Reklama

Reklama

Gumídci

(seriál)
  • USA Adventures of the Gummi Bears (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, (1985–1991), 24 h 1 min (Minutáž: 11–22 min)

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

V stredovekom Anglicku, za doby rytierov, žijú v lese Gumkáči. Stránia sa ľudí, pretože tí neveria, že Gumkáči existujú a považujú ich za obyčajnú legendu. O ich existencii vie len kráľovská dcéra Klára a Kryštof - kráľovské knieža. Hlavným nepriateľom Gumkáčov je knieža Igor, ktorý žije na hrade Lotorník spoločne s obrami. Hlavným cieľom Igora je získať pre seba hrad Strdín, hrad dobrého kráľa Kristiána. Igorovi sa zatiaľ jeho sen nesplnil a majú na tom veľkú zásluhu Gumkáči... (TV JOJ)

(více)

Recenze (349)

LencaN 

všechny recenze uživatele

Majstrštyk Walta Disneye. Z nostalgie zhlédnuty teď ve 30 letech všechny řady... klidně si klepejte na čelo, ale je to prostě láska. Tehdy i teď. Je to nápadité. Má to šmrnc a grády. Přitom si to udržuje svoji pohádkovost. Vidíme razantní rozdíl mezi gumídky s Klárou, Kryštofem a králem jako zástupci dobra a zlem v podání kníže Ignora se Stoupou a dalšími tupouny. Labyrint podzemních chodbiček v Gumdolí skrývá nejen gumvědnou knihu plnou kouzel a rad, ale spoustu dalšího. Projdeme různé krajiny, poznámé rozličné vynálezy, uvidíme jak Babča vaří hopsinkovou štávu, prohlédneme několik hradů a vyřešíme spoustu nesnází a trablí. Úvodní znělka mi vždy vykouzlí přitroublý úsměv na tváři. Gumídkům se těžko odolává. ()

Skeevee 

všechny recenze uživatele

Naprosto nejlepsi kreslenej serial vsech dob. Tuhle partu nikdo nikdy neprekona, i kdyz jim Kaceri slapou na paty. Ale proste Bida, Bruca, Babca, Brumla, Barca, Brepta jsou klasa =))) Samozrejme, ze Stoupa a Ignor i vsichni tupouni a Klara a jeji spol z hradu si zaslouzi svuj kus uznani =) Pokud by mel zustat na svete jedinej kreslenej serial...at je to tenhle... skemry, skemry =))) ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně druhá nejlepší a nejmilejší Disneyovka na pokračování jaká kdy byla natočena. Samozřejmě až po nepřekonatelných Kačerech, těm se jen tak nic už dnes nevyrovná. Poprvé jsem je tady u nás spatřil snad někdy začátkem devadesátých let, takže někdy v mých dvanácti letech. Ale i přesto Gumídci v sobě zkrývali nádherný a neuvěřitelný svět fantazie a kouzel, zlo navzájem se proplétané a doplňující s dobrem, výborný a nezapomenutelný hudební doprovod a dále tam byli i skvělý záporáci jako Ignor, Tupouni a hlavně Stoupa. Tak to má si myslím u dětských animovanách filmů být, a mělo by to tak alespoň někdy fungovat. Co myslíte? Jako taková malá třešnička na dortu se vždy definitivním rozzuzlením všech jejich příběhů byla ta jejich hopsinková šťávička. Mňam, mňam. „Vaše knížecí Ignorantstvo". Krásná hláška. Srdcovka a opravdový dětský bonbónek to tenkrát byl..že? ()

J. K. Lister 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem říkal, líbí se mi záporné postavy, a když si odmyslíme knížete ignora vaše hnusnosti, vaše odpornosti, vaše ignorantstvo, a jiné tupouny, tak mne i bezesporu vás okouzlil nejchytřejší nejmenší zelený tupoun Stoupa. Tento animovaný seriál mně připomíná středověkou historii jako ostatní fantazy knihy nebo filmy, tenhle seriál má své osobní kouzlo, které v mém mozku zanechalo svoje stopy. ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Prvních pár dílů je pro dospělého poněkud nudnějších, ovšem kolem desátého se vše začíná rozjíždět a příběhy si užijí nejen děti, ale i dospělí. Kníže Ignor je chováním podobný Gargamelovi, taktéž krásně zlomyslný, přičemž Gumídci také nemají velikostí i férovým chováním daleko od Šmoulů. Pro mě osobně je vedle Ignora nejzajímavější postavičkou Tupounek Stoupa, který vždy všechno odskáče, ať se snaží, jak chce. Já osobně mám jako dospělý raději akčnější a zábavnější díly právě se Stoupou a jeho šéfem Ignorem, ovšem menší děti si zase přijdou na své v těch zbývajících. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Bylo natočeno celkem 95 epizod, které daly dohromady 65 dílů. 30 dílů je totiž složeno ze dvou epizod. V České republice bylo do konce roku 2010 odvysíláno 81 epizod v 52 dílech, v únoru 2011 pak TV Barrandov v pořadu Animáček odvysílala i zbylých 13 dílů, zahrnujících 14 epizod. (max21)
  • Křeslo, ve kterém sedává Brůča (Bill Scott), má tvar Disneyho loga Mickeyho hlavy. (Mr.curry)

Reklama

Reklama