Reklama

Reklama

Městečko South Park

(seriál)
  • USA South Park (více)
Trailer
USA, (1997–2023), 118 h 25 min (Minutáž: 16–48 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Trey Parker, Matt Stone, Isaac Hayes, Isaac Hayes (a.z.), Jay Leno, Tomorowo Taguči, Jenna Mattison, Elton John, Ozzy Osbourne, George Clooney (více)
(další profese)

Série(26) / Epizody(321)

South Park je americký animovaný seriál vytvořený Treyem Parkerem a Mattem Stonem pro televizní stanici Comedy Central. Seriál pro dospělé se proslavil svým drsným jazykem a neskutečným humorem, který se dotýká širokého spektra témat. Příběhy se točí kolem čtyř chlapců, Stana Marshe, Kylea Broflovského, Erica Cartmana a Kennyho McCormicka, a jejich bizarních dobrodružství ve smyšleném coloradském městě a jeho okolí. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Frajer42 k tomuto seriálu (33)

Městečko South Park (1997) 

Moc povedený seriál. V mladším věku jsem ho jistý čas sledoval pravidelně. Parta hlavních hrdinů je skvělá. Vlastě charaktery v celém městečku jsou skvělé. Jasně však vyčnívá Cartman, který je prostě jedinečný a používá ten nejvybranější slovník. Český dabing je v tomhle případě více než povedený. Tento seriál budete milovat nebo nenávidět. Těžko k němu lze zaujímat nějaký neutrální postoj. A už fakt, že vám nemůže být jedno svědčí o jeho vyjímečnosti. 4* a asi dlouhodobě nebo věčně zajištěná účast v mojí topce. EDIT: Tak jsem tak nějak zhlédl všech 20 sérií. Kvalitka je kolísavá. Dost se změnil koncept seriálu. Zatímco dříve bylo standardem 1 díl = 1 problém. Tak posledních pár sérií se 1 série = 1 problému. 20. se táhla zejména v rytmu amerických voleb. Dost se mi líbilo, jak byli tvůrci schopní pružně reagovat na vzniknuvší situace. Zřejmě měli dopředu předchystané možné varianty. Hodnocení zanechám na těch 4 kouscích, ale je to na hraně. ()

Bílí lidé renovující domovy (2017) (S21E01) 

Eric pomalu začíná zjišťovat, že ženy nejsou ani zdaleka tak kůl a vtipné, jak si původně myslel. Tento díl byl takovou lehkou předzvěstí budoucnosti vybudované na moderních technologiích. Mám pocit, že se tento seriál začíná stále více poameričťovat a reagovat na současné záležitosti týkající se výhradně USA. Kdo nemá zmapované tamní dění, tak humor nemá šanci docenit. Vše, co se za oceánem odehraje a vyrobí se k nám dostává až se značným časovým zpožděním. Tamní verzi oblíbeného pořadu týkajícího se rekonstrukce domečků, jsem měl možnost vidět útržkovitě pouze párkrát. Celkově mě tento díl tedy nedokázal zásadně oslovit. Pousmál jsem se snad dvakrát. ()

Odložte mobily (2017) (S21E02) 

Spoilery! Tentokrát jsem se celkem i zasmál. Donald rozpoutal pomocí dost vtipných tweetů válku se Severní Koreou. Na paškál se dostala i největší píčovina roku - fidget spinner. Dokonce nechyběla ani kupa mrtvých dětí a celkem obstojně byla zesměšněna i kupa pubertálních retardů strhávající na sebe pozornost vyhrožováním sebevraždou. Kdyby byly všechny díly v podobném duchu, tak bych byl spokojený. Po 21 sériích už z toho kouzlo malinko vyprchalo. Přesto stále fajn zábava. Lepší tři kusy. ()

Prázdninový speciál (2017) (S21E03) 

Ušlo to. Ve škole si dovolí prohlásit Kryštofa Kolumba za čůráka a zrušit den prázdnin. Drtivá většina dílu se točí kolem retarda Randyho, což ujde, ale přeci jen větší zábavu dovede rozpoutat Cartman. Asi dvakrát jsem se od srdíčka zasmál a děj mě úplně neoslnil. Zase mám pocit, že mi unikla nějaká americká souvislost. ()

Filmová nabídka (2017) (S21E04) 

Spoilery! Humor byl opět někde hluboko pod zemí. Nejlepší časy seriálu jsou dávno pryč. Tentokrát si vzal na paškál Facebook, a to včetně zrzavého zakladatele. K tomu přidal nové a nové filmy o debilních "superhrdinech", které stojí za hovno. Obě dvě věci jsou rozhodně atraktivní. Bohužel je zasadil do příběhu, u kterého se mi podařilo dokonce usnout. Bída! ()

Hummels a heroin (2017) (S21E05) 

Další díl, který naráží na problém, který se nedostal za hranice USA, tudíž nejsem opět schopný tento díl patřičně docenit jakožto situace neznalý člověk. Párkrát jsem se sice zasmál, ale opět žádné velké terno. To opravdu neexistují nějaké globální problémy, které by si tvůrci mohli vzít na paškál?! ()

Synové čarodějů (2017) (S21E06) 

Spoilery! Po delší době jsem se pustil do dalšího dílu této prozatím extrémně nezajímavé, nevtipné a debilní série. Musím uznat, že tento díl se celkem povedl. Několikrát jsem se zasmál, ale hlavně dějová linka byla snad poprvé po celé své trvání zajímavá. Od chlastačky až po dokonalém řešení na zbavení se své drahé polovičky. Vsuvka s prezidentem neměla chybu. Konečně jsem měl pocit, že tvůrci využili potenciál této postavičky. Jen tak dál. ()

Lež vítězí (2017) (S21E07) 

Spoilery! Southpark dokonale zachytil nástrahy partnerských vztahů ve svých 20 minutách. K tomu všemu po delší době neobyčejně vtipnou formou. Z mého pohledu jeden z absolutně nejvydařenějších dílů této série. Překvapuje mě, jak úžasně dokázali tvůrci partnerské vztahy vyobrazit na dvojici školáků. Nebohý Eric Cartman a jeho příšerná trýznitelka, ke které se i po tom všem dokáže chovat jako andílek, což nepochopím. Ke všemu mu začne zahýbat se Židem, co může mladého muže v životě potkat horšího?! Humor nechyběl ani v bílém domě, kde prezident svému celému týmu neváhal prozkoumat anální potrubí. ()

Mechová prasátka (2017) (S21E08) 

Spoilery! Po delší době South Park zavítal mezi retardy, což je vždy hodně velká švanda. Carmenice byl zcela poznamenána vlivem svého úžasného přítele. Jen její postava nemá takovou šťávu. Jináč se mě úplně nedotkla kauza ohledně návštěvnosti NFL, což jde velkým obloukem mimo mě, tudíž nejsem schopný díl asi patřičně docenit. ()

Super korektnost (2017) (S21E09) 

Spoilery! Úvod byl trošku slabší, ale zcela jej vykompenzoval doslova bombastický závěr. Všichni fanoušci utlačování a psychického týrání židovského podobyvatelstva budou slintat blahem. Prezident rozehrál vysokou hru a laťka humoru se v posledních dílech této série vyšponovala na samou hranu. Tohle je směr, kterým by měl South Park kráčet. Má to nápad a má to šmrnc. ()

Rozmačkaný rajče (2017) (S21E10) 

Spoilery! Po předchozím vydařeném dílu jsem očekával lepší zakončení. Přesto tomu nescházela krásná myšlenka. Moc hezky tvůrci setřely píčovinu Stranger Things a podobně hovadiny. Když se lidí zeptáte, co se jim na tom líbí, vždy odpoví osmedástková atmosféra. Nějak nepochopím, že to někomu stačí k pravidelnému sledování. Ještě lepší ovšem byla romantická vsuvka těch dvou hovad, které spolu souložily. No, chápete to? Jak může být někdo takové prase a strkat svůj úd do kolegyně? To už ze světa totálně vymizel vkus? Místy tato série pokulhávala, ale byla solidně zakončená a příští sérii rozhodně nevynechám. ()

