Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

O Sandře, Lojzovi, Kristýně a ostatních, kteří se sešli v dětské ozdravovně. Do ozdravovny pro děti s respiračními chorobami přijíždí nový turnus. Vstupní prohlídky v ordinaci MUDr. Kryštofa naznačují, které děti budou mít v příběhu dominantní role. Je to především Sandra, sebejistá a úspěšná gymnastka, která se cílevědomě připravuje na závratnou sportovní kariéru, momentálně má ale nohu v sádře. Dalším hrdinou je Lojza, sympatický kluk, který se chce stát žokejem. Vrací se do ozdravovny už potřetí. Má tu věrnou kamarádku Kristýnu, neteř správce ozdravovny, která žije se svým tátou a maminku má ve Švýcarsku. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele sator k tomuto seriálu (8)

Kde padají hvězdy (1996) 

Mimo nejznámější části jedněch z nejkrásnějších moravských lázní se nachází velmi zajímavá památka, která bývá – jistě neprávem – často opomíjena. Najdete ji nad luhačovickou Bílou čtvrtí, nedaleko někdejšího Lesního pramene, dnes zvaného Aloiska. Celá stavba připomíná spíše malý zámeček, ale jedná se o krásnou neorenesanční vilu, pojmenovanou Vlasta. a bez přehánění lze říci, že tato stavba patří k architektonickým skvostům Luhačovic. Různé historizující slohy se na podobě Luhačovic podepsaly možná ještě více než secese nebo funkcionalismus, ale novorenesanční stavba je i zde jistým unikátem V její těsné blízkosti vily se nacházejí skleníky a hospodářské budovy a obklopuje ji rozlehlý park. Samostatně stojící vilu postavil v letech 1902 až 1903 stavitel F. Brož. Zadavatelem stavby byl ing. Osvald Životský, známý brněnský projektant, podnikatel a stavitel železničních drah, jehož "erb" zde pozorný pozorovatel také najde. A podoba vily se zámkem není nijak náhodná. Osvald Životský totiž plánoval, že ve vile bude pobývat srbský královský pár, se kterým se dobře znal. V té době však jistě nepočítal s tím, že později bude vila sloužit jako kasino, „dětské sanatorium pro děti bronchitické“ nebo internát. Ani s tím, že zahradní část se skleníky bude svým momentálním dezolátním stavem silně připomínat „legendární“ šumperskou Sanatorku. ()

Už to začíná (1996) (E01) 

Civilní, neukecaný, jiný, nepodceňuje diváka.. ()

Cizinci (1996) (E02) 

Divný ale zajímavý...🙃 Děti se dívají na pohádku Pyšná princezna, na část v které hraje Alena Vránová a babička Veselá (Alena Vránová) sleduji v televizi sama sebe a dojatě se usmívá. Od pohádky v době natáčení uplynulo 44 let. ()

V pasti (1996) (E03) 

A pokud přistihnu kluky jak se dobývají do dívčích sprch, pojedou okamžitě domů... ... A přitom by se to dalo začlenit do hodin biologie...😁 ()

Špatné zprávy (1996) (E04) 

Alergie je panická reakce organismu na to co nesnášíš...😲 ()

Střelec (1996) (E05) 

Stejně chcípnem... ()

Co mě nezabije, to mě posílí (1996) (E07) 

Poslední díly už to vypadalo že scénář vznikal přímo na place... Zavřít dítě do sauny, to je jak z mafiánského filmu... ()

Reklama

Reklama