Takovy nijaky western pro mladez je pouze bez radne atmosfery odvypravenym pribehem dospivajiciho chlapce.(3.8.2002)

Vizuálně nadupaná záležitost, obsahově bohužel dramaticky slabší. Puntíky za nádhernou letní sibiř, výbornou kameru a bezchybný ozvučení(26.6.2011)

Mě se jako malýmu tenhle western docela líbil, vzdor těm nadutejm kecům uvedenejm jako text distributora, ač jde o slova Václava Březiny z Lexikonu českého filmu (s jeho komentářema ostatně nesouhlesim častěji než je zdrávo).(8.3.2009)

Sirového starší výlety na Aljašku se mi líbily o poznání víc, byť byly černobílé. Tenhle kousek není špatně obsazený, ale má slabší scénář. Na tři hvězdičky ale spolehlivě stačí. Celkový dojem: 55 %. Dnes ideální film pro desetileté kluky.(19.5.2007)

Jack London po česku s trochou nostalgie. Pokud jste ochotni se vrátit v duchu do let svého dětství za dobrodružstvím dalekých krajů, které možná vyvolá i shovívavý úsměv, budete spokojení. V tomto ohledu je třeba dodat a nutno podotknout, že český filmový přepis se nijak moc neodchyluje od ducha jeho knižních povídek. Ve zpracování je vidět i důraz na exteriéry, kde tvůrci nahradili Aljašku sibiřskou Altajskou divočinou a také lomem u Karlštejna, zvaném Amerika, kde je výsledkem docela příjemná podívaná s nádechem trampské romantiky. Ostatně Jack London je a bude vždycky moje srdeční záležitost.(27.6.2011)

..Jeden z pokusů o "český western"....ale dopadlo to jako vždy...je z toho "eastern"...:-))(28.7.2008)

Eastern western pro mládež. Říkejte si, co chcete, ale tenhle film jasně definuje lidské hodnoty a na nedělní odpoledne je myslím ideálním pokoukáním pro sračkami přesycené děti.(3.5.2011)

• Webb

První western pocházejicí z naší tvorby který jsem viděl a škoda že pouze průměrný, bez atmosféry, řádného napětí a lepších triků.(15.3.2009)

Kdysi dávno jsem to viděl v kině a zanechalo to ve mně docela nesmazatelnou stopu. Jiří Schmitzer pro mně byl na nějakou dobu těsně za Old Shatterhandem.(23.12.2009)

• jhrasko

Prekvapujúco nevzrušivý film, ktorému nie je čo vytknúť, nie je ale ani za čo chváliť. Príbeh nemá potrebnú šťavu, chýba mu dramatický oblúk, westernové "tóny" posobia smiešne a ako tak ho zachraňuje záver zaujímavo nectiac(i) pravidlá žánru. Keďže ale ide o "žánrový pokus", je to skor paradox ako kompliment. Herecky každopádne čistá záležitosť, preto (pre to) * * { a pol }(20.2.2010)

Tenhle film dávali často na Vánoce... V mládí mi z něj bylo smutno, ale později jsem té, trošku hořké, náladě přišel na chuť.(15.3.2009)

Český western nedopadl nijak vítězoslavně... Schmitzer je sice výborný a Strach se celkem snaží, ale nadšen jsem nebyl. Ovšem ani zklamán. Ucházející příběh, předvídatelná koncovka... Průměrný film...(15.3.2009)

western je pro nás trošku cizí žánr, takže naši herci v rolích gangsterů z divokého západu působí trošku nevěrohodně, místy i legračně, ale přece jenom, tento film má něco do sebe.... :) pro mě lepší ***(3.3.2008)

pokiaľ ma pamäť neklame tak to bolo natáčané na Bajkale a v TV to dávali ešte ked deťom čas cez jarné prázdniny vypĺňalo prázdninové vysielanie(4.9.2008)

Tahle česká filmová adaptace Jacka Londona se dá označit za dobrou, příjemnou podívanou. Jedná se o poklidný skorowestern s překrásnými záběry na Adršpach, ale také jakoby příběh chvílemi vázl a zdál se být poněkud ospalý.(27.6.2011)

• #47

Na tomto rádoby westernu jsem byl kdysi dávno v kině se školou, zažil jsem po projekci navíc ještě i debatu s představitelem hlavní role Jiřím Strachem, ale už tenkrát mě to dost nebavilo a jediné co mně z filmu i debaty utkvělo v paměti je fakt, že v tomhle snímku nehraje ani jedna žena...ale v rámci žánru to zas přece jen taková zajímavost není.(28.12.2005)

Zdařilý český western o osudech dospívajícího chlapce mezi zlatokopy. Nádherné exteriéry se povětšinou natáčely v Pamíru.(9.12.2011)

Moc pěkná česká westernovka které nechybí napětí a kolťáky proklatě nízko hlavně v podání neohroženého kovboje Chetta v podání výborného Schmitzera.Supr zahrál i mladíka J.Strach a Podhůrskému to taky seklo.(16.5.2009)

Moc pěkná přírodní scenérie a příběh podle Jacka Londona nezklame. Se jim to skoro povedlo.:-)(16.7.2011)

Místy mi ta v titulcích uváděná "oblast jižní Sibiře" opravdu připomínala okolí Snake River. Film mě bavil víc než minimálně polovina amerických westernů.(15.3.2009)

<< předchozí 1 2