Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Film Ted Bundy je cynická absurdní komedie (určitě když k tomu přidáte český dabing se správně ujetým výkonem pro hlavního hrdinu) a díky tomu se daří zajímavě vytvářet místy dobrou atmosféru a střídat jí s kroucením hlavou nad řáděním Teda a zajímavou trivií z případu. Herec v hlavní roli se souznil s plánem režiséra natočit příběh Bundyho jako šílenou brutální grotesku a vůbec jsem měl z celého filmu opravdu dobrou pobavenou náladu navzdory tomu, co se v něm děje, což je k neuvěření. Už jsem to viděl za celá ta léta třikrát a pořád to považuju za nejlepší film o Bundym, co vznikl. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Ted Bundy je jeden z nejznámějších sériových vrahů a toto není první film, který o něm byl natočen. Vraha zde ztvárnil M. R. Burke a docela se mu daří hrát svou postavu věrohodně... místy působí opravdu démonicky. Scénáristicky to není sice kdovíjak silné, ale život Teda Bundyho to mapuje reálně a bez příkras, takže nakonec jsem byla spokojená. Kdybych měla srovnávat s tématicky podobným Henry: Portrait of a Serial Killer, musím nutně dojít k závěru, že film o Tedovi je slabší počin, který zdaleka nemá takovou atmosféru. Ale i přesto, že tento film místy působí nemastně-neslaně, o podprůměr se nejedná. Koneckonců, život sériového vraha není akčňák:). ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Z početného zástupu filmů zabývajících se sériovými vrahy patří tenhle určitě k těm lepším. Zpočátku se zdál snímek poněkud rozvláčný až nudný (asi hlavně díky linii s Tedovou přítelkyní a její dcerkou), ale postupně se tempo vyprávění (stejně jako frekvence Bundyho řádění) zvyšuje, ve scénách vraždění se víc tlačí na pilu a chvílemi (jako třeba ve scéně, kdy Ted poučí přítelkyni, co si představuje pod pojmem "úplné sexuální odevzdání se") je celý film kupodivu i dost černohumorně zábavný podobným způsobem, jako před lety třeba "Henry: Portrét masového vraha". Rozhodoval jsem se mezi 3 a 4 *, zajímavý a nekompromisní popis posledních chvil sériového zabijáka nakonec převážil ve prospěch vyššího hodnocení. Mimochodem, Ted Bundy byl odsouzen k smrti v červenci 1979, ale trest byl vykonán až v lednu 1989. Téměř 10 let se Bundymu dařilo různými odvoláními odkládat popravu. Jeho právnickým kvalitám se dostalo uznání dokonce z řad soudců a po dobu svého věznění spolupracoval s FBI na vypracování psychologických profilů několika dalších sériových vrahů. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že tento film už zachází trochu do extrému. Svým způsobem se snaží ukázat do jak nepředstavitelných rozměrů může takové šílenství narůst. Bohužel všechny vnitřní rozepře jsou odstrkovány stranou a ve filmu se objeví až v cele smrti. Tím film dost trpí a svádí člověka brát ho jako bezduchou vyvražďovačku. Já však jako velice pozitivní beru znázornění dvojího života Teda Bundyho, který je oblíbený u všech lidí které zná. Jediná jeho milenka se mu dostane tak blízko, že by mohla vidět známky zvířete, ale přes svoji bezmeznou lásku je naprosto slepá. U člověka, který je takto inteligentní, a dá se říci upotřebitelný například jak sám řekl pro profilování vrahů, si myslím trest smrti není vhodným řešením. I kdyby posloužil pouze jako podklad pro psychologické výzkumy sociopatů, mohl by být přínosem. Problémem bylo, že po jeho smrti volali desítky a snad i stovky lidí. Všichni si přáli jeho smrt. Smrt je však velice snadné řešené, které člověku umožní úteci před výčitkami a zodpovědností za své činy. ()

RedHot 

všechny recenze uživatele

Filmy bývají často úspěšné kvůli tomu, že kašlou na alespoň vzdálenou podobnost s realitou a především diváka baví. Ted kožená Bunda je na tom úplně stejně. Jeho největší kvality podle všeho spočívají v brutálních erotických scénách a podrobných záběrech na pitvání těl mladých dívek šroubovákem. Veškerý ten humus je do filmu vmíchán častokrát, dosti agresivně a zbytečně detailně. Za jediným účelem - abychom si dali ruku před oči, ale ve skutečnosti se dívali dál. Strategie to jistě není špatná, ale já na ni neskočím. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Další názvy tohoto filmu jsou Bundy a The Ted Bundy Story. (Chatterer)
  • Auto, které po celou dobu ve filmu řídí Ted Bundy (Michael Reilly Burke), je Volkswagen Brouk z roku 1968. Toto vozidlo opravdu používal i ve skutečnosti, pouze s drobným rozdílem. Filmový Brouk je křiklavě žlutý, zatímco jeho originál je spíš světle šedý. K vidění je v National Museum of Crime & Punishment (NMCP) ve Washingtonu. (Moena)

Reklama

Reklama