Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Jirka Horáček (Rudolf Hrušinský nejml.) žije s otcem (Ladislav Potměšil) na plzeňském sídlišti. Táta mu dává dobře míněné rady, avšak Jirka jeho rad příliš nedbá. Čas tráví s kamarádem Romanem na diskotékách, kde se mu velice líbí Eva (Mariana Slováková). Ta patří k o něco staršímu frajírkovi Cáfovi, ale Jirka se nevzdává a snaží se dívku získat pro sebe. Ztracenou legitimaci mu domu přichází vrátit Jitka (Jaroslava Stránská), které dává najevo svůj nezájem. Avšak osud tomu chce, aby Jirkova veškerá snaha získat Evu, ztroskotala, čímž i prohrál sázku a musí se vydat do holičství. Otec ztrácí nervy a syn chodí domů pouze v době otcovi nepřítomnosti. Nakonec se náhodou setkají u snídaně a usmíří se. (TV Prima)

(více)

Recenze (561)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších guilty pleasure mnoha Plzeňáků, kteří zažili osmdesátá léta (nebo aspoň jejich dozvuky), či spíše kteří v nich dospívali. Zanedlouho po něm pravděpodobně neštěkne ani pes, nicméně určitou dobovou atmosféru mu upřít nelze, stejně jako se nelze netěšit z vidiny míst, která téměř denně navštěvujete. Potměšil jako fotr boží! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Sice má zde tento filmeček mrzké hodnocení, ale já se u něj vždy dobře pobavil a bavit budu. Hity Michala Davida jsem měl v jisté době docela rád, než je začal hrát pořád dokola a vlastně z jejich slávy žije dodnes. Co se filmu týče, tak zápletka vyla sice plytká a místy nedochucená, ale našlo se tu dost humorných situací a především hlavní duo Potměšil a Hrušínský nejmladší podali slušné výkony. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

PRIMA - "Ty jo, to byly časy, když jsme byli ještě mladí." :-) Já tohle rozhodně můžu a kašlu na to, že jsou na čsfd Soukupovy filmy hodnoceny proklatě nízko. Já viděl Discopříběh nespočetně-krát a pořád mě baví stejně. Skvělá hudba, pohodový vtip, příjemně to uteče, takže mě to pokaždé nabije pozitivem. Ano, herecké výkony nejsou nic extra, ale o tom to přece není. 75% // (26.11.2015) NOVA CINEMA (4:3) - Pocééém, to byly časy, když jsme byli mladí...:-) Film mě fakt baví a nenudí. Dokonce přidávám. 77% // (9.2.2020) - Sranda, s klukem jsme se u toho bavili. 80% (with J.) ()

wafc 

všechny recenze uživatele

Aneb jak jsme se v Plzni pokusili natočít veledildo. Mam radost z toho, že všechny dominanty v čele se Škodovkou, panelákem, Škodovkou, panelákem, Škodovkou, panelákem, logem Škodovky na paneláku, ''Kontíkem'', Škodovkou, panelákem, trolejbusem, panelákem BYLY VIDĚT!!! V Plzni stejně nic jinýho není. Jen kulturně deficitní wafc. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Náhodou. Mně se Discopříběh vždycky líbil. V době vzniku taky proto, že všichni účinkující na sobě měli děsně cool hadry, které nebyly lehce k sehnání. Docela jsem jim záviděla. Dneska se na ty "cool hadry" taky ráda podívám a přijde mi legrační, že hlavní hrdina i většina dalších měli jenom jedny, po celý film stejné. V dnešní době, kdy jsou obchody přeplněné šunty všeho druhu a barev, je to docela fajn vzpomínka na staré časy. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (42)

  • Přestože se děj filmu odehrává v Plzni, v některých záběrech jsou tramvaje s pražskými evidenčními čísly. (Neklan)
  • Když Jirka (Rudolf Hrušínský nejml.) odchází z domova, maluje na obálku fixou červený vykřičník. V dalších záběrech je ale vykřičník namalovaný červenou pastelkou. (max21)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama