Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou tohoto brutálního akčního filmu je dobrý mimozemšťan, který se ukrývá v těle agenta FBI Lloyda Gallaghera. Ten na své pozemské misi musí zničit jinou mimozemskou bytost, která stále vniká do nových lidských těl a své nositele mění na agresivní šílence... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Pro tyhle momenty prostě miluju film, takovejhle poklad se nenajde vůbec často ! Pár let předtím, než si Kyle MacLachlan střihnul agenta Coopera ( pro tu roli se narodil ) bojuje v poctivým osmdesátkovým béčku proti emzákovi, kterej mění těla rychlostí, kterou by moh’ závidět i Sparťanskej management při výměnách trenérů. Jeho parťák skoro polovinu filmu netuší, že maká s marťanem-klaďasem a ve výsledku je z toho zručně natočená, místy až brutálně roztomilá píčovinka, která chvilkama lehce evokuje Temnýho Anděla s Dolfíkem. Já se bavil skvěle a sázím plnotučnou čtyřku 💅 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tajomné zlo môžeme pokladať za tak troška vykrádačku Alien ságy. Síce sa odohráva na Zemi a zlo tu má (väčšinu minutáže) podobu ľudskej bytosti, ale „červový parazit“ je evidentná kópia Votrelca. Lenže kým niektoré kópie kultového Scottovho sci-fi hororu sa vydarili (Saturn 3, Deep Star 6, Leviathan), táto nevyšla. Môže za to jednak nesympatický hlavný hrdina, béčkarský Kyle MacLachlan v úlohe jeho tajomného pomocníka a vôbec, celá snímka má veľmi béčkarský, nízkorozpočtový, miestami až céčkarský fíling s úbohými akčnými scénami, ktoré sú až prehnane brutálne. O tri roky mladší Temný anjel (kde pozemskému policajtovi v boji proti mimozemskému zlu tiež pomáha mimozemský klaďas) sa mi páčil podstatne viac. Myslím si, že najjednoduchšie bude hodiť to na domotaného režiséra Jacka Sholdera (Nočná mora z Elm Street 2, Renegáti, Skica smrti 2, Arachnid, Supernova). ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jedno z prvních akčních sfi-fi, které jsem viděl, neodmyslitelně je tedy pro mě spojeno se začátkem 90. let a boomem filmů u nás. Akce je zde vrchovatě, žádné dlouhé vysvětlování, poměrně krvavé, svižné, přitom ne hloupé a tudíž je to zábavné, zkrátka stará dobrá osmdesátka v tom dobrém smyslu slova. Navíc docela zajímavý konec se symbolickým záběrem na spojené ruce. Z nostalgie a za mých tehdejších asi 12 let 4*. Plamenomet rulez :)). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Cizopas s fetišem na Ferrari, rockovou hudbu, dámská poprsí a prezidentskou funkci vs. pomstychtivý lovec na jeho měnící se stopě. Rozkošné sci-fi béčko, které postupně dodá všechny atributy, co od žánru vyžaduji (včetně guilty pleasure zázraku na samém konci). Parazitobijec Kyle MacLachlan dokonale zužitkoval svou vizáž „dnes ráno jsem přiletěl z Alfa Centauri“.. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Už je to dlouho, co jsem to viděl, ale tehdy se mi to dost líbilo. Nejvíc si asi pamatuju tu scénu, jak ten zlej převtělenej mimozemšťan v těle nádherný striptérky umiluje chlápka k smrti. Jindy No tak jsem se podíval znovu a se svým hodnocením plně souhlasím. Je to zábavná akční jízda s několika SF motivy. Hlavně jízda úplně té první inkarnace je naprosto strhující. Prostředí i postavy jsou dobře popsaný a i když se nejedná moc o kriminálku, je to dost často i úsměvný (a to podle mě úsměvný proto, že chtěli). Triky jsou samozřejmě už zastaralý, za dvacet let aby ne. Ale když jsem to viděl poprvý, tak se mi to líbilo hodně a to mi tehdy nebylo víc jak deset. Herci jsou dobří a ani příběh mi nepřišel jako blábol a byl naopak docela dobře rozprostřenej. Nikde hluchý místo. no a konec je na béčkový SF docela zajímavej a poprvý už i hodně nečekanej. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Během úvodní honičky se u černého Ferrari střídavě mění 2 poznávací značky. (Fenk)
  • Pri prenášaní mimozemšťana do úst Jonathana Millera bol samotný herec William Boyett natoľko znechutený, že to odmietol ďalej sledovať a skutočne odišiel. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama