Reklama

Reklama

Nick Bannister (Hugh Jackman), pomáhá svým klientům odemknout ztracené vzpomínky a vést je napříč temně svůdným světem minulosti. Jeho život se však navždy změní poté, co přijme novou klientku jménem Mae (Rebecca Ferguson). Z běžné práce se rázem stává nebezpečná posedlost a Bannister během hledání pravdy o zmizení Mae odhaluje šílené věci, přičemž musí čelit otázce: Kam až je člověk ochoten zajít kvůli těm, které miluje? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (249)

NiWi 

všechny recenze uživatele

Reminiscence je film s velmi zajímavým setupem, premisou a prostředím ve kterém se odehrává. Ze všeho však nedokáže vyždímat plný potenciál. Máte tajemnou a okouzlující Rebeccu Ferguson, charismatického Hugh Jackmana a stejně ve mě přetrvává pocit, že se neprodali ve svých rolích tak jak by mohli. Detektivní linka s noirovskou atmosférou klouže po povrchu, a nedokáže naplno rozvinout svůj potenciál, vyvolat v divákovi větší napětí či ho dostat zajímavým zvratem. Zatopená blízká budoucnost pak vypadá zajímavě, v rámci příběhu však nehraje takovou roli jakou by si zasloužila. Reminiscence tak nakonec působí jako hezky natočený film, jehož silné stránky však Lisa Joy nedokázala rozvinout natolik, abych měl jako divák chuť cokoliv si z filmu výrazněji zapamatovat. ()

BoredSeal odpad!

