Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom, Soap, Eddy a Bacon jsou obyčejní mladíci z Londýna, kteří přemýšlí, jak bez práce přijít k velkým penězům. Využijí proto toho, že jeden z nich je geniální karetní hráč a tak dají dohromady pracně naspořených 100 000 liber a vyrazí do Harryho tajné herny. Výsledek je ale zdrcující - dluží Harrymu něco přes půl milionu, který musí do týdne vrátit, pokud se nechtějí setkat s Harryho „vymahači“. Co teď? Rozhodnou se proto okrást své sousedy, kteří se chystají uloupit marihuanu jistým pěstitelům. To vypadá slibně! Netuší však, že prodat ji nebude žádná legrace a londýnské podsvětí je malé. Zaplatit dluh tedy asi nebude žádný med. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (872)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jedného dňa som si tak povedal, že by mohlo byť fajn pozrieť si niečo s rannej tvorby Ritchieho. A rovnako fajn dopadol aj film. Guy Richtie už tu predvádza a silno otlačí svoj rukopis a hlavne štýl. Vynikajúci casting, hudba, super koncovka a Statham, ale toto ma až tak nestrhlo ako jeho neskoršie filmy. 70% - 3* ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Murphy: 1. Hundred Mile High City ,2. Hortif**Kinculturist - Steven Mackintosh ,3. Police And Thieves - Junior Murvin ,4. Spooky - Dusty Springfield ,5. Muppets - P.H. Moriarty/Lenny Mclean/Victor McGuire ,6. The Boss - James Brown ,7. Walk This Land - E-Z Rollers ,8. Blaspheming Barry - Lenny Mclean ,9. I Wanna Be Your Dog - The Stooges ,10. It's Kosher - Jason Flemyng/Stephen Marcus ,11. Why Did You Do It - Stretch ,12. I've Been Shot - Steve Sweeny/Frank Harper ,13. Oh Girl - Evil Superstars ,14. Guns 4 Show Knives 4 A Pro - Nick Moran/Dexter Fletcher ,15. Zorba The Greek - John Murphy/David Hughes ,16. The Payback - James Brown ,17. It's Been Emotional - Vinnie Jones ,18. 18 With A Bullet - Pete Wingfield ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Stylový snímek plný hlášek, zbraní, přestřelek, trávy, akce a vynikajících hereckých výkonů, na kterých to celé stojí. Musím také pochválit výbornou doprovodnou hudbu a práci s kamerou. Celá atmosféra filmu je skvělá a všichni aktéři a celý děj zajistí to, že se člověk vážně nenudí, ale baví. Jak už to tak bývá Guy Ritchie prostě umí a neokouká se mi snad nikdy. Jediné co mi zde chybělo byl trochu hlubší podtext a nějaká větší zápletka nebo více ženských, jinak ale uznávám, že opravdu povedené dílo. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Už jsem v to ani nedoufal, ale neuvěřitelné se stalo skutkem - já dávám svou první pěti hvězdu filmu od Guye Ritchieho a není to reklama na BMW!!! Po ohromně přeceněném Podfu(c)ku, ohromně nudící RocknRolle a povedeném, ne však dokonalém Sherlocku Holmesovi, jsem dal Ritchiemu poslední šanci v podobě jeho debutu. A dopadlo to prakticky stejně, jako u debutu Tarantina. Sbal prachy a vypadni je totiž skvělý mix černé komedie s akčním filmem. Dialogy parádní, scény dokonalý (přepadení prodejců marihuany a následný masakr rulez!) a k tomu Jason Statham a Danny John-Jules (alias Kocour z Červeného trpaslíka) a já málem umřel blahem. Co nejdřív si chci sehnout DC verzi a pokud budu stejně nadšený, tak tenhle film letí přímou cestou do mé TOP 10! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie se hned svým prvním celovečerním filmem nesmazatelně zapsal do krimikomediální kinematografie, když napsal a zrežíroval tak úžasně originální a vtipné (nebo spíš originálně vtipné?) dílo jako je Sbal prachy a vypadni. Žádná hardcore zápletka, ani věrohodné zobrazení podsvětí, nýbrž čirá zábava, černý humor, absurdita, až si budete ťukat na čelo (s konstantním úsměvem na tváři samozřejmě) a promyšlený scénář s parádními dialogy, z kterých musím jednoznačně vypíchnout geniální "If you hold back anything, I'll kill you. If you bend the truth, or I think you are bending the truth, I'll kill you. If you forget anything, I'll kill you. In fact, you're gonna have to work very hard to stay alive. Now do you understand everything I've said? Because if you don't, I'll kill you." Takže s přihmouřenýma očima nemohu jinak než 5*. 9/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (38)

  • Film Sbal prachy a vypadni byl v roce 2004 vyhlášen magazínem Total Film jako 38. nejlepší britský film všech dob. (pornogrind)
  • V čase 1:25:40 má Harry Lonsdale (P. H. Moriarty) u zbraně nataženy oba kohoutky, ale přesto vystřelí dvakrát. (dc125)
  • Režisér Guy Ritchie nechá jednu z postav přejet autem. Totéž můžeme vidět i v jeho následujícím filmu Podfu(c)k (2000). (vyfuk)

Související novinky

Guy Ritchie chystá comeback

Guy Ritchie chystá comeback

16.05.2007

Pro producenta vykročení neobvyklým směrem, pro režiséra naopak návrat ke klasice. To je RocknRolla, nový film Guye Ritchieho. Režisér kultovních britských gangsterek Sbal prachy a vypadni a Podfu(c… (více)

Reklama

Reklama