Reklama

Reklama

Pomsta

  • USA The Protégé (více)
Trailer 1

Anna (Maggie Q), kterou jako dítě zachránil a vycvičil legendární zabiják Moody (Samuel L. Jackson), je nejtalentovanější placenou vražedkyní na světě. Když je však Moody - muž, který pro ni byl jako otec a naučil ji vše, co potřebovala vědět o důvěře a přežití - brutálně zabit, Anna přísahá pomstu. Jakmile si s ní tajemný vrah (Michael Keaton) začne hrát na kočku a myš, jejich konfrontace se stane smrtící. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (128)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Martin Campbell je zkušený rutinér a i když v tomhle případě točil béčko a točil ho dost na jistotu,dokázal přijít se solidním akčním girl power filmem,který všechny ty Jolty a Koktejly strčí do kapsy.Jednak proto,že si nehraje na nic víc než doopravdy je,druhák proto že má Maggie Q,které tu drsňačku prostě věříte a třeťák proto,že je tu Michael Keaton,který má i nadále charismatu na rozdávání a prostě by měl být víc vidět...60% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Neškodné akčné B-éčko, ktoré sa až príliš zaseklo v dobe thrillerov/akčných filmov 90. rokov. A to bohužiaľ tentoraz nemyslím ako pochvalu. Jasne, Maggie Q je stále bohyňa a rád ju vidím opäť v podobnej akčnej úlohe, i keď tu nepredvádza nič nové (=> Nikita) a herecky za ostatným hereckým ansámblom (Keaton, L. Jackson) zaostáva minimálne o dva kroky. Martin Campbell nie je žiaden nováčik, ale ostrieľaný režisér bondoviek (=> Golden Eye), takže film má vysoké produkčné kvality a prekvapivo na neho dostal slušný budget, takže aj akcia je výborné nasnímaná, s dobrou choreografiou, neustále strieda lokácie a minimálne prvú polovicu nestihne nijako nudiť. Problémom je, že celý dej pôsobí akoby sa zasekol o 30 rokov dozadu. U podobného filmu síce nečakám scenár oscarových kvalít, ale ani po tisíc krát servírovanie tých najobohranejších klišé ktoré existujú, s nezaujímavými postavami. The Protégé tak miestami pôsobí ako Campbellom nikdy nezrealizovaná bondovka z 90. rokov, kde sa dve postavy väčšinu filmu naháňajú a nevedia rozhodnúť, či sa milujú alebo chcú zabiť. Prvú hodinu to ešte bolo zábavné sledovať, druhú po scéne kde sa Maggie Q a Michael Keaton v asi dvoch strihoch stihnú brutálne vymlátiť a hneď na to aj vášnivo pomilovať, to už začalo pôsobiť ako nechcená paródia na staršie bondovky. Navyše takéto niečo môže fungovať iba so správnou chémiou medzi postavami, no bohužiaľ medzi Maggie Q a Keatnom je chémia na bode mrazu, aj keď sa to Maggie Q snaží zachraňovať svojim sexapellom. Následne film dospeje k záveru, ktorý je skôr sklamaním, než zadosťučinením, keďže po predošlých vynikajúcich akčných scenách v závere nikam nevygraduje a namiesto fajn akčnej záverečnej pol hodinky (alebo aspoň desaťminútovky) vygraduje do takého sentimentálneho ničoho, kde je namiesto 20 záverečnej akčnej scény radšej jeden dlhý flashback, wtf?! CELKOVO: 5/10 ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Starší filmy Martina Campbella mám opravdu rád, v případě této podívané musím ale bohužel konstatovat, že tentokrát tedy docela selhal. To, že akční filmy s mužskými hrdiny jsou už asi mimo hru, jsem si začal tak nějak bohužel zvykat, ale popravdě, když je i hrdinka cool, tak proč ve výsledku ne, a v tomto ohledu problém Pomsta tedy nemá, jelikož Maggie Q se do akční polohy poměrně hodí, při akci nevypadá úplně trapně a celkově i jako chladnokrevná drsňačka působí prostě věrohodně. Navíc tu v tom nezůstala sama, jelikož i ostatní zúčastnění herci a jejich postavy nejsou marní, především pak Michael Keaton je vyloženě skvělý a pro mě osobně je tím nejvýraznějším hercem i