všechny recenze uživatele

Zoufalý film, kde se pokusila štědrým rozpočtem obdarovaná debutantka splácat dohromady dort kočičky a pejska, který nemá žádnou chuť. Je skoro legrační vypočítávat tvůrčí omyly: 1) extra prachy na předvádění zatopeného Miami, které je vlastně úplně zbytečné 2) přemíra iritujícího monologu od herce, který nemá dostatečné vypravěčské charizma a vlastně dialogy vůbec bolí - Jackman v neWolverinských filmech není tradičně schopen nabídnout něco navíc, když je to potřeba 3) příliš mnoho opisování z jiných filmů, ale zároveň neschopnost všechno to nějak decentně pospojovat 4) nuda, nesnesitelná nuda. Je to jako kdyby rozmazlená protekční holka dostala od rodičů iPhone X nebo Mi 11 Ultra, a dokázala z jeho hardware vydojit pár 160znakových SMS, argh. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[45%] Reminiscence mě nějak minula. Moc mě to nebavilo, nedokázal jsem se do toho zažrat, i když je tu několik kvalitních aspektů. Máme tu skvělého Hugha Jackmana a Rebeccu Ferguson, solidní vizuál částečně potopeného město, nápady do uvádění lidí do snů a přesto mi ty necelé 2 hodiny přišly nekonečné. Ta kriminální linie je strašně nudná, i když ve finále dává smysl, ale žádná extra nečekaná pointa se nekoná. Co se týče té romantické části, tak ta na mě též nepůsobila moc věrohodně, možná ze strany toho Jackamana chápu, že se do té ženy zamiloval, ale z ní jsem čišel téměř chlad. Ještě tak ta 1/3 je docela zmatená, pak už to bylo vcelku přímočaré. No, sračka to nebyla, potenciál to mělo, kopírovalo to motivy spoustu jiných filmů, ale i tak to je za mě docela bída, bohužel. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo vážně dobrý a taky vážně depresivní, místy mi přišlo že se film vleče, ale pak přišlo něco, co upoutalo moji pozornost a opět sem se začal o film zajímat.  I když v tomhle směru, je možná chyba na mé straně, jeden čas sem romantické filmy vyhledával, no pak sem zase od toho upustil, s tím že možná nejsou to pravé pro mně a že bych sem měl věnovat jen těm žánrům, kterým relativně rozumím.  Nicméně, tak jako tak, sem na tenhle film zašel, jednak herecká skvadra, za druhé námět se mi taky líbil a byl sem fakt zvědavý, jestli se režisérce povede na plátno přivést noir detaktivku, se sci-fi prvky.  A povedlo, fakt jako povedlo, už od začátku se film nese v duchu starých noirových filmů, a nebojí se v tomhle směru přitlačit a navíc ta posedlost, jakou Hugh Jackman má je fakt stresující.  Ale co bych měl rozhodně vychválit do výšin, je herecký výkon Rebeccy Ferguson, která je filmu prostě TA femme fatale, která svým svůdným hlasem, pohyby a šarmem dokáže zamotat hlavu, né jenom Wolverinovi a navíc pokaždé, kdy začne zpívat, tak to bylo doslova něco nadpozemského, připomněla mi Ana De Armas z filmu Entering Red a její pěvecký výkon.  Akce je zde málo, velmi málo, přestřelka uprostřed je průměrnější, ale v tomhle směru vše vynahrazuje bravůrní bitka uprostřed a kameraman se v téhle chvíli, asi taky hodně zapotil. Ale byť tenhle film nemá, tolik akce, jak bych si přál, tak to vynahrazuje svým příběhem, vývojem postav a tím, jak se vše hezky proplétá a na konci, se vše rozmotá. Ramin Djawadi který pro tenhle film skládal hudbu, tak to celé jen podtrhuje a každému výraznějšímu momentu dá důraz a z jeho práce je cítit Blade Runner.  Ve výsledku, je to průměrně depresivní, herci však podávají vynikající výkon, film přesně ví kde má něčím šokovat a vlastně sem byl celou dobu nervozní, jak to celé skončí, byť v tomhle směru, nám to film prozradil hned na začátku. Plus Hugh Jackman má furt v obličije ten nasraný výraz, ze kterého si všichni záporáci nadělali do kalhot, když vytáhnul své drápy a začal vrčet. A byť je to na čtyři hvězdičky, (mohlo být víc akce a méně deprese) tak v tomhle směru, dávám plný počet, protože tohle je film, který se v dnešní době jen tak nevidí a všichni na něm odvedli kus práce, takže si tu pátou zaslouží. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak druhý Počátek se rozhodně nekoná! Ale i tak mě Reminiscence dokázalo poctivě zabavit. Na filmu je v každém záběru vidět ten tučný rozpočet, v tomhle ohledu si divák nemá nač stěžovat, ty scenérie zaplaveného Miami jsou místy dechberoucí! Trochu mě prvotně ta romantická linka odrazovala, ale herectví sympaťáka Hugha Jackmana to přebilo na plné čáře. A svůdná Rebecca Ferguson ve vedlejší roli zazářila též, ta chemie mezi nimi by rozbila každý měřák! Akce se člověk nedočká v hojné míře, jen jedna průměrnější přestřelka a luxusní bitka na konci. I tak ale dokáže absence tohoto aspektu udržet diváka přikovaného v sedačce, neboť ta samotná detektivní zápletka se vydařila. Proč tedy jdu s hodnocením spíše k průměrnějším třem hvězdám? Vadilo mi, že Lisa Joy sledujícím alespoň v omezené míře nevysvětlila background story , všeho se jen dočkáme v náznacích v dialozích (potopení Londýna, dále pak nějaká neurčitá válka?), což hodně zamrzí. I tak ale asi mohu doporučit, jen nečekejte přelomovou podívanou. 6,5/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (11)

  • Napriek náročným výzvam nestrácal Jackman dobrú náladu. Každý piatok počas nakrúcania údajne rozdával členom a členkám štábu lístky do lotérie. (Dajman)
  • Scény ze zábavního parku se natáčely v parku Jazzlands v New Orleans, který v roce 2005 zničil hurikán Katrina. Park už nikdy nebyl znovu otevřen. (NiWi)

Související novinky

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Tvůrci Westworldu plánují Fallout

Tvůrci Westworldu plánují Fallout

03.07.2020

Jonathan Nolan a Lisa Joy sice ještě neuzavřeli svoji sci-fi sérii Westworld na HBO, už si však stihli vybrat svůj příští projekt. A nebude jím nic menšího než adaptace slavné herní série Fallout pro… (více)

Reklama

Reklama