Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký prezident Andrew Shepherd má před sebou tři důležité úkoly. Zprávu o stavu Unie, nový zákon o energii a návrh zákona o zločinu. Navíc ho čeká setkání se Sydney Ellen Wadeovou, pracovnicí ekologické Rady pro globální ochranu, která se má zasadit o to, aby prezident přišel s přísnější verzí zákona o energii. Výsledek jejich setkání však překvapí nejen Sydney, ale také prezidenta a celý jeho štáb poradců. Andrew je vdovec a žije se svou dvanáctiletou dcerou Lucy. Prezident se do energické ženy zamiluje a jeho dvoření značně zkomplikuje život nejen jemu, ale také štábu a jasně nahrává do ruky jeho protivníkům. Zejména republikánský senátor Rumson, který chce kandidovat na jeho funkci, si nenechá ujít jedinou příležitost a nevybíravě útočí. Zatímco zamilovaný prezident zve energickou Sydney na večeře, posílá jí kytky a dvoří se jí podle rad své dcery, jeho štáb má plné ruce, protože jeho preference klesají. A navíc FBI zjistí, že má žena záznam, když před třinácti lety na demonstraci pálila americkou vlajku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tuhle jsem šel na poštu pro známku na dopis. Slečna za přepážkou se mile usmála, pod sklem mi podstrčila Miloška a řekla si o sedm korun. Řekl jsem jí, ať si nechá ty fórky a navalí Čtyřlístek jako každá správná pošťačka, ale slečna se jen tiše omluvila, že ho vyprodali. Není divu. No jo, ale co s tím? Mohl jsem buď pět let čekat, až se nám to na Hradě zas protočí anebo ovládnout svoji megamysl a zachovat dekorum spořádaného občana. Dekorum mě ovšem přešlo velmi záhy, to když jsem v parku za poštou na Miloška flusnul tak, že na obálce ani za Boha nedržel. Čili pět minut na to jsem stál u přepážky se sympatickou slečnou znovu, šoupnul ji desetikorunu i s dopisem a hlesl "novýho Zemana a prosím přilípnout." Jestli mi na ten dopis došla odpověď? Jo, došla. Na obálce byl Čtyřlístek a uvnitř vzkaz "máš poslední šanci." Víte, kdybychom na známkách měli bouráka, jakého hrál božský Majkl, nemusel bych nebohé pošťačky nutit olizovat Zemana a odpovědi na moje dopisy by se zkrátily na mnohem veselejší "máš šanci." P.S: Čtvrtá hvězda za nejlepší prezidentský projev, jaký jsem kdy slyšel. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Aaron Sorkin je sice bůh, ale tady se teprve rozjížděl a navíc ho krotil režisér Rob Reiner, chtějíc točit normální romantickou komedii. Víceméně právě to se mu povedlo, jen k tomu má na poměry žánru vůrazně nadprůměrně inteligentní dialogy. Nebudu to tedy mít Aaronovi za zlé, vždyť to bylo jen ku prospěchu věci - z nepoužitých nápadů pro tento film vznikl základ fenomenálního kultu West Wing. 7/10 ()

Reklama

kwoky 

všechny recenze uživatele

Bohužel tento film to u mě prohrál už samotným námětem. Falešné úsměvy, vysoké politické hry, nekonečné sledování volebních preferencí a všechno obalené jakousi pózou, že je to normálka a nic zvláštního. Asi bych musel být Američan, aby to na mě fungovalo. A mimochodem - všiml jsem si značné podobnosti s Pretty woman. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Pan Reiner je prostě na příjemné romantické a zábavné oddychovky profík a nás navíc zajímá americká politika i historie a prostředí D.C.čka máme velmi rádi. Skvělé obsazení, jemuž vévodí ve své roli velmi dobrý a šarmantní Michael Douglas, k tomu spousta patriotismu, inteligentního humoru, romantiky a svěžesti - zkrátka Dave 2 ;-) 75% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neplánovane som zachytil iba druhú polovicu tejto romantiky v Bielom dome a som vcelku spokojný. Ústredná dvojica je dobre vybraná, prezidentský tím uveriteľne zohráva úlohu dobre namazaného mechanizmu, ktorý identifikuje a vyhodnocuje záujmové vektory amerického politického života a boja. Dobre sa mi počúvali nielen starostlivo napísané dialógy, ale aj vkusná hudba, takže tri hviezdičky bez pochybností. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Keď sa prezident (Michael Douglas) opýta, koľko je hodín, niekto povie, že je 3:30, hodiny visiace v miestnosti však ukazujú úplne iný čas. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v týchto mestách: Washington (District of Columbia, USA), Culver City, Los Angeles a Arcadia (Kalifornia, USA), ako aj na jazerách: Big Bear, Arrowhead a Tahoe (Kalifornia, USA) od 17. januára do 19. apríla 1995. (Arsenal83)

Reklama

Reklama