Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hororový klasik George A. Romero spojil sily s literárnym hororovým klasikom Stephenom Kingom a na základe filmového scenára Romero natočil poviedkový film s riadne čiernym zmyslom pre humor. Deň otcov je o chlapíkovi, ktorý vstal z mŕtvych, aby konečne na svoj sviatok ochutnal tortu od svojich detí, Jordy Verrill (King) je farmár, ktorý objaví meteorit, ktorého sa dotkne a začne sa meniť na rastlinu. Debna je o debne, v ktorej je niečo živé a hladné. Nasledujú ešte dve poviedky v duchu Alfred Hitchcock uvádza a Poviedky z hrobky. (tron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Brakové hororové historky mistra žánru Steva Kinga převedl Romero do filmových políček přímo skvěle. Patero povídek, ze světa hrůzy a děsu, je napěchované ztřeštěnými Kingovými nápady a černým humorem. Občas mě mrzelo, že je King nevydal jako klasické povídky. Byla by lahůdka to číst. No třeba se vydavatelé někdy rozhoupou a dají u nás do distribuce alespoň původní komiks. V první povídce DEN OTCŮ vás překvapí Ed Harris (s vlasama!), výborné masky a vcelku netypický důvod proč se nebožtík otec vypraví z místa svého posledního odpočinku na poslední dlabanec. 90% OSAMĚLÁ SMRT JORDYHO VERRILLA nám přináší samotného Stephena Kinga v roli farmáře retarda Jordyho, který se po nálezu meteoritu začíná měnit v... 85% V NĚCO TĚ ZAPLAVÍ se potkáváme se záporáckým Lesliem Nielsenem, který dá milenecké dvojci napít mořské vody. 85% BEDNA nabídne jednomu učiteli východisko ze svízelné situace. 75% BLÍŽÍ SE K TOBĚ, pro mě nejděsivější příběh, je o čistotou posedlém boháči, který čelí útoku pomstychtivých švábů. 85% Všechny příběhy jsou propojeny moc pěknou povídkou o tatíncích, brakových hororových komiksech a voodoo pancence. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatický old-schoolový povídkový horůrek, na kterém je vidět, že je adaptací komiksu. Nečekejte, že se budete bát, tady je to spíše o černém humoru, napětí a velmi povedené atmosféře jakou dnes už nenajdete, za což může hlavně mrazivý soundtrack. Plus špetka gore, jinak by to ani nebyl Romero. 8/10 ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kingov filmový comics je vskutku príjemná horrorová oddychovka. Porcia krátkych strašidelných príbehov, pochádzajúcich z pera tohto amerického majstra desu, z ktorých vždy niektorý poteší. "Creep Show 1" ich obsahuje päť. Ťažko mi vybrať ten najlepší, ale bude to asi "Osamelá smrť Jordyho Verrilla". Možno pre ten Kingov naivne-recesisticko-umelecký herecký prejav. Ako celok to oceňujem až štyrmi hviezdami. Spojenie dvoch horrorových velikánov: Stephena Kinga a G.A.Romera na mňa celkom zafungovalo. **** ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Den otců, pak ta povídka s rostlinou a povídka s názvem Bedna je to asi to nejlepší z celého filmu. Plno černého humoru, místy vcelku solidní atmosféra a jistá originalita povídek se tomu upřít nedá. Na druhou stranu to pro mě není asi tak super věc, jako pro jiné. Dívat se na to, ale dá a účel pobavit to splní. 70% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jste-li malý hororový nadšenec, určitě vás potěší nové číslo komiksu Creepshow - pěti úsměvných, strašidelných povídek. Jenže pokud je váš otec kretén jako v tomhle případě a nechce aby z vás vyrostl úchylák, dlouho se ze čtení radovat nebudete a vysněný sešit honem rychle letí z okna. Takže to chce fotříka naučit, kdo s koho... Tak vypadá nadrámec tohohle filmu - zatímco si komiks poletuje ve větru, my jsme svědky všech pěti krátkých příběhů. Vesměs to je šedý průměr, asi jako slabší počiny z Věřte Nevěřte. Nebo se na to možná chce koukat tak ve věku deseti až čtrnácti let... Radši bych to jako ten komiks než jako film. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (13)

  • Malý chlapec Billy (sběratel časopisu Creepshow) na začátku příběhu je syn Stephena Kinga Joseph Hillstrom King. (Chatterer)
  • V dětském pokoji v úvodní scéně visí plakát z filmu Dracula (1931). (Alfréda)
  • Příběh "Father's Day" je první povídkou Stephena Kinga, kterou psal přímo pro natáčení filmu. (facojurka)

Související novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (více)

Reklama

Reklama