Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

darwin 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy pro výborný, malý a dusný film o realitě amerických veřejných škol pro černochy a hispánce. Vykreslení bezmoci učitelů a agresivity a benevolence žáků je velmi reálné. Vzpomínám si na případ bílé učitelky z Jižní Karolíny, které její černí žáci nadávali do kurev a házeli po ní věci. Učitelka si stěžovala řediteli, který ji upozornil, že musí respektovat "afroamerickou kulturu". Stěžovala si výše a nakonec byla kvůli tomu nucena odejít. Skoro přesně jako ve filmu. Chovám hluboký respekt k učitelům z takových škol, jsou to nejtvrdší lidi, i když často končí na prášcích, jako u nás učitelé z cikánských škol. Pomohl by snad pouze někdo jako Igor Hnízdo - tvrdý chlapík v holínkách s většími pravomocemi. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Veľmi drsná dráma z hnusnej školy Los Angeles, kde v každej triede je polovica žiakov kriminálnikov. Samuel to každým dňom silno pociťuje a to hlavne na vlastnej koži. Clifton perfektne zahral jedného z grázlov. Samuel ako učiteľ pri ňom veľa šancí nemá. Super dráma so výborným dejom a skvelými hercami. Bol som z toho nadmieru prekvapený a spokojný. Keby bolo viac takýchto filmov. 85%. ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

Silný smutný a dramatický príbeh o tom, ako systém sa nedokáže vysporiadať s agresivitou mládežníckych gangov a skupín a jedincov v štátnych školách. Aj napriek záveru filmu. S.L. Jacksona som videl hrať už aj lepšie, úloha učiteľa mu veľmi nesedela, hold Sidney Poitier to nebol :). ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den, jsem váš nový učitel a teď z vás grázlů udělám pomocí nějaké pošahané metody super studenty." Že už jste něco podobného viděli? Každý musel vidět jednu z mnoha variací na toto téma. Ale Saumel L. Jackson to vzal jinudy a neotřele. Obratně se vyhýbá klišé a hraje výtečně. Celou dobu jsem si říkal, že film má nakročeno k něčemu velkému a nemusel by to pokazit. A díky bohu nepokazil. Když už bych hledal problémy, došlo by nejspíše na nějaký střih, aby se lépe udrželo tempo. Každopádně spokojenost. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nie je to náhodou Pyrrovo víťazstvo?“ Neviem, ako sa to Kevinovi Reynoldsovi v 187 podarilo, faktom je, že sa jedná o výbornú a originálnu drámu s takmer až trilerovou príchuťou a prepracovanou psychologickou zadnou projekciou. Vo fatálnom príbehu, ktorý sa proste nemôže skončiť dobre, dominujú skvelý Samuel L. Jackson ako „nasratý učiteľ s kušou“ a LOVEC JELEŇOV. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/170132/187-80.html ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Při natáčení konzultoval štáb některé scény i s teenagery, kteří hráli kompars. (don corleone)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v New Yorku a kalifornskom Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Oba rodiče Samuela L. Jacksona jsou učitelé, proto ho role tak zaujala, že ji vzal. (don corleone)

Reklama

Reklama