Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Jirka Horáček (Rudolf Hrušinský nejml.) žije s otcem (Ladislav Potměšil) na plzeňském sídlišti. Táta mu dává dobře míněné rady, avšak Jirka jeho rad příliš nedbá. Čas tráví s kamarádem Romanem na diskotékách, kde se mu velice líbí Eva (Mariana Slováková). Ta patří k o něco staršímu frajírkovi Cáfovi, ale Jirka se nevzdává a snaží se dívku získat pro sebe. Ztracenou legitimaci mu domu přichází vrátit Jitka (Jaroslava Stránská), které dává najevo svůj nezájem. Avšak osud tomu chce, aby Jirkova veškerá snaha získat Evu, ztroskotala, čímž i prohrál sázku a musí se vydat do holičství. Otec ztrácí nervy a syn chodí domů pouze v době otcovi nepřítomnosti. Nakonec se náhodou setkají u snídaně a usmíří se. (TV Prima)

(více)

Recenze (561)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Dobrý český film. Už strašně dlouho jsem ho chtěla vidět, protože každý komu jsem řekla, že to jsem ještě neviděla, tak si ze mě dělal srandu. Film mám už zhlédnutý a docela ušel...Nebylo to nic světového, ale písničky pohodové a pořád jsem chytala záchvaty z toho jejich tance :D btw: Hrušínský bez těch vlasů pak vypadal jak debil. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Koniec zachmúrených 80. rokov priniesol v Československu akúsi žiaru svetla v podobe energických piesní Michala Davida. Do sveta sa dostáva ďalší herec z rodiny Hrušínských, ktorý má herecký talent už asi zdedený. Film o rebélií, o nezhodách, o smutnom živote, ktorý som si troška vedel prispôsobiť aj na seba. Krásny až priam dobrodružný muzikál, ktorý pohol našimi krajinami. Dobová lahôdka, ktorá stála zo to. ()

Reklama

francis 

všechny recenze uživatele

Já se při tom vždycky hrozně směju těm jejich vikslajvantovejm dresům, je to vlastně taková kostýmní komedie. Tahle hvězdička je za (pro mě subjektivně) geniální vtip s pankáčským účesem, kterej mi neodbytně připomněl mojí rodinu. Pan režisér je kníže anti-invence. Je až zarážející, že nepočítaje dementní písničky v tom filmu neni ale vůbec nic, dokonce skoro žádný dialogy (což je nakonec vlastně dobře). Ech. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Rudolf Hrušínský - dobrá práce, lítat nahatý po Praze, to asi není nic příjemného... Ten příběh sice nic moc, takový normální pro normální puberťáky, ale jinak - dívat se na to dalo, některé scény byly vtipné a povedly se. Ano, jak už se píše níže, je zajímavé sledovat dobu před dvaceti lety. Bylo to divné, musím říct. A ta hudba! Kdyby ve filmu nebyla ta otřesná hudba Michala Davida, byl by film celkově snesitelnější, ale jakmile spustila tato "hudba" chytala jsem křeče a skřípala zuby. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Film je správně ujetá šílenost z 80.let. Jinak, když vidím, kolik lidí dává odpad z pofidérních důvodů, dochází mi jedno: každá generace má své inkvizitory. Nacisti nadšeně zprovodili ze světa Židy jako příčinu hospodářského propadu Německa. Gotwaldovi komunisti po Vítězném únoru zprovodili ze světa každou známku kapitalismu a v monster-procesech odpůrce komunismu. Dětičky po sametové revoluci kritizují optimistické filmy točené za komunismu, protože už nikoho popravovat nesmí a na komunistické politiky si netroufnou, tak popravují hodnocením aspoň filmy, úspěšné komunistické herce a režiséry, Michala Davida... To je pak těžké podle hodnocení zjistit, jak je film dobrý, že? ()

Galerie (19)

Zajímavosti (42)

  • Film vidělo v kinech skoro dva miliony diváků. (ČSFD)
  • Na konci filmu, když mládež utíká na náměstí, má Jirka (Rudolf Hrušínský nejml.), se střídají záběry, kdy Jirka (Rudolf Hrušínský nejml.) na hlavě střídavě má a nemá čepici. (max21)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama