Reklama

Reklama

Městečko South Park

(seriál)
  • USA South Park (více)
Trailer
USA, (1997–2023), 118 h 25 min (Minutáž: 16–48 min)

Předloha:

Charles Dickens (kniha)

Hrají:

Trey Parker, Matt Stone, Isaac Hayes, Isaac Hayes (a.z.), Jay Leno, Tomorowo Taguči, Jenna Mattison, Elton John, Ozzy Osbourne, George Clooney (více)
(další profese)

Série(26) / Epizody(321)

South Park je americký animovaný seriál vytvořený Treyem Parkerem a Mattem Stonem pro televizní stanici Comedy Central. Seriál pro dospělé se proslavil svým drsným jazykem a neskutečným humorem, který se dotýká širokého spektra témat. Příběhy se točí kolem čtyř chlapců, Stana Marshe, Kylea Broflovského, Erica Cartmana a Kennyho McCormicka, a jejich bizarních dobrodružství ve smyšleném coloradském městě a jeho okolí. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Jaroslaf k tomuto seriálu (13)

Městečko South Park (1997) 

Narozdíl od simpsnů se South Park rozhodl vydat naprosto opačným směrem a přijde mi, že zraje jako víno. Čím starší, tím lepší, mnohem vtipněji než ostatní animáče glosuje americkou a vůbec celosvětovou situaci a já stále u devatenácté série mám pravidelné záchvaty smíchu .) Líbí se mi taky, že už delší dobu není každý díl "jiný pes, jiná ves," ale hezky na sebe navazují, některé postavy odcházejí, jiné se mění a je vidět že autoři se snaží o změnu k lepšímu a určitě dospívají. A to cením .) Cením to natolik, že téměř po dvaceti letech sledování téhle prasárny až teď řadím seroš do své topky .) ()

Garrisonovo teplé vozítko (2001) (S05E11) 

až zpětně musím docenit staré díly tohoto seriálu, mají fakt něco do sebe :D ()

Toleranční tábor smrti (2002) (S06E14) odpad!

Sice je super, že pan Garrison se chce nechat vyrazit, ale jinak se mi tato epizoda hrubě nelíbí kvůli detailnímu znázornění análních útrob pana Otroka a jejich prouzkoumávání Tarbušákem. South Park někdy překračuje hranice komfortu, a v tomto díle je překračuje ZCELA, ()

Cartmanův život po životě (2005) (S09E06) 

Kus Šestého Smyslu, kus krimi dramatu, kus nejzábavnější (nebo dvou) postav ze seriálu. Všechno kde je Eric je zkrátka gold! ()

Věčný souboj kvůli rakovině prsu (2008) (S12E09) 

....Jedna z nejlepších epizod south parku, protože se zde neřeší trapné globální nebo americké problémy, kterým jako čech nemám šanci rozumět, ale řeší se jen a pouze to, že zlo a vychcánkovství (zde v podobě erica cartmana) někdy musí dostat za vyučenou .) Skvěle vygradovaný a vypointovaný díl. ()

Příběh Šourka Kundibála (2010) (S14E02) 

Vpravdě nechutný díl, který ovšem brilantně glosuje jednu z nejznámějších amerických knih a hlavně krásně zesměšňuje S.J. Parker :) ()

Tak to chodí v Jersey (2010) (S14E09) 

nejlepší epizody SP - když cokoliv hejtuje a ty s cartmanem. Tady se pustil do lidí z new jersey. škoda že coby čechovi mi význam epizody zůstává utajen. Nejspíš pochází z nějakého seriálu o jersey, ale netuším z jakého :) ()

Cartman nachází lásku (2012) (S16E07) 

Dokonalé vyjádření pojmu "pozitivní rasismus." Cartman ve svém nacistickém zaslepení rasovou absolutní rovnoprávností chce mermomocí, aby spolu na škole dvě stejné rasy chodily. Židy k židům, černochy k černochům, zrzky k zrzkům. Carmatnova ideologie. Svým způsobem ale tato ideologie mající kořeny někdy už v dobách před Adolfem má smysl, je všeobecně známo, že nejčastěji si vybíráme partnery, co nám připomínají nás samotné a to i vzhledem a geny. Ruska se bude jen ve velmi vzácných případech mísit s afroameričanem, francouz se nebude mísit s eskymáky a podobně. Cartman ve své snaze dát dohromady "dva negry" je ve svém pozitivním rasismu tudíž roztomilý. ()

Série 23 (2019) (S23) 

Na několikáté shlédnutí otravná řada s otravným randym a otravnou farmou tegrity. Mimořádně otravný dabing Butterse Stotche A Kylea Broflovského. Opravdu nestačí dát jinou ženskou dabérku (Butters) a Cardu Retardu (Kyle a dokonce i jeho otec!) a čekat že to bude stačit. Nestačí. Stejně jako seriáu nestačí zabývat se jen marihuanou a koksem. Slabá série. ()

Zloději hoven (2019) (S23E08) 

....matka Kyla, Linda Broflovská dostala fekální transplantaci. Díky tomu začala bejt štíhlá, měla zdravou pleť a celkově omládla o 20 let. Ostatní mámy jí začaly závidět. Pomocí star wars videohry tedy mámy zmanipulovaly stana, cartmana a kennyho aby ukradli její fekál, aby si ho mohli vlastnoručně transplantovat do svých prdelí odsávačkou na krocany. Tím ale rozpoutaly masovou epidemii, díky které málem umřel celý south park. Naštěstí cleou situaci nakonec zachránil tom brady a jeho super fekálie, které konzervoval desítky let v tajném trezoru. (stručný nástin děje epizody seriálu, který ani po desítkách let neztrácí nic ze svého půvabu.) ()

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (více)

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

Tvůrci South Parku uzavřeli megadohodu

06.08.2021

14 filmů, 5 dalších seriálových sezón a navrch k tomu ještě nová videohra. Ano, čtete správně. Tvůrci South Parku Trey Parker a Matt Stone uzavřeli novou megadohodu se společností ViacomCBS, domovem… (více)

Další peklo na Zemi

Další peklo na Zemi

23.11.2008

Televizní South Park spěje ke svému konci. Trey Parker a Matt Stone sice mají podepsané smlouvy až do roku 2011, ale už teď pomýšlejí na stylové završení úctyhodně dlouho běžícího kresleného seriálu.… (více)

Reklama

Reklama