Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Celkem zdařillé drama, plné slovíček "fuck" a "bitch", doplněné psychicky narušeným kleptomansko, nekromanským psychopatem, který si našel zalíbení ve vraždění mladých dívek, které před a potom brutálně znásilní. Měl, ale velké charisma, proč by jinak již odsouzenému masovému vrahu posílalo dopisy 1000 dívek. Lítost neprojevil nad svými obětmi ani na křeslem. Prostě další úchylák, kterého justice místo doživotí poslala na smrt. Byl by to pro něj horší trest. To utíkání by ho za chvíli přestalo bavit. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Film vypadá opravdu strašně 'osmdesátkově' - když jsem ho sledoval, nevěřil bych, že je z roku 2002. Bohužel to příliš nelze považovat za plus, jelikož je zde spousta momentů, které působí vyloženě komediálně a vybízejí k smíchu. Hádal bych, že to asi nebylo v úmyslu (a nebo mi to k tomu prostě nesedí). Přesto se dá říct, že jsem se pobavil celkem dobře, závěrečná desetiminutovka výsledný dojem přece jen napravuje, ale srovnat tohle dílo třeba s Henrym, tak to je úplně jiná liga... ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Masový vrahovia sú vždy látkou fascinujúcou, kontroverznou a zvrátene lákavou zároveň. Osobnosť Teda Bundyho je "kultom" a pre mňa tak trochu aj objektom záujmu v rámci mojej "profesionálnej deformácie". V porovananí so skutočnými faktami a objektívnymi zisteniami som bol prekvapený mierou autenticity a snahy priblížiť film čo najviac reálu (o čo sa zaslúžili aj dobové prestrihy, či už z procesu alebo Bundyho reálne fotky). Hoci formálna stránka je viac televízna a vonkoncom nevyniká režisérskym majstrovstvom, o to viac môže vyniknúť obsahová rovina, v ktorej je miera zobrazených skutkov vcelku explicitná, autori mali skutočne odvahu...A predovšetkým môže vyniknúť najväčšie prekvapenie: Michael R. Burke! Pre mňa totálne neznámy herec, ktorý stvárnil Bundyho priam "bytostne presvedčivo". Hoci niekedy sa to celé posúva do úrovne (ne)chceného odľahčenia (hoci značne úchylného:), celý film má vynikajúcu atmosféru, ktorá navodzuje miestami aj zimomriavky...Opäť sa potvrdilo, že najlepšie hororové príbehy píše najlepšie sám život...bohužiaľ... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Upozorňuji, že hodnotím česky dabovanou verzi a ta je místy opravdu příšerná. Sice nevím jistě, zda je to čistě vina dabingu, ale některé hlášky jsou neuvěřitelně stupidní a dodávají jinak vážným scénám nefalšovaně parodický opar. Při scénách, kde Ted vodí naivní slečinky do svého Brouka a taky občas při jeho legračních knockoutech se člověk nemůže nesmát a to asi není ten úplně žádoucí efekt u tohodle typu filmu. Myslím, že tohle šlo zkrátka zpracovat, když už ne vážněji, tak jednoduše lépe. Jediné, co musím vystihnout je závěrečná scéna popravy, při které skutečně tuhne krev v žilách... 4/10 ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Ted Bundy byl slizoun, chlívák, dobytek a navíc k tomu ještě masový vrah, kterému padlo za oběť 19-35 žen (dodnes se přesné číslo neví). Takový člověk si nezaslouží aby o něm byl natočen skvělý film a tvůrci (ikdyž patrně měli větší ambice) to splnili. Snímek je postaven na jednom průměrném televizním herci, který zde dostal svou životní roli, a zvěrstvu které Ted Bundy napáchal. Film se nesnaží šokovat, protože je bezzubý a maximálně by se poslintal , pouze se drží doposud objasněných fakt. Neměl jsem vůbec chuť snímek dokoukat, jen mne zajímalo jak to s Bundym dopadlo a taky to , zda-li druhá část filmu bude stejně slabá jako ta první. Ve finále jsem se utvrdil v tom že ano. Za zmínku stojí určitě scéna v klubu nebo diskotéce, kde Bundy vyhlíží svou další oběť a v roce 1974 se tam hraje docela solidní současné techno :) (což jako člověk z branže dokáži náležitě ohodnotit). Sečteno a podtrženo, po těchto 99 minutách jsem byl obohacen o "odkaz" Teda Bundyho a taky jsem se dozvěděl o důležitosti a praktičnosto vaty vpravené do konečníků odsouzencům na smrt elektrickým křeslem. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Na začátku a konci filmu se objevují fotografie opravdových obětí Teda Bundyho. (Chatterer)

Reklama

Reklama