Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Pokud je film o sériovém vrahovi natočen podle skutečné události a natočí se stylem ála teenagerovský horror, nejedná se podle mě o film natočený s nadhledem, nýbrž o režisérovu úchylku nebo špatnou interpretaci. Zajímalo by mě, co by cítili rodiče zavražděných dívek, kdyby viděli, jak ve filmu jejich dceru někdo zabíjí, mučí a znásilňuje tak, že vyplují na povrch komické prvky, které už ze slušnosti do takovéhoto filmu nepatří. Bachaři asi taky byli pěkní pitomci, když jim sériový vrah dvakrát utekl. Postava a charakter Teda Bundyho byly i přes dramatické trhliny vykresleny celkem dobře. Pokud chce ale divák vidět o sériovém vrahovi opravdu syrový film, který si nedělá z tragických věcí prdel, doporučuji film "Henry - portrét sériového vraha". ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Má to jednu velkou vadu na kráse. Nevykreslili tady skutečnou hloubku a děs těch jím páchaných zvěrstev. Chtělo by to film, kterej by otevřel oči všem těm mickám, který si ho pletly a pletou s šukajícím pánembohem. Jinak mě sere, že si na podobných zmrdech není po odhalení co vzít. Jejich posranej život? To není nic. Jinak ale samozřejmě tisíckrát JO trestu smrti. Fakt, že ho nemáme, je výsměch. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Skvěla vyvražďovačka v době Hippies. Líbil se mi nadhled vraha při vraždění a podklad pohodové hudby ve filmu (např. scéna jak honí tu "dě*ku" s rozraženou hlavou po lese, ona utíka a on ji s přehledem a ladným krokem pronásleduje). Film je natočen tak, že mu postupem času začnete fandit. Film také ukazuje, že to nebyl výjimečný člověk a každý z nás by s těmito vraždami mohl začít. Konec je smutný a dosti reálně popisuje přípravu na popravu. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě by nebyl ničím zajímavý, kdyby byl podle fantazie scenáristy. Tím, že je podle skutečné události, či některé události ze skutečného světa popisuje, se dostává do úplně jiného ranku pocitů a hodnocení. Kdo se případem Teda Bundyho alespoň okrajově zabýval, nasolí tomu pět bez mrknutí oka a zcela blaženě a radostně si to pustí znovu. Kdo si myslí, že Ted Bundy je postavou seriálu Ženatý se závazky, tak... mávnutí rukou stačí. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

možno trošku neuvážene a nekriticky dávam 4 *, ale toto bol prekvapivo svižne, vtipne, zručne a originálne zrežírovaný film - v rade skutočných príbehov, navyše o masových vrahoch - ktorých je skutočne veľa, padne tento film, navyše o najznámejšom masovom maniakovi, naozaj ako príjemne vytŕčajúci z radu; mrazivý, miestami hororový, no s istým nadhľadom a odstupom natočený, takže miestami dokonca pôsobiaci ako čierna komédia - veľmi mrazivá, o to viac, ak si uvedomíte, že sú to skutočné udalosti, ale práve preto pozoruhodná (veď aj Fargo je čierna komédia o skutočných udalostiach a tam to je ešte brutálnejšie miestami). Veľmi milé prekvapenie. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Na začátku a konci filmu se objevují fotografie opravdových obětí Teda Bundyho. (Chatterer)
  • Další názvy tohoto filmu jsou Bundy a The Ted Bundy Story. (Chatterer)

Reklama

Reklama