Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Jirka Horáček (Rudolf Hrušinský nejml.) žije s otcem (Ladislav Potměšil) na plzeňském sídlišti. Táta mu dává dobře míněné rady, avšak Jirka jeho rad příliš nedbá. Čas tráví s kamarádem Romanem na diskotékách, kde se mu velice líbí Eva (Mariana Slováková). Ta patří k o něco staršímu frajírkovi Cáfovi, ale Jirka se nevzdává a snaží se dívku získat pro sebe. Ztracenou legitimaci mu domu přichází vrátit Jitka (Jaroslava Stránská), které dává najevo svůj nezájem. Avšak osud tomu chce, aby Jirkova veškerá snaha získat