Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Jakmile ji spatřil, věděl, že je jedinou láskou jeho života. Nedostupnou, zakázanou, věčnou… Richard Chamberlain v roli ctižádostivého kněze ve slavné americké minisérii podle stejnojmenného románu Colleen McCulloughové. (Česká televize)

Recenze (95)

LucyW. 

všechny recenze uživatele

Tak koukám, že je tu pěkná antiromantická klika :D. No, já už si dávno všimla, že holdování červené knihovně je bráno jako známka špatného vkusu, ač absolutně nechápu proč, dvojnásob u lidí s pochybnými zálibami jako je slash. A tohle je pravá romantika. Všichni jsou neustále nešťastní a když se zdá, že by se jim přece jen mohlo něco podařit, umřou. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nechápem, prečo to nenazvali vták v tŕní. Ani neviem koľko dielov a koľko minút z toho som videl, ale to, čo som videl ma nezabavilo, nenadchlo a nedalo mi veľa zmyslu. Ako veriaci som pre to hľadal pochopenie a nejaký zmysel. Niečo možno ušlo a nastolilo to pár otázok a názorov, riešení, či pripomienok, ale celkovo to bola nuda. V jednom diely schádzala hlavná herečka po schodoch, kde upútala kňaza a ak sa mám priznať aj mňa, ale to mi najviac utkvelo v pamäti a ostatné len ťažko, až vôbec, čo znamená, že to asi naozaj za veľa nestálo. Toto nebola romantika podľa môjho gusta. ()

Reklama

lusa 

všechny recenze uživatele

Ako dieťa som bola silno zamilovaná do pátra Ralpha, takže som to sledovala nalepená na obrazovke, slastne ochkajúc vždy keď prišiel záber na Chamberlainovu krásnu tvár :))) Vedieť tak vtedy, že k bytiu so ženou mu nebráni len tá kňažská sutana, zlomí mi to moje predpubertálne srdce. S odstupom času aj s nostalgiou iba 2* ()

Johanita 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se autorům nepodařilo vykreslit právě dilema otce Ralpha. Scény s Meggie tak vyznívají až kýčovitě romanticky nebo podivně nepřístojně. No, některé příběhy se lépe čtou než sledují na plátně. Nimcéně pro milovníky knihy by i tento seriál mohl být příjemným zážitkem. Richard Chamberlain - skvělá volba! ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Mezi televizní romantikou se Ptáci v trní vyjímají jako diamant v kupě hnoje. Bohužel časem v trní poněkud uváznou a díl od dílu je scénáristická bezradnost znatelnější, ale herci dokáží mnohý nedostatek zamaskovat a zejména dík Chamberlainovi, který jako Ralph de Bricassart dá skoro zapomenout i na Aramise, člověk zapomene namítat, že předloha Colleen McCuloughové není jen sladkobolnou romancí přeskakující z australského venkova do vatikánských chodeb. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Představitelka Meggie (Rachel Ward) a její filmový manžel Luke O´ Neill (Bryan Brown) jsou manželé i ve skutečnosti. (triatlet)
  • Autorka předlohy Colleen Mc Culloughová (1937) podobné téma zpracovala i ve svém románu Ve stínu zlaté hory (2003). (triatlet)

Reklama

Reklama