Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pojďme se znovu zaposlouchat do nesmrtelných písniček jako „Šššš, Pátá, Včera neděle byla, Náhrobní kámen, Hvězda na vrbě, Stín katedrál, Já budu chodit po špičkách, Řekni, kde ty kytky jsou, Mně se líbí Bob, Oliver Twist…“ v úspěšném retromuzikálu Zdeňka Zelenky a Filipa Renče. Přenesme se zpět do času prosluněného léta roku 1968, kdy ještě všechno dýchá novou nadějí a hrozbu sovětské okupace si nikdo nedokáže představit ani v tom nejčernějším snu. Tři půvabné dívky – Tereza (Z. Norisová), Bugyna (B. Stanková) a Julča (A. Veselá) – z malebného pohraničního městečka se chystají k maturitním zkouškám, tři spolužáci – Olda (M. Kubačák), Tuřín (O. Šípek) a Drmola (P. Burian) – jim neobratně nadbíhají a tři záhadní cizinci – Šimon (J. Révai), Bob (J. Nosek) a Eman (Ľ. Kostelný) právě vystupují z vlaku, aby rozvlnili ospalou hladinu místních poměrů a očekávané obrátili v nečekané. Tak začíná příběh velké lásky, plný tance, splněných i nesplněných nadějí, a především melodií, které nelze snadno vymazat z paměti… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (524)

novoten 

všechny recenze uživatele

Když jsem v pubertě viděl Rebely poprvé, zdálo se mi to roztomilé, výborně natočené a s jedinou vadou - přílišnou naivitou. Fascinuje mě, že i s desetiletým odstupem všechno zůstává stejné. Zuzana Norisová mi tehdy učarovala a soundtrack asi nikdy nezestárne. Renčovi se povedl jedinečný a v jeho případě už i nepřekonatelný počin. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento muzikál si mě rozhodně nezískal svým dějem jako takovým, ale co se pěkných písniček, taneční choreografie a v té době pohledné Zuzany Norisové týče, tak to rozhodně ano. Jen bych ocenil kratší stopáž, protože některé pasáže nebyly zrovna dvakrát záživné. Místy až neskutečně kýčovité, ale co taky čekat od některých muzikálů a zvláště těch českých. Filip Renč z toho dokázal vymáčknout alespoň průměrnou záležitost… ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Film mal byť komediálny muzikál? Zráža ho k zemi seriózna časť filmu. Film mal byť retro-drámou? Zráža ho k zemi šialená muzikálová vizuálna stránka. Film mal byť inteligentnou komédiou? Zráža ho k zemi humor, ktorý mal osloviť najmladšiu generáciu (Kamasútra a pod.). Mix žánrov, ale na jedno pozretie to nezaškodí. A Zuzana Norisová ... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Malé město v českém pohraničí, tři maturantky a tři rebelové, kteří už nechtějí mít s "totáčem" nic společného. Film Filipa Renče je zasazený do horkého léta roku 1968. Spíše než muzikál v pravém slova smyslu, je to film se spoustou písniček, které hrají spolu se šesti mladými hrdiny jednu z hlavních rolí: dodávají filmu důležitou a nezaměnitelnou atmosféru konce šedesátých let. Atmosféru svobodného nadechnutí, která spolu s osudovým zauzlením soukromých a politických dějů tvoří tkanivo tohoto retro-muzikálu, který je také příběhem o lásce, jíž dějiny nebyly právě příznivě nakloněny. Renč si tímhle filmem u mě definitivně vybudoval pozici zajímavě tvořícího českého režiséra, který se nebojí zariskovat s žádným žánrem a umí odvést profesionálně vycizelovaný film, na který natáhne publikum. 100% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl na cesky pomery perfektni muzikal, z tech tusim 3 ceskejch, co sem videl, jednoznacne nejlepsi. Herecky obsazeni perfektni, to jak mlady herci, tak ty zkuseny a musim pochvalit Hanaka, kterej je tady fakt v pohode. Co se tyce deje, tak je celou dobu vtipnej, sviznej, pisnicky perfektni, stylizace taky a ty odskoky do studia jsou udelany opravdu zajimave, hlavne jizda na horsky draze. Vyslednej dojem tak kazi akorat zbytecne vaznej konec, klidne si to mohli odpustit. Jasnejch 5*. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (43)

  • Film se natáčel převážně v CHKO Kokořínsko. Kostel, ze kterého Tereza (Zuzana Norisová) vychází, když začíná pršet, se pak nachází ve vesničce Mšeno nedaleko Mělnika. Koupaliště, které se ve filmu objevue, je areál v Mšenských lázních. Scéna, kdy byla Tereza se svým tatínkem na rybách, byla natočena v Ráji nedaleko města Mšeno. Scéna v dešti u kostela se stejně jako scéna s odjezdem z města do ciziny točila na náměstí v Úštěku, kde se natáčel například také film Kolja (1996). Škola, do které chodí děvčata, je stejná jako škola, do které chodila Zuzka v seriálu Vyprávěj (od r. 2009). (charlie.sambora)
  • Ve scéně, kdy se holky loučí s Terezou (Zuzana Norisová) a přitom spěchají domů v dešti, Tereza má krásně učesané suché vlasy. Když však po střihu vchází do deště a začíná zpívat, jsou vlasy zmoklé. (skinny9)

Reklama

Reklama