postavou právě on. Ani v samotné akci pak ale neshledávám nějaký zásadní zádrhel, je nekompromisní, krvavá, choreograficky přehledná, různorodá a je jí i poměrně dost. Tyto dva důležité faktory zde zkrátka fungují a film hodně zachraňují. Jenže k čemu to, když zbytek filmu hraje proti nim a to dost výrazně. Především tedy zápletka je jedna z nejhorších hovadin, co jsem za poslední dobu vůbec viděl, jelikož ta byla snad mizerná i na céčkový film. Nevadila mi tedy ani tak ta její celková tuctovost, ale spíš veškeré ty totální nesmysly a nelogičnosti, co obsahovala, ta její šílená kostrbatost, naivnost a naprostá hloupost, já v tomto ohledu prostě Pomstu vůbec nedával, no a závěr tento můj dojem pak už jen podtrhl, strašný. Krom toho mi tu ale zcela chyběli i další prvky, jako atmosféra, napětí, emoce, případně třeba nějaká dramatičnost, nebo i odlehčenost, nic z toho se tu ovšem nevyskytuje, prostě úplně oholený, nepůsobivý film. Martin Campbell si tu tak zkrátka skutečně vybral hodně slabou chvilku, a tak místo aby mě tento snímek díky povedenému castingu a akci bavil, tak mě nakonec kvůli opravdu debilní, zpackané zápletce nehorázně sral. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Maggie Q je über sexy Jane Wick as a Protégé! Martin Campbell má za sebou Casíno Royale, Zlaté Oko, Zorra i Foreignera, takže není úplně obyčejný akční rutinér a doručil sympatickou akční jízdu, která příběhově nepřináší nic moc nového do žánru, ale zároveň nedělá akčnímu žánru ostudu a z těch posledních Female Assassin Hero mě Protégé bavilo nejvíc, uvidíme, co na to Kate? Překvapila mě Maggie Q, která má nejen sex appealu na rozdávání, ale zároveň i dobře hraje a v akci není žádné nemehlo, v čemž mě překvapil i Michael Keaton, který si záporáka zase a opět užívá a tyhle jejich vzájemné střety jsou slušné. Twist Kill me or Fuck me je vyloženě výbornéj. Krom herců potěší i parádní vizuál, skvělá přehledná kamera, slušná akce, kde mě nejvíc potěšilo šťavnaté Rko- krve je tu na Americké poměry k mému uspokojení dostatek, takže za mne byť jednoduchá, tak dostatečně zábavná akční jednohubka, v kterou jsem rozhodně před zhlédnutím nedoufal. Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 2/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 1/5, Herci 4/5. 7/10. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Veterán Martin Campbell síce už dávno nepatrí do prvej ligy, no vlastne vďaka bohu zato. Aspoň nás môže vždy raz za pár rokov potešiť nejakým tým old schoolovým akčným béčkom ( Na hrane temnoty, Cudzinec ). Protegé rozhodne neobjavuje Ameriku- podobný dej sme videli už veľa krát a aj ten jeden zvrat ktorý film má, je dosť predvídateľný. Ale vôbec mi to nevadilo. Herci hrajú dobre (Maggie Q v hlavnej úlohe ma príjemne prekvapila, Michael Keaton a Samuel L Jackson si vo vedľajších postavách tiež svoje odohrali a zvlášť u Jacksona je vidieť že podobné jednoduché akčné béčka ho stále bavia a že si ich v požehnaných 73 rokoch točí už hlavne pre radosť. Réžiu a technickú stránku si Campbell postrážil, akcie je dostatok, je kvalitne natočená a miestami aj príjemne krvavá a efektná. Príjemná oddychovka, ktorá ma svojou jednoduchosťou a priamočiarosťou vlastne dosť potešila pretože podobné akčné béčka za 15-20 miliónov akoby v poslednej dobe zo sveta filmu úplne vymizli... 75% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (3)

  • Na hudbě k hlavnímu traileru se podílel mimo jiné i český skladatel Tomáš Oliva. (Qaeky)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v rumunskom Bukurešti a vietnamskom Da Nang. Natáčalo sa aj v Bulharsku a Veľkej Británii. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama