Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá modrá stvoření, která žijí šťastně ve své šmoulí vesnici, ohrožuje  nepřítel - čaroděj Gargamel se svým kocourem Azraelem (tato dvojice nápadně připomíná biologa Jaroslava Flegra s jeho Micíkem). Když se snaží čelit jeho útoku, unikne šestice Šmoulů - Taťka Šmoula, Šmoulinka, Mrzout, Nešika, Koumák a Směloun - časoprostorovým portálem a octne se v New Yorku. Tady se po krátkém bloudění dostane do bytu novopečeného viceprezidenta pro marketing kosmetické společnosti Anjelou Patricka a jeho těhotné manželky Grace. Patrick má spoustu starostí se svou zaměstnavatelkou Odile, která neví, co chce, ale požaduje, aby to dostala, ale Grace zaujme k modrým pišišvorům od začátku kladný postoj. Gargamel, který touží získat ze Šmoulů jejich magickou modř, je ovšem pronásleduje i v New Yorku, kde démonicky na nejrůznějších místech vystupuje z kouře, a získá si dokonce přízeň Odile, když nečekaně omladí její matku. Gargamel zajme Taťku Šmoulu a na ostatních Šmoulech je, aby ho osvobodili... (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (562)

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: J. David Stem, David N. Weiss, Jay Scherick, David Ronn / Based on The Smurfs by Peyo | Hudba: Heitor Pereira | Produkcia: Jordan Kerner | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Sony Pictures Animation, The Kerner Entertainment Company | Rozpočet: 110 miliónov $ | Tržby: 135,300,000 $ || ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vubec ne tak priserny, jak jsem se bal. Sice jsme v zanru rodinny komedie, takze dojde na spoustu udobrovacich, poucovacich ci trapnejch scen, ale jako celek to proste docela odsejpa a sem tam se da i zasmat. Pribeh je naprosto dostacujici, Smoulove jsou v ramci moznosti docela fajn, i kdyz vypadaj jak uspinena plastelina. Co se tyce Harrise, ten je tu naprosto zbytecnej, kdyz potrebovali typka, kterej parkrat upadne, mohli sem dat klidne nejaky neznamy hovado. Co se tyce Gargamela, Azaria je v ty roly naprosto genialni, takovyho uchylnyho idiota s krivym xichtem a pajdavou chuzi jen tak neuvidite. Jasne, pitvori se na vsechny strany, ale je to proste takova drzka, ze se tomu nejde nesmat. Celkove tak snesitelna komedie s par peknejma narazkama na Smouly, ktery deti asi moc nepoberou. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Toto nebyla reanimace ale znásilnění, při kterém byla soudnost knoukautována snahou vyždímat prachy ze všeho co producentům přijde pod ruku. Jako comics jsou Šmoulové klasika, jako kreslený seriál legenda, jako film průšvih. Nesmyslné a nedomyšlené zasazení do reálného světa plné kiksů ve vnitřní logice, dějová kostra plná klišé a k tomu 3D animace, která likviduje poslední zbytky šmoulovského kouzla. Zkázu pak dokonají protivné herecké projevy, mizerná interakce mezi herci a animovanými postavami, prázdné, místy až komicky křečovité dialogy. Pobavila snad jen Gargamelova posedlost vynořovat se z mlhy a to je na záchranu filmu poněkud málo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JEDNOU PŘIJDE ČAS, KDY VŠICHNI ŠMOULOVÉ POVSTANOU A POSTAVÍ SE ZA TO, CO JE DOBRÉ A MODRÉ. A TA CHVÍLE NASTALA DNES V NEW YORKU“....... /// Modrá síla je zpátky a já se ptám, co je tady novýho od těch mejch dětskejch let..... Gargamel (se svým drahým zapáchajícím přítelem Azraelem) furt prahne po modré esenci, aby se stal nejmocnějším čarodějem světa, taťka Šmoula rozmnožuje (číslo 99 je úctihodný!) a šmoulíci jezděj na skateboardu. ŠMOULÓZNÍ? Pro děti URČITĚ! (Věřím, že i pro ty, který nesledujou seriál). A když mi mladej říká - ,, to je jako v Toy Story, to je jako v .... – věřím mu. Mě zas ty groteskní nápady a vtipný (?) skeče připomínali jiný animáky. Ale to je v podstatě naprosto jedno. Nepředpokládám, že vezmete přítelkyni na večeři a pak na Šmouly (ukázat Šmoulu, že?). Když už jo, asi nebudete řvát nadšením a zřejmě zjistíte, že Barney nikdy velkej tvrďas nebude. (I kdyby mu k tomu hráli AC/DC). Ale třeba – jeden nikdy neví – to může bejt dobrá průprava na vyšmoulování! P.S.: Tohle je zábava fakt pro děcka, takže oni dají v pohodě 4* (já si chcu zachovat tvář...) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chtěl bych vidět vlásky Šmoulinky smíchaný s kočičími zvratky. 2.) Zjistím, že největším sympaťákem je Gargamel (Hank Azaria). Stejně jako v Krakonošovi Trautenberk. 3.) Thx za titule ,,bronek265“ a ,, iq.tiqe“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Takmer guilty pleassure. Skoro každý po oznámeni hranej adaptácie a prvých traileroch očakával fiasko ale výsledok je vlastne celkom milým prekvapením. Navzdory tomu, že ide film skôr pre deti, tak je výsledok viac než znesiteľný a občas aj nečakane zábavný. Slabších miest sa síce nájde viac, Hank Azaria v roli Gargamela tlačí na pílu až príliš ale i tak sa u mňa po skončení dostavil pocit príjemne strávenej hodinky a pol a to k šmoulom neprechovávam nijak zvlášť výraznú nostalgiu. A to sa počíta. 70% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

Související novinky

Kdo namluví nové Šmouly?

Kdo namluví nové Šmouly?

15.06.2015

Celovečerní návrat Šmoulů vydělal před čtyřmi lety přes půl miliardy dolarů. Pokračování ale nedalo ani 350 milionů, takže se v Sony rozhodli celou sérii restartovat. Modří nezbedové se vrátí do kin… (více)

Ježek Soník běží na velké plátno

Ježek Soník běží na velké plátno

11.06.2014

Že neznáte nejrychlejšího ježka na světě? Tak to jste zřejmě nevyrůstali na videohrách od Segy. Sonic the Hedgehog (u nás jako ježek Soník) je legendární protagonista roztodivných hopsaček, především… (více)

Rychlá rota míří do kin

Rychlá rota míří do kin

04.02.2014

Správný... zásah... v tu pravou chvíli mám, když přízrak... temný... svým rejdům šanci dá... na velkém plátně! Ano, čtete správně. Slavný animovaný seriál, na kterém musela vyrůstat většina uživatelů… (více)

Reklama

Reklama