Mrtvé děti (2018) (S22E01) 

Koukám, že 22. série odstartovala v obrovském stylu. Moje bránice utrpěla velký šok. Že by poslední záchvěv normálnosti v dnešním těžce nemocném a retardovaném světě plném přecitlivělých homosexuálů a jiných idiotů? Tohle je South Park v ryzí čistotě. Nechybělo urážení negrů, urážení žen, a dokonce došlo i na kupu mrtvých dětí. Moje srdce zaplesalo radostí. Po slabších posledních sériích se tvůrci konečně znovu odvázali, jako za starých normálních časů, kdy humor ještě nebyl omezován a proháněn nechutnou cenzurou. Pokud tímto dílem nastolili starý dobrý trend, tak se opravdu mám na co těšit. Tleskám a děkuji za tento seriál, který stále dává lidstvu naději, že se úplně nezbláznilo. A jsem rád, že konečně zazněla pravda o tom, jaký byla Black Panther ultimátní negerská píčovina. Nechápu, že se zde stále najdou pseudo fanoušci, kteří tvrdí podobné píčoviny, jako že jim něco scházelo k dokonalosti. V rámci tohoto dílu se totiž objevilo k mému obrovskému překvapení opravdu vše, co kdy dělalo South Park South Parkem. ()

Chlapec a kněz (2018) (S22E02) 

Klasické stírání církve ve velkém stylu. To je vděčné téma. Po chvíli epizoda sklouzne do těžkého stereotypu, ale naštěstí vtípky o církvi a tamní oblibě v prznění dětí nikdy neomrzí, takže ve výsledku tu máme sympatický díl s celkem jasnou myšlenkou. Slabší 4 kousky. ()

Pan Hankey odchází (2018) (S22E03) 

V rámci této povedené série určitě značný propad kvality. Mr. Hankeymu jsem nikdy úplně nedokázal přijít na chuť a celkově onen nápad s urážlivými tweety mi nepřišel úplně dotažený k dokonalosti. Trošku kvalitu vyvažuje genderově a politicky korektní páreček. Moc hezky se tvůrci trefují do více a více aktuálních píčovin, které sunou společnost ke dnu a nastavují tak nechutné standardy, že se z toho jednomu chce blít. Tři kousky. ()

Farma Tegrita (2018) (S22E04) 

Tentokrát si tvůrci vzali na paškál elektronické cigarety coby oblíbenou pochoutku metrosexuálů, buzerantů a zženštilých kokotů. Vymluvit jim tento nešvar se pokoušel novodobý farmář Randy, který obecně v této sérii dostává dost prostoru. Líbí se mi, že se seriál strefuje právě do této kategorie přecitlivělých prznitelů společnosti, kteří posouvají úroveň demence s nejrůznějšími pseudo rovnoprávními sračkami do kosmických výšin, kdy ve skutečnosti jsou nemocní a narušení zvýhodňováni na úkor zdravých a normálních, což nemůže zákonitě vést jinam, než k totální záhubě lidstva. Jsem rád, že právě tento problém je ústředním motivem této velmi vydařené série. Je krásné pozorovat, že se ve světě filmů a seriálů stále najdou zdravě smýšlející jedinci, kteří dokážou vyprodukovat moc hezkou satiru na současné upadající lidstvo. Tato epizoda měla menší rezervy, ale stále jsem za ni rád. Lepší 3 kousky. ()

Koloběžky (2018) (S22E05) 

