Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na americké základně na Kubě dojde k napadení a následné smrti vojína Santiaga. O případ se vážně zajímá kapitánka JoAnne Gallowayová, vojenská prokuratura však obhajobou obviněných pověří mladého ambiciózního právníka,  poručíka Kaffeeho. Gallowayová je pověřena alespoň dohledem nad celým případem a je také Kaffeeho nadřízenou.Danielovi Kaffeemu se zdá případ obviněných vojáků Downeyho a Dawsona naprosto jasný a nehodlá se jím podrobněji zabývat – chce svým klientům doporučit, aby se přiznali, a vymoci jim co nejnižší trest. Svým přístupem ovšem vzbudí silnou nelibost Gallowayové, která má na celou tragickou událost jiný názor. Domnívá se, že oba obvinění pouze provedli rozkaz svého velícího důstojníka a že za tím je skrytá šikana, kterou nazývají „rudý zákon“… Gallowayové se nakonec podaří přesvědčit Kaffeeho, aby se pokusil o nemožné – dokázat nevinu obžalovaných. Společně a ještě s asistentem Samem Weinbergem začnou shánět potřebné důkazy. Je to ovšem velice nesnadný úkol, zvlášť když časem zjistí, že stopy vedou do vyšších míst, než si původně mysleli… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (313)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jacka Nicholsona ja zrovna nemusím, ale tento film mu celkom sadol. Skvelý je však Tom Cruise, ostatne ako vždy. Áno, obsadenie bolo skvelé no dej, to je už iná reč. Dej je pomalý, miestami nudný. Je to Tomov slabší film, aj keď hodnotím vysoko. Inak dobrý film z vojenského prostredia, kedy do poslednej chvíle neviete, či teda bol zákon nariadený alebo nie. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Vynikající soudní drama Pár správných chlapů s Jackem Nicholsonem v jedné ze svých nejlepších rolí všemocného velitele Guantanáma plukovníka Nathana Jessepa: "Každý den snídám vedle čtyř tisíc Kubánců trénovaných mě zabít. Takže si ani na chvíli nemyslete, že sem naklušete, ukážete odznak a já znervózním. " A taky se schopnými právníky Cruisem, Mooreovou a žalobcem Baconem. Tento film mne vždy dokáže pořádně napnout i vyvolat ve mně silné emoce. Vítězný Tom Cruise v závěru přelíčení: "Neříkejte mi synku. Jsem obhájce a důstojník námořnictva Spojených států. A ty jsi teď v base, ty dobytku." Trailer: http://www.sms.cz/film/par_spravnych_chlapu/ukazka ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Byla nebyla, pěkná ženská a pak několik tvrďáků hájících čest USA a ideály této skvělé západní civilizace. Všichni dávno víme, že pravda a láska není výmysl Václava Havla, ale že je to genetická výbava každého poctivého Američana, Václav jen opisoval z americké ústavy. V roce 1992 se ještě takovýmto filmům lidé nesmáli, ale brali je vážně. Dnes už je těžké přijmout filmy tohoto ražení za své, neboť na této úrovni se dnes točí jen televizní seriály o sto a více dílech. Tenkrát tedy ano (60%) , ale dnes ani náhodou!!! 40% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jak se mohlo povést dát dohromady zrovna toto herecké složení? Skvělý výkon Jacka Nicholsona nikoho nepřekvapí, zajímavé bylo sledovat Toma Cruise před tím, než začal k následujícím filmům automaticky dostávat spolu se scénářem i bouchačku, a Demi Moore překvapila sympatiemi, které ve mně vyvolala. Škoda jen toho jejího věčného obočí... ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Poručík Daniel Kaffee má velmi krátkou právnickou praxi, během které se naučil pohodlně uzavírat bleskové dohody a proto byl armádou zvolen jako obhájce dvou vojáků, kteří při výcviku zabili nepříliš fyzicky zdatného vojína Santiaga. Armádní špičky nemají zájem na skutečném vyšetřování a odhalování příčin chování vojáků a proto je Kaffee správnou volbou. Jenže dohled nad případem má kapitánka JoAnne Gallowayová, která v něm svým citlivým nosíkem cítí špinavost a trvá na soudním procesu. Kaffeeho zájem poznat poprvé v životě soudní síň zevnitř není nijak závratný, ale kapitánčiny zajimavě vlnité křivky jsou pro něj důvodem k delší spolupráci. Začíná se ponořovat do případu a vytahovat na světlo fakta, o jejichž existenci by se, v zájmu národní bezpečnosti, mělo raději mlčet. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (22)

  • Ve filmu se měla odehrát i milostná scéna mezi Cruisem a Demi Moore, ale nakonec od ní režisér upustil, protože by neseděla do celkové atmosféry. (don corleone)
  • Ve Westwoodu v Kalifornii proběhla celosvětová premiéra 9. prosince 1992. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Cruise zachraňuje prezidenta Nicholsona

Cruise zachraňuje prezidenta Nicholsona

24.11.2013

Kdysi jim to spolu parádně šlapalo v klasice Pár správných chlapů. Proto si je umíme představit i v hlavních rolích akční komedie studia Warner bros. El Presidente. Projekt se vyvíjel několik let s… (více)

Reklama

Reklama