Reklama

Reklama

Zlomek sekundy

Trailer

Obsahy(1)

Roku 2008 je vlivem globálního oteplování Londýn zatopen a skleníkový efekt změnil den v takřka nekonečnou noc. V takto ponurém prostředí se ovšem objevuje ještě jeden problém: záhadný zabiják, který vraždí s nevídanou bestialitou - vytrhává lidem srdce. Případ vyšetřuje detektiv Harley Stone (Rutger Hauer), drsný policista, jehož metody často dohání jeho nadřízené k šílenství. Proto je mu nedobrovolně přidělen parťák slušňák Dick Durkin (Neil Duncan), pro kterého jsou naopak předpisy svaté. Vzájemné neshody budou muset ovšem odložit, protože rozhodující střet s bestií se nezadržitelně blíží. (Anthony)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Strašně, ale fakt úplně strašně pitomoučkej film. Ale současně neuvěřitelně vtipnej / směšnej. Tipoval bych, že většina humoru není chtěná, to ale nic nezmění na tom, že jsem se při sledování opravdu bavil. Rádoby drsné Hauerovy hlášky si budu dlouho pamatovat. Při zaujmutí camp postoje zábava jistá. 6/10 ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Když jsem to prvně uviděl, napadlo mě, že to bude příběh o kopii Arnolda Schwarzeneggera, kterej dostane novýho parťáka měkouše, budou bojovat proti zlu a než bude happy end, poznají, že ten druhej není tak špatnej. No a vono to takový bylo. Mě to hrozně připomínalo o čtyři roky starší film Amsterdamned, jen na konci je, spoiler, nelicencovanej vetřelec. No nebudeme si lhát, je to těžce neoriginální béčko. A nezachrání to ani fakt, že, ač je to film z budoucnosti, odehrává se v minulosti. Třeba to jednou bude sloužit jako dokument, takovej History channel to za 50 let veme. Vemena. Dále jsem se chtěl nejapnými vtipy pitvořit v hlavních postavách, ale pak jsem se namísto toho rozhodl vám popsat, jak je to strašně nudně natočený. To není film, kterej by jakkoliv plánovitě budoval atmosféru, jak v celém příběhu tak u jednotlivých scén. Teda on se snaží, ale v nejlepším je to nějaká ta retrospektiva, trochu podivná ale nikoliv příliš nápaditá hudební kulisa, drsný hlášky a explodující kulky plný plutonia nebo čeho. Jinak si nedovedu vysvětlit, že Harley Stone dvakrát vystřelí a zdemoluje půl bytu. V jedné z úvodních scén mě pobavila ta dívčina promenující se natřískaným nočním klubem v nějaký školní uniformě. Jo a hraje tam Kim Cattrall, známá už z Columba. Tady sice nemá špičatý uši ale ukáže kozy. Celkově fakt, že se polovinu filmu sprchovala, výsledku jen pomohl. Ale jinak to byla fakt kvalitní podívaná... ()

Reklama

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Užiť si vo filme možno nanajvýš naozaj odpudivú víziu Londýna (tú sám za seba musím ale patrične vyzdvihnúť, je skutočne pôsobivá). Ak si na to divák potrpí, vidieť sa tu dajú taktiež síce menej realistické, ale nemenej nechutné kvantá krvi a vnútorností. Hauerovi a akémusi Neilovi Duncanovi to pred kamerou na rozdiel od iných postáv, ako sú barové tanečnice či lovci potkanov, vcelku "sekne", avšak tým výpočet pozitív končí. Monštrum za sebou zanecháva nejaké astrologické pseudoodkazy, nad ktorými sa vo filme medituje, ale nedozvedáme sa vlastne, s kým máme tú česť (ufo, satan či geneticky zmutovaný šialenec, ktorý si myslí, že je satanom [posledné dve možnosti sú vo filme nadhodené, samozrejme, nezáväzne])? Rovnako je scenáristicky odfláknutá štruktúra deja. Väčšinu stopáže čakáme, čo za milú osôbku to ten vrah bude, no čakanie nám spríjemňuje iba banálne potulovanie sa dvoch detektívov po meste. A keď dôjde k záverečnej konfrontácii, tá nie je ani akčná, ani logická (náznak SPOILERU: najskôr je nepochopiteľne statický Hauer, potom pre zmenu beštia), ani patrične vygradovaná. Hrozné béčko; sklamanie, ktoré je pre mňa o to horšie, že som na zhliadnutie celého filmu čakal viac ako 15 rokov. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak Maylam urobil veľmi dobre, že si svoje monštrum nechal pre publikum až do záverečnej sekvencie vo vačku. Napätie tým pádom vybudoval slušné. Keď si tak pomyslím, že by nám "to" ukázal niekde v polovici, tak by film stratil akékoľvek kúzlo. Ono to s tým zaplaveným Londýnom nie je až tak horúce, či skôr studené, takéto prostredie by sa dalo využiť určite lepšie. Ale Split second má svoju špecifickú atmosféru a najmä dvoch policajtov, ktorých by ste hneď chceli preplieskať a možno budete na konci na opačnej strane barikády a držať palce ich protivníkovi. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hauer opět nezklamal a jeho postava drsného poldy byla jasně tím nejlepším co nám film nabídl. Děj sice není příliš originální záležitostí, ale místy (především na začátku) byla atmosféra opravdu hodně dobrá. Možná bych jen trošku ubral zbytečně roztahanou a trošku nudnější prostřední pasáž, protože napětí se jaksi začalo vytrácet. Konec filmu se vrátil do starých kolejí, jen mě trošku mrzí, že monstrum nebylo mockrát vidět. Jinak jde ovšem o docela zajímavé béčko, na které se brzo určitě rád podívám znovu. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama