Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lidé mohou být na ledasčems závislí, třeba na vysoce kalorickém jídle. Jenže boj s nadváhou i přejídáním často bývá marný, takže nešťastníkům nezbude nic jiného než hubnout pod vedením odborníků - a ani jim nevadí, že poměry v příslušném sanatoriu jsou značně despotické a ponižující. I když by se při hodně dobré vůli nechaly vypozorovat určité metaforické prvky, nahořklá komedie, vyžívající se v naivistické stylizaci, nechce být nakonec ničím jiným než zábavným počinem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

touchmud 

všechny recenze uživatele

Sice jde o komedii, ale ač námět stojí na tlouštících tak tématem jde spíše o klasickou sondu do chování člověka v mezních situacích, kde se charakter lidí projeví. Bohužel jako celek je film značně nevyrovnaný. Nad průměr tak film pozvedá především herecký projev pana Bubeníka a hudba Michala Pavlíčka. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Socialistická komedie na téma hubnutí - Sedm hladovým, nevybočuje z průměru. Sem tam zabaví ojedinělá postava, ale tím to hasne. I já obdivuji tehdejší odvahu herců a hereček, tedy boubelek a tluštíků, kteří byli angažováni. Hráli sami sebe a nebáli se to přiznat a dělat si z toho ještě legraci... Legrace občas zazněla i na téma režim. Inu celej ten kolos se už značně nakláněl a hnil jako zámeček, kde byli tlouštíci internováni... Ve filmu hraje jednu z postav i Pavel Brümer, člen skupiny Fešáci. Předpokládám, že jeho účast má nějakou souvislost s tím, že scénář psal Petr Novotný... * * ()

Reklama

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Opravdovou poetiku a zoufalost filmu ocení jen ten, kdo se někdy pokoušel zhubnout. Jitka Smutná je bezvadná a humoru by mohla rozdávat, a smutný František Husák jakbysmet. Úprky přes plot za jídlem jsou tak pravdivé! Jen toho Petra Novotného si mohli odpustit, a vidíte, nezhubnul ani po dvaceti letech a ani s doktorkou Kateřinou, je to nechutnej mastňoch. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

V dobré víře a z různých důvodů se vydali do sanatoria, aby léčbou zpevnili svá sádelná těla. Netušili, že primář nutně potřebuje dokázat úspěšnost své léčby a nebude váhat celodenně (v případě pana Jaroslava celoživotně) baštící tlouštíky odstavit od potravy. Vynalézavost pacientů v získání kusu žvance je poměrně zábavná stejně jako závěrečný úprk za účelem dohuštění tukových polštářů. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Absurdní komedie s dokonale nehereckým projevem páně Bubeníka, který eskaluje krásnou lehce erotickou scénou s Jitkou Smutnou.  Nosná myšlenka možná není prakticky žádná, tedy snad kromě  umně skryté kritiky socialistické prázdnoty, ale jednotlivé scénky si prostě lze užít.  Hajzlík páně Štibicha, který už za totáče prodával rohlíky za tři koruny či nedůtklivý primář Husákův. "A přečtěte si tady brožurku pana primáře Můj přítel hlad- Brožurku?- promiňte, knihu pana primáře"  Ale osobně mě nejvíc dostávala referentka Marie Durnové a její hláška "S čím si to tu hrajete?"  Atmosféra pozdního socialismu dokonalá.. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Filmovanie prebiehalo v obci Skála v okrese Jablonec nad Nisou. (dyfur)

Reklama

Reklama