Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezstarostnému Ryanovi jednoho dne zazvoní telefon, v němž ho neznámá žena prosí o pomoc. Byla údajně unesena, jmenuje se Jessica a jen náhodou se jí podařilo zprovoznit rozbitý telefon. I když je nejdřív Ryan na pochybách, díky telefonu slyší, jak únosci Jessicu bijí. Chystají se zbít i jejího syna, a to se už Ryan rozhodne jednat. Na policii dojde ke rvačce a místní šerifové na něj nemají čas, a tak se rozhodne jednat sám. Sebere auto bezpečnostní služby a únosce pronásleduje. Kvůli baterii v telefonu je však ztratí. Podaří se mu ale zjistit, že únosci se vydali na letiště pro manžela Jessiky, a rozhodne se jejich plán dalšího únosu zmařit. Ryan navíc odhalí i další tajemství - záznam na videokameře, kde se policisté dopouštějí vraždy. Brzy tedy pochopí, že stojí proti zkorumpovaným strážcům zákona... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (410)

novoten 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se docela vyděsil, co si to na mě debutující Morgan ve scénáři připravil, protože hlavní únos vybafne dřív než se rozkoukám a hned zkraje připraví nesnesitelně (a téměř nesledovatelně) hysterickou Kim Basinger a hejska Chrise Evanse, balícího zpátky svoji expřítelkyni. Nakonec je z toho ve výsledku směska, která střídá výtečně vygradované napětí s logickými lapsy a do toho všeho přidává i středně vysokou horu klišé. Naštěstí se nám z hejska postupně vylíhne sympaťák, takže jsem měl komu fandit a hlavně díky právě Evansovi mám z Cellularu dojem lepšího průměru. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Neznámí sympaťáci právě unesli vyděšenou Jessicu. Ta však nehodlá čekat na jejich promyšlenou koncovku a s šikovností MacGyverovy sestry dokáže uskutečnit telefonní hovor z rozbitého aparátu. Nezbývá jí než doufat, že ze zásady nespolehlivý hezounek Ryan, který hovor pobaveně přijal, přeloží prohánění uječených plážových myší na později a poprvé v životě zariskuje svou opálenou kůži pro někoho potřebného. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Taky se vám stane, že z ničeho nic zazvoní telefon a tam neznámá žena v nesnázích, která začne líčit své pohnuté osudy, vy jí stále nasloucháte, mezitím si řešíte své záležitosti - dojedete natankovat, vyzvednout děti ze školky, zamluvit dovolenou na Lipně atp., a ona pořád vypráví, třebas i někoho během telefonování zavraždí, a na konci dne už ji to zavěsíte se slovy, že jedná se o omyl, jelikož už baterie vašeho smartfounu svítí červeně, stejně jako vaše ucho? Mně tedy furt a tak jsem byl o to víc zvědav, jak tomu bude v tomto trihelu. Inu, můžu vám říct, že to nabralo úplně jiný směr, než jsem sám zvyklý a tak říkám, že je to kravina. To by se takhle stát nemohlo. Už ten trhavý, napůl indiánský, napůl downský, běh, který zde předvedl Chris Evans, stál filmu jednu hvězdu. Jeho nelogická reakce na telefonát, podobný výše uvedenému, je prapodivná. Ale, je to film, že ano. Nakonec se divák i pobaví, ale stejně cítí, že by to mohlo být ještě malinko lepší. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý příběh, ve kterém se ale objevuje až příliš náhod. Oceňuji rychlé vtažení do děje, bez přílišných rozmazávek(snad až na to bezduché tlachání Chrise Evanse s Jessicou Biel). Stejně je to ale celé jaksi nudné. Sem tam nějaké gumování kol porscháků, sem tam nějaký výstřel, ve dvou třetinách přišlo celkem očekávané rozuzlení(dobrý policista se stává zlým). Kim Basinger vcelku fajn, Chris Evans takový frajírek, co se producíruje do půl těla nahý a balí baby. Stathamův bojový potenciál zůstal trestuhodně nevyužit, celou dobu vyhrožuje, ale k žádnému vážnějšímu kroku se neodhodlá, protože mu to scénář prostě nedovolí. Ještěže se ke slovu nedostal Richard "Ochránce" Burgi:) ...Film na jedno sychravé podzimní odpoledne. 25 miliónů dolarů(rozpočet)/56,5 milónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jen výjimečně lze najít ve filmovém průmyslu tak ukázkový případ product placementu, jako je tenhle filmeček. Nicméně musím uznat, že jsem se u téhle zbytnělé reklamy na NOKII ani trochu nenudil. Výhodou snímku je překotné tempo a rozumná stopáž. Třebaže jsem citlivý na odbytý scénář a nelogičnosti v ději, v tomto případě mi nedostatky tohoto druhu nevadily. Basingerová jako hlavní herecká hvězda přitahuje pozornost asi jako má babička v noční košili, ale ani to není na překážku. Pokud nemáte velká očekávání, dává snímek slušnou šanci na zábavu a představuje lehký žánrový nadprůměr. Celkový dojem 65%. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Pro scenáristu Chrise Morgana to byl v podstatě celovečerní debut, protože do té doby se mu sice dařilo prodat několik scénářů, ale žádná z jeho prací nakonec nebyla použita. (imro)
  • New Line Cinema si za financování filmu do něj vložilo pár vlastních odkazů. Kromě předsedy studia Roberta Shaye můžete vidět v jedné z vedlejších rolí i producenta Deana Devlina. Ten ztvárnil taxikáře, který veze Ryana. V televizi v domě únosců běží Nezvratný osud 2 a mihne se tu i batoh odkazující na Společenstvo prstenu, tedy odkazy filmů pocházejících z tohoto studia. (imro)

Reklama

Reklama