Spoilery! Jsem moc rád, že se tato píčovina dostala v rámci Česka zatím jen do Prahy a ty civilizovanější části Česka prozatím míjí. Není to tak dávno, co jsem četl o tom, že se do budoucna chystá podobný koncept s auty. To se tedy máme na co netěšit. Užívejme si ty okamžiky, kdy ještě tam venku občas svitne kapka naděje na zdravou a normální budoucnost, stejně jako si v South Parku užívali poslední normální Halloween. Že to ovšem stálo úsilí si ho vybojovat. Slabší 4 kousky. ()

Čas brát to vlážně (2018) (S22E06) 

Al Gora v rámci South Parku moc nemusím a ani ostatní z navrátilců, takže z této epizody jsem erekci nezaznamenal. Velmi se mi líbilo snad jen mnoho pomrkávání po úžasné hře Red Dead Redemtion 2, kdy si člověk uvědomí, že v době její velké slávy se vlastně choval dosti podobně jako jednotlivé postavy South Parku s dobrým herním vkusem. Dojem trošku zachraňují kupy mrtvých těl po bestiálním řádění ManBearPig. Lehce nadprůměrná první část dvojepizody, která funguje spíše v jednotlivých vtípcích, než jako celek. Slabší 4 kousky. ()

Nikdo to nebral vlážně (2018) (S22E07) 

Završení krvavého dvojdílu. V podstatě to samé, co jsme viděli minule, takže i tentokrát pálím 4 kousky. Závěrečná dohoda neměla nejmenší chybu. Líbila se mi spousta trefných narážek na některé úžasné společenské postoje a vychytávky, ale celkově tento dvojdíl nebyl až takové terno. ()

Buddhova krabice (2018) (S22E08) 

Když se náhodou mezi hodnotícími najde takový retardovaný čurák, který sleduje seriály a filmy s dabingem, tak by se jeho hodnocení snad ani do průměru nemělo počítat, nebo by se mělo počítat odděleně. Já za filmové a seriálové odborníky a všechny diváky skvělého vkusu musím konstatovat, že tento díl patří společně s tím prvním mezi vůbec nejvydařenější z celé série a nemůžu hodnotit jinak než maximálně. Chápu, že spousta retardů díl nedocení, protože teď to není až tak prvoplánová bezduchá švanda, ale tvůrci zkusili vytáhnout malinko inteligentnější humor a funguje to parádně. Po výdobytcích techniky jako jsou e-cigarety a e-koloběžky, které sice jsou jsou předměty převážně pro homosexuály, zženštilé muže a jinou verbež společnosti, ale tolik zásadně se nepromítají do úpadku civilizace, jako téma otevřené v rámci této epizody, kdy tvůrci naprosto božským způsobem skloubili narážky na to, že spousta dementních lidí chce být pro své okolí zajímavá tím, že ostatní otravuje se svým stresem (i když ho má ve skutečnosti drtivá většina populace a nikoho tím neobtěžuje) se závislostí na mobilních telefonech. Pobavila i vsuvečka s korektními dětmi. Za mě strop! Skvěle jsem se bavil. Opravdu dokonalá satira. ()

Neuspokojení (2018) (S22E09) 

Hodně hudební epizoda, ale nezbývá než souhlasit, že zejména úvodní píseň je opravdu luxusní. Příjemná exkurze do Amazonu. Téma vybrané moc hezky. Krásně jsem se v tom našel. Jako vzorný otrok kapitalismu poctivě objednávám všechno online a musím se přiznat, že v garáži to vypadá hodně podobně, jako když chlapcům konečně přišlo tunění na nová kola. Co se týče humoru, tak mám pocit, že se tentokrát hodně přibrzdilo. Epizoda kvalitní spíše co se týče aktuálnosti a tématu, ale bránice se skoro nepohnula. ()

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

06.08.2021

14 filmů, 5 dalších seriálových sezón a navrch k tomu ještě nová videohra. Ano, čtete správně. Tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone uzavřeli novou megadohodu se společností ViacomCBS, domovem… (více)

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Reklama

Reklama