Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý golfový profesionál, dnes outsider, Roy "Cink" McAvoy (Kevin Costner), je majitelem zanedbaného golfového hřiště u městečka Salem v Texasu. Tam se přistěhuje psychoterapeutka Molly Griswoldová (Rene Russo), která si tu zařídí praxi. Roye požádá o hodiny golfu, a ten ji ukáže nejen základy hry, ale i svou životní filozofii. Roy se před lety vzdal profesionální kariéry a žije na hranici nouze v obytném přívěsu se svým kamarádem a zaměstnancem Romeem (Cheech Marin). S podporou sympatické a půvabné ženy i svých svérázných kamarádů se Cink rozhodne vrátit se do světa špičkového golfu a dokázat, že už není odepsaná nula. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (193)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Kdyby film sestříhali do 29 minut, výsledný efekt by se nezměnil ani o píď. Koloběh záběrů zelený trávník-Kevin-bílý míček-Rene-Kevin-bílý míček-zelený trávník fakt delší "stopáž" (fujtajbl výraz) nepotřebuje. Kritéria žánru taktéž nepřekročila daný limit: smočení míčku-smočení péra-rvačka rivalů-drby fanynek-zápasy-porážka-výhra-sláva-happyend, tak nač tolik natahování děje. Leda pro zvláštní přání sexuálního zvrhlíka narcisty Kevina pozorovat každý svůj neopakovatelný pohyb a dosytosti si užít opakovaného sexu s příjemnou Rene třeba z důvodu nostalgie nebo pro chvíle nudy. Navždy. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Nakonec Rene Russo ty tři dám. Tin Cup ničím neuráží, ale kromě ne zcela tradičního golfového pozadí ani ničím nezajímá. Romantická linie je provařená, struktura příběhu snad ještě provařenější, Kevin Costner mi moc sympatický nebyl, proto tu trojku zachraňuje právě maximálně příjemná Rene Russo. Králem golfových pohádek pro mě zůstává Bagger Vance. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

„von to kurva fouknul po silnici a ještě běží….“ :-) Oddechovka ze zelených pažitů, kde se ale tentokrát překvapivě nepachtí 11 hráčů (na každé straně) za tím kulatým nesmyslem zvaným balon, ale parta chlápků se snaží trefit dír(k)u….. v zemi. A byť to vypadá, že jde (v prvé řadě) o golf, nenechte se mylně zmást, ve skutečnosti jde o „zcela něco jiného“ a to sice v(při)rozenou mužskou vlastnost zvanou ješitnost, projevující se (děti zavřete oči) v „poměřování velikosti čuráků“ :-) Ostatně, přiznejme si (to) upřímně pánové, setkali jsme se s tím (alespoň v jednom případě) všichni nebo ne?! p.s. byť se snímek bere s velkým nadhledem a trojlístek Costner-Johnson-Russo se vám (po)stará o to, že nudit se nebudete, nemůžu se zbavit dojmu, že Ron Shelton dělá z toho všeho (tohoto sportu) až moc velkou pouťovou atrakci a z hráčů jako R. McIlroy, P. Mikelson, B. Watson, T. Woods, J. Furyk, J. Nicklaus… až příliš velké nýmandy. Byť „stará dobrá sedmička železo“ dokáže zázraky, pouze s ní se na US Open opravdu nekvalifikujete, za to (vám) ručím. Pravda, v případě dopingu jakým je R. Russo, by se (ne)jeden možná obešel i bez 7-čky železa a spolehnul se pouze na svoje nádobíčko. Jako příjemná oddechovka (na Ne odpoledne) co se nebere smrtelně vážně, ale Tin Cup poslouží dokonale. A nakonec i ta čistá láska a zaujetí pro tento sport, z toho čiší (promiň češtino), né že ne. 65% ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"Nejde jen o to vrazit nějakej míček do nějaký díry, jde o vnitřní běsy, o pochyby o sobě, lidskou křehkost a o to, tyhle kraviny překonat".... Věta řečená v úvodu by dost dobře mohla být mottem filmu o golfu, ale nejen o něm. Říkám si, že kdyby se Kevin Costner neangažoval ve vysokorozpočtových fiascích, ale "jen" ve filmech jako je například tenhle, kde je vtip, ironie i životní filosofie a kde jsem i já (jen tak se nedojmu a s golfem nemám dočinění) při finálových "Royových dvanácti" naměkko, stačilo by to. ()

Martin79 

všechny recenze uživatele

Bezvadná "sportovní" romance ze světa golfu s nadčasovým mottem, že golf a sex jsou jediné dvě věci, které si užiješ i když je neovládáš... Upadající hvězda Kevina Costnera zde naplno zazáří i za pomoci psycholožky Rene Russo,které to mimochodem opravdu sekne, na turnaji US Open. Film má spád a snad ani na vteřinu jsem se u něj nenudil. Poctivé řemeslo a zřejmě poslední výborný film herce v hlavní roli, přesto to u mně na úplný top není, ale i tak 80 %. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Mnoho golfových rán Roya McAvoya (Kevin Costner) bolo skutočne odpálených hercom osobne. (misterz)

Reklama

Reklama