Reklama

Reklama

Halloween patří mezi nejoblíbenější americké svátky, zejména mezi mládeží, pro které je jedinečnou příležitostí pořádně se vyřádit. Do noci září rozšklebené obličeje z vydlabaných dýní, ulice se hemží stovkami masek duchů, čertů, mrtvol a různých příšer. V zatemnělých místnostech se vyprávějí děsivé příhody. Atmosféra, v níž se mísí neklid a radost, jako by přímo vybízela k dalšímu děsivému příběhu. Opět je tu Halloween, předvečer svátku všech mrtvých, opět se chystá řada taškařic a mladí si chystají děsivé masky. Děsivou masku si chystá i Michael Myers. Psychopatický vrah, který uprchl z psychiatrické léčebny, aby rozpoutal o halloweenovské noci v městečku Haddonfield děsivou noční můru. Začíná další děsivá noc, a to zejména pro sympatickou Lauru, kterou se Michael pokouší zabít stejně jako v prvním díle. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější díl. Navazuje bezprostředně na skvělou jedničku, ale kromě precizně vystavěné atmosféry tentokrát přináší i víc zabíjení navíc všechno se odehrává ve specifickém a velmi depresivním prostředí potemnělé nemocnice. Zakončení filmu je pak přímo geniální. skoro si troufám tvrdit, že už další Haloween prostě neměl být i když pár dobrých dílů vzniklo. Tady to rozsekli hustě. Maximální spokojenost.95% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Pejorace se tentokrát nekoná, druhý Halloween překonává první díl ve všech ohledech. Co první zarazí je mnohem lepší práce s hudbou. Samotný slavný motiv tu nezní tak často jako v případě původního snímku, ale pouze v momentech, kdy působí opravdu skvostně a skvěle zapadá do dané situace. Rick Rosenthal se také ukazuje jako mnohem lepší v budování atmosféry. Nevystačí si s tím, co jsme již viděli a mnohem častěji experimentuje. Vrah tak odkládá klasický nůž a do ruky bere takové zbraně jako je třeba skalpel či dokonce injekční stříkačka. Vraždy jsou mnohem krvavější a brutalita je cítit z každého kouta. Ovšem, je trochu smutné, že některé postavy umírají i po obyčjeném 'škrábnutí'. První část se nese v duchu tísnivosti. Napětí a stach jsou budovány pomocí absolutní tichosti. Když jde hlídač zjistit důvod nefunkčnosti telefonů a narazí na vypáčený zámek do skladu, divákovi je již jasné, kdo se tam vloupal. Absolutní tichost narušená občasním pádem plechových předmětů a tušení potencionálního nebezpečí, to jsou jediné dvě věci, se kterými si Rosenthal bohatě vystačí. Druhou polovinu již podbarvuje klasický hudební doprovod a rozjíždí se nervy drásající drama. Zajímavostí je též ještě větší démonizace Micheale Meyerse, který zde už opravdu ztrácí status mentálně labilního jedince, a přestává být člověkem. Sice mi nejde do hlavy jeho motivace (ztráta emocí = vražda vs. Equilibrium, kde se ztráta emocí stává záchranou lidsva), ale to vem čert. Zatímco první díl dnes nejspíše nikoho nevyděsí, druhý to zvládá levou zadní. Ačkoli trpí klasickými neduhy starších snímků (předvídatelnost a některé hloupé scény - někoho sice vraždí za mnou, ale já se zrovna nedívám), dal by se bez problému zařadit do sorty nadčasových hororů, které ani po letech neztrácejí nic ze své působivosti. [TOP 19/7 77%] ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Líbí se mě že druhý díl pokračuje přesně v místě kde první skončil. Čili žádné rok poté s jinýma postavama, prostě se příběh rozvíjí dále a my se o postavách dozvíme opět něco nového. Vraždy jsou občas rafinovanější a například výřivku nějaký čas zcela vynechám. Klasická dvojka = 9 obětí. Takže i zde se přidalo. Kdo nepřidal je Michael, který chodí stále hodně pomalu. Nemusím snad dodávat že ani závěrečný požár, tohoto nezmara zase tak moc nepoznamenal. U těchto dvou hodně kvalitních dílů měla série končit. 70% ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Dobře. Tentokrát už funguje jen Michael a ústřední motiv. Všechny tyhle staré kultovní horory přišli s úžasnou znělkou a skvělým nápadem o velmi charismatickém vrahovi a pak to všechno zabalili do debilního příběhu a dali k dispozici. První Halloween mě příjemně potěšil, že by tomu mohlo býti i jinak. Druhý přišel a řekl:"Haha." ()

klerik 

všechny recenze uživatele

O poznanie béčkovejšie, s kopou scenáristických hlúpostí (napr. jedna postava ešte ani nevie, že Laurie sa stratila a už navrhuje, aby ju hľadali). Myers je však stále pôsobivý a film má atmosféru. Osobne mi vadilo, že Michael menil pričasto zbrane a jeho pobehovanie so skalpelom bolo na pokraji úsmevnosti. Keby som mal povedať prečo konkrétne je táto vyvražďovačka pozerateľná, vlastne ani neviem. Ale na mňa fungovala... ()

Galerie (127)

Zajímavosti (37)

  • Mluví se zde o vraždách, které se staly v ulici Orange Grove. Tak se skutečně jmenuje ulice, kde byl natáčen tento film i původní Halloween (1978). (Chatterer)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 25,5 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Michael Meyers (Dick Warlock) nosí stejnou masku, která byla použita i při natáčení prvního Halloweenu (1978). Přesto však vypadá trochu jinak, a to z několika důvodů. Tím prvním je, že Nick Castle, původní Michael Myers, nosil masku mezi natáčením v zadní kapse u kalhot. Druhým je, že Debra Hill měla masku 3 roky pod postelí a jelikož byla silná kuřačka, tak maska zežloutla. Maska se také zdá být širší, protože Dick Warlock je nižší a podsaditější než Nick Castle, takže mu seděla na hlavě jinak. (Takeshi666)

Související novinky

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

Reklama

Reklama