Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 1

(série)
Trailer 1
USA, 2022, 10 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

Epizody(10)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (141)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

na jednu stranu mě baví a na tu druhou mě překvapují komentáře zhrzených fanoušků, kritizující, že nedostali další GoT, kde jedna epická bitva střídá druhou a v každé epizodě jsou minimálně dva až deset zvratů (nemluvě kritice časového skoku o kterém se vědělo dopředu). Ono to dost možná bude tím, že Rod Draka ani nechtěl být a neměl být novou Hrou o trůny (minimálně ne v první řadě) a za mě tvůrci přinesli přesně to co slíbili. Jde se hodně po postavách, které se postupně rozestavují na pomyslné šachovnici, nic tu není černobílé, hodně se mluví, intrikaří a politikaří a mě osobně tyhle středověké čachry dost bavili. Tu a tam samozřejmě vykoukne drak a ač tady nebyly tyhle ambice, mimoděk se objeví i nějaká ta scéna která se vryje spolehlivě do paměti. Rod draka není bez chybičky, ale to koneckonců nebyl ani start (a konec) "trůnů" . Konec velmi slušně navnadil na budoucí děj a s konstatováním, že Drak v prvním kole porazil i přes nedostatky prsten se budu těšit na další řadu...85% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Asi nebudu jediný, koho sužovaly nesmírně skeptické vize o tom, že návrat do Západozemí se už prostě povést nemůže a že bude lepší, když se tyhle ambice rychle rozpustí a HBO se radši ubere jiným, nejlépe novým směrem. Svět se ale může klidně až do dnešních dní divit, z prequelu o rodu Targaryenů se vyklubal obří hit s naprosto dokonalým vizuálem skrze největší televizní lákadlo současnosti - monumentální draky - a k nim tvůrci dokázali přidat ty pravé pletky mezi znesvářenými rody, které mezi sebou zažehnou řádně epickou válku s dokonale poetickým názvem Tanec draků. Dlouho se mi s žádným seriálem neloučilo tak těžko, to čekání bude nekonečné. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 80%. Dlho očakávaný seriál, ktorý predchádza príbehom Jona Snowa a Daenerys Targareyen búra rekordy sledovanosti a vlastne bavil aj mňa. Aj keď treba podotknúť, že je to úplne iný seriál ako Hra o trony. Zatiaľ čo v príbehoch Piesne ladu a ohňa sledujeme diania niekoľkých rodov zo zapadozeme bojovať o tron, tu sedíme na jednom mieste (King's Landing) a sledujeme (nie veľkolepe, ale komorné) politikárčenie a intrigy niekoľkých rodov (Targaryen, Hightower, Velaryon). Je to znova výborne napísané, postavy majú opäť super napísané postavy a aj keď je príbeh pomalší je zaujímavý. Keď spomínam ten príbeh, tak tempo celého seriálu, je pre mňa asi najväčšie mínus. Mne osobne to prišlo, že sa na všetko strašne dlho čakalo. Každopádne ako celok prvá séria funguje výborne - znova brilantný casting, vypráva, kostýmy, masky, efekty a samozrejme znova vynikajúca hudba. Prvá séria mi spravila chuť, ale verím, že ta druhá kedy sa Tanec drakov rozbehne, ma skutočne nasýti. Obľúbený soundtrack: Rhaenyra's Welcome, Protector of the Realm, The Crown of Jaeharys. Fire and Blood ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

První recenze byly mnohem tvrdíš než k souběžnému Rings of Power. A aby ne. Zde je jasně nastavené pravidlo co a jak. V něčem už tím, že se tady nikdo nemůže hádat o černých elfech. A přesto bylo toto dílo takové těžkopádnější. V ději to dost skáče, je snadno nepřehledný a postavy jsou hrozně nahodilé. Možná mají svůj charakter, ale show nám nedá moc prostoru to vidět a proniknout do toho. I když je málo částí, které by byly vyloženě katastrofální, stejně je docela snadné spadnout do toho, že seriál o moc nesnaží jít do hloubky a v nějakých věcech vykrádá svého staršího bráchu. Je super být zase v Západozemí, ale toto je jenom vývar z něčeho, co bylo hodně kvalitní kuře. A hlavní problém vidím v té necharakternosti a strachu jít hlouběji. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

HBO se rozhodlo ještě malinko poždímat 10 let starý fenomén zvaný Hra o trůny a přišlo s kampaní jak prodat spíš-off. Cílem logicky bylo nalákat tu obří základnu fanoušků na ten samý koláč, jen s jinou příchutí. Co ale HBO naservírovalo, má společného s “trůny” max grafiku a znělku úvodních titulků. Vše ostatní je od základu špatně. 1) naprosto otřesný casting… naprosto žádní charismatičtí herci/postavy (zapomeňte na šílenství okolo “Bastarda”), nemluvě o tom debilním přeobsazování některých postav (prostě někdo stárne pomalu, někdo raketovou rychlostí, někdo vůbec ne ;)) 2) zcela nezvládnutá linie vyprávění = děj se zaměřuje do bolestivým detailů na neskutečné kraviny a klíčové momenty přeskáče během pár minut. Pak ty dějové skoky v čase… a kdyby jen jednou. 3) brutální nuda. “Trůny” také měli své vlažné momenty, ale vyvažovala je řezničina a plivance do tváře americké prudérie (první řady “Trůnu” byly skoro jako porno dějem). Tady se většinu času neděje nic. Tuna postav. Všichni žvaní. Co se natahuje doslova extra (asi úchylka režiséra) jsou porody, svatby a pohřby. A když už se doplazíme k závěru epizody, má jeden pocit, jako kdyby se vlastně díval deset hodin dlouhou upoutávku na druhou řadu, kde “to” teprve začne. Podrobněji u jednotlivých epizod. Pozn: AppleCore to trefil dokonale. ()

Galerie (676)

Zajímavosti (29)

  • Podle George R. R. Martina je Aegon (Tom Glynn-Carney), který si uzurpoval Železný trůn od Rhaenyry (Emma D'Arcy), založen na následnické krizi po smrti anglického krále Jindřicha I. v roce 1135, který svou dceru a jediné žijící legitimní dítě, Matildu, jmenoval jako dědice Anglie a tím i první vládnoucí královnou. Trůn si uzurpoval Matyldin bratranec Štěpán z Blois, který přijel do Londýna a byl korunován, zatímco Matilda byla pryč. Štěpánovo tvrzení bylo podpořeno zprávami, že král na smrtelné posteli změnil názor a jmenoval ho dědicem. (mikki089)
  • Koruna, která Viserysovi (Paddy Considine) spadla z hlavy, byl omyl při natáčení. Režisérovi se líbilo Mattovo (Daemon) gesto, když Paddy korunu zvedl, a tak scéna byla ponechána v seriálu. (mikki089)
  • Na turnaji jsme mohli vidět tyto rody: Zlatý lev – rod Lannisterů, Černý jelen na žlutém poli – rod Baratheonů, Černé pelety na červeném pozadí – rod Coleů, Červený lukostřelec na zeleném pozadí – rod Tarlyů, Hořící věž domu – rod Hightowerů, Stříbrný mořský koník na mořské zelené – rod Velaryonů, Skákající pstruh nad vodou – pravděpodobně starý znak rodu Tullyů, Orel – rod Mallisterů, Žluté slunce a trojúhelníkový tvar na modrém pozadí – rod Leffordů, Tři havrani nesoucí srdce – rod Corbrayů, Obrácený muž stažený z kůže – rod Boltonů, Černý Zlovlk – rod Starků. (Veskoslav)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama