Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

italka63 

všechny recenze uživatele

Pominu skvělého Samuela Jacksona -není co vytknout.Již na začátku filmu mě šla mírně na nervy hudba -absolutně rušivá. Co se problematiky amerického školství týče, dohánělo mě to k absurdnímu smíchu -mexikánci šikanují černochy, ač byli ještě nedávno na jedné lodi, leč ti se cítí šikanováni bělochy, ale budou ještě šikanovat i holku z vlastních řad.Neboť kdo se vymyká zábleskem inteligence a snahou se posunout vpřed ,je proti nám. Zmlátit vlastní matku? A co....a tak okolnostmi již jednou zpražený a málem nepřeživší učitel bere posléze spravedlnost do svých rukou, což nemůže dopadnout dobře. Kdo se trochu zajímá o problematiku gangů, ví, že nejhorší jsou mexikánci, následuje zbytek latino.Nedá se to ospravedlnit chudobou, tohle je sběř nejhoršího kalibru.A tak škoda, pane Jacksone....přimlouvala bych se pro větší počet na které se naštvete. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

187 je v americkem policejnim slangu kod pro vrazdu. Hlavni hrdina proziva striktni fullkontakt s realitou americkeho skolstvi, a to bez hollywoodskeho prikraslovani. Ze sve pozice ucitele i pres osobni traumata opet riskuje obet nejvyssi. Fantasticky zahrane a ne zrovna optimisticke drama ze skolniho prostredi. Nepravem trochu zapomenuty snimek s trpkym poselstvim o stavu americke spolecnosti / skolstvi. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Docela silný odvar. Zatímco v těchto filmech: Mezi řádky a Nebezpečné myšlenky se snaží učitelé studenty něčím zaujmout, tancem, hudbou nebo nějakou filozofickou sračkou, zde se pan Garfield coby vynikající S. L. Jackson vyrovnává s tvrdou realitou. Drsný a brutální film, ale nepochybně zajímavý a napínavý. Doporučuji. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Kdybych tento film viděl o nějakou tu pětiletku dřív, možná bych hodnotil i výš. Po dvaceti letech služby ve věznici a celkových životních zkušenostech jsem už tak otupělý, že to se mnou moc necloumá. Spíš bych měl otázku: kolik desetiletí se točí filmy s touto tématikou? A kolik roků s tím prakticky nikdo nic nedělá? Nechci se dožít doby, kdy už se takovéto filmy točit nebudou A to z důvodu takové brutality, že by byly prakticky nezveřejnitelné. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Silný smutný a dramatický príbeh o tom, ako systém sa nedokáže vysporiadať s agresivitou mládežníckych gangov a skupín a jedincov v štátnych školách. Aj napriek záveru filmu. S.L. Jacksona som videl hrať už aj lepšie, úloha učiteľa mu veľmi nesedela, hold Sidney Poitier to nebol :). ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Oba rodiče Samuela L. Jacksona jsou učitelé, proto ho role tak zaujala, že ji vzal. (don corleone)
  • Název filmu je odvozen od čísla paragrafu 187, který v USA označuje zabití v sebeobraně. (don corleone)

Reklama

Reklama