat to, co si opravdu myslí. Kdo splní úkol, není sráč… (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (636)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Scénář je jako hajzl papír - na jedno použití pro srajdu. Velmi nevtipný film, který je spíš depresivní pojetím postav a filmařskou představou, co že má být jako vtipné. Kvarteto nesympatických tragédů, kteří si uvědomí, jací jsou chudáčci a vymyslí nahou výzvu. Póózor! A všichni smát se na povel! Vlastně je celý film spíš k pláči. Ovšem pokud mělo být žánrové zařazení "horor", pak přihazuji 3punťase navíc. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Hartl je obecně tvůrce dost plytkých knih, přičemž první dvě jsou ještě snesitelné. A to. Je i tahle. Musím souhlasit, že film je lepší než kniha, ale bohužel ne o dost. Jednak tu postavy pořád spadnou spíš do šablon než do reálných lidi, jednak film zhruba v půlce dost ztratí tempo a skoro úplně i humor. Ovšem pět hvězd si zaslouží casting hlavních herců, všichni super. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Chlapi sobě. Nic víc, nic míň.  Čili samozřejmě nejvíc. Konečně česká nekorektní prasárna, která minimálně zpočátku opravdu s chutí sere na zákony konvence a rozjíždí jízdu minimálně v českém filmu poslední doby nevídanou. Všemu prospívá i dávno zapomenutý postup, tedy angažmá známých tváří do malých rolí, v československých komediích kdysi běžná věc. V závěru pak třesk, kterej dodá celýmu tomu kolotoči mužský vzpoury pravdivej  a vlastně jednoduchej lidskej rozměr a odpoví na vcelku jednoduchou otázku, na niž ale často a dlouho neznáme odpověď:  Co je vlastně v tom našem životě důležitý?  Jsem moc rád, že česká komedie ještě neumřela a snad je tohle směrovka, která ukazuje, jak se z toho marastu vztahových kondomédii a  TV sračkoseriálových pilotů a lá Růžovka na plátně dostat. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Vo finále som ostal absolútne prekvapený. "Prvok, Šampón, Tečka a Karel" tak trošku naznačuje, že naši českí susedia ešte nezabudli, čo je to humor. Kým rok 2020 českú komédiu absolútne pochoval niekam na dno ("Chlap Na Střídačku" , "Bourák" , "Štěstí Je Krásna Věc" , "Casting Na Lásku"), tu sa bude rozprávať úplne iný príbeh. Musím povedať, že všetci z našej ústrednej štvorice podali skvelé výkony, film je vtipný na správnych miestach a je dramatický na správnych miestach. Reálne by som povedal, že film je asi viac drámou než komédiou. Alebo v istom momente im ide humorná karta, no potom nám tvorcovia viac odhalia karty a uvedomil som si, že je to celé vynikajúco napísané. Nečítal som knihu, no ak je to spracované rovnako ako vo filme, tak sa nedivím, že ide o tak skvelý zážitok. Pretože všetci čo sa do toho zapojili tento film spravili skvelým. Osobne by som povedal, že jediné čo ma iritovalo na filme bolo, že sa tu často objavia talentovaní herci, ktorí majú na viac, než byť zasadení len do malej role, ktorá je tam na pár sekúnd alebo minút. A keby ide o jedného, tak mi to nevadí. No tu ich bolo skutočne poriadne veľa. A ide o role, ktoré mohol zahrať ktokoľvek. No musím uznať, že už dávno som sa necítil pri českom filme tak dobre ako tu. A skoro som uvažoval o svojom najvyššom ratingu. Keď som si to ale v hlave rozležal, nejaké zakopnutia by som tu predsa len našiel. No to priateľstvo, tá úprimnosť a dobré nápady ma skutočne pozitívne prekvapili. Jeden z najlepších českých filmov posledných rokov. Hodnotenie: A ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jsou tu vsechny stereotypy filmovych valek pohlavi. Muzi komplikovani, ale v jadri cestni, kterym nejde o penize, ale o vernost idealu mladi. Sice dozravaji dlouho, ale mysli to dobre. Sazi se na humor okolo varlat. Skoda, ze v zaveru vse jak je u nas zvykem sklouzava do melodramatu s moralnim kazanim. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (27)

  • Premiérové uvedení na stanici ČT1 si nenechalo ujít 1,4 milionu diváků. Jednalo se tak o nejsledovanější pořad nedělního večera a také celého dne. (rublik05)
  • Ve scéně, kdy se Tečka (Hynek Čermák) pere s ochrankou v baru, má na sobě bílé tílko. V následující scéně, kdy utíká před policií, už má na sobě zimní bundu a čepici (KaterinaSkop)

Související novinky

Podzimní VOD novinky na CANAL+

Podzimní VOD novinky na CANAL+

19.10.2023

Vypadá to, že babí léto je za námi a teplé počasí se s námi letos už definitivně rozloučilo, takže pokud hledáte způsob, jak trávit chladnější podzimní večery, máme pro vás pár tipů na filmy a… (více)

Reklama

Reklama