Reklama

Reklama

Gumídci

(seriál)
  • USA Adventures of the Gummi Bears (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, (1985–1991), 24 h 1 min (Minutáž: 11–22 min)

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

V stredovekom Anglicku, za doby rytierov, žijú v lese Gumkáči. Stránia sa ľudí, pretože tí neveria, že Gumkáči existujú a považujú ich za obyčajnú legendu. O ich existencii vie len kráľovská dcéra Klára a Kryštof - kráľovské knieža. Hlavným nepriateľom Gumkáčov je knieža Igor, ktorý žije na hrade Lotorník spoločne s obrami. Hlavným cieľom Igora je získať pre seba hrad Strdín, hrad dobrého kráľa Kristiána. Igorovi sa zatiaľ jeho sen nesplnil a majú na tom veľkú zásluhu Gumkáči... (TV JOJ)

(více)

Recenze (349)

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

Pán Disney bol veľký človek a spoločnosť, ktorú založil, ľudstvu priniesla to najlepšie čo sa dá na poli rozprávok pre deti nájsť. Či už hovoríme o klasických celovečerných filmoch alebo o seriáloch, vždy je nám od prvej sekundy jasné, kto je tvorcom a čo môžeme od snímku očakávať. Pre deti, ale aj ich rodičov, jednoznačne jeden z najlepších takmer nenásilných seriálov. ()

J. K. Lister 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem říkal, líbí se mi záporné postavy, a když si odmyslíme knížete ignora vaše hnusnosti, vaše odpornosti, vaše ignorantstvo, a jiné tupouny, tak mne i bezesporu vás okouzlil nejchytřejší nejmenší zelený tupoun Stoupa. Tento animovaný seriál mně připomíná středověkou historii jako ostatní fantazy knihy nebo filmy, tenhle seriál má své osobní kouzlo, které v mém mozku zanechalo svoje stopy. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,, Sú dobrí a statoční, rýchli a smelí, bystrí a verní, to svet o nich vie. Ženú sa lesom a pieseň im velí, medvedia pieseň už zďaleka znie. Gumkáči, hneď ich spoznáš priamo pri práci, to, čo robia, sa ti zapáči, už sú tu Gumkáči." .....Jeden zo seriálov, ktoré som pozerával ako malý chlapec, a sem tam som si ho pozrel aj keď som bol starší :-0. A aj keď sa v českej verzii spieva ,,...v příbězích ješ mají úroveň...", mal som radšej Káčerovo! :-) ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jednu za Tupouny, jednu za Stoupu a tu třetí... za Stoupu!!!! Kdo ho to daboval už si napamatuju, ale ten jeho hlas byl prostě žrádlo. Zbytek je nepřiměřeně přeslazený a stupidní -bože jak já jsem ty Gumoně nenáviděl... Proč jenom nikdy nemůžou vyhrát ti silní a zákeřní?! :-))) 50% ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Majstrštyk Walta Disneye. Z nostalgie zhlédnuty teď ve 30 letech všechny řady... klidně si klepejte na čelo, ale je to prostě láska. Tehdy i teď. Je to nápadité. Má to šmrnc a grády. Přitom si to udržuje svoji pohádkovost. Vidíme razantní rozdíl mezi gumídky s Klárou, Kryštofem a králem jako zástupci dobra a zlem v podání kníže Ignora se Stoupou a dalšími tupouny. Labyrint podzemních chodbiček v Gumdolí skrývá nejen gumvědnou knihu plnou kouzel a rad, ale spoustu dalšího. Projdeme různé krajiny, poznámé rozličné vynálezy, uvidíme jak Babča vaří hopsinkovou štávu, prohlédneme několik hradů a vyřešíme spoustu nesnází a trablí. Úvodní znělka mi vždy vykouzlí přitroublý úsměv na tváři. Gumídkům se těžko odolává. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Křeslo, ve kterém sedává Brůča (Bill Scott), má tvar Disneyho loga Mickeyho hlavy. (Mr.curry)
  • Princezna Klára (v originále Calla) je pojmenovaná po dceři prezidenta NBC Brandona Tartikoffa. (HappySmile)

Reklama

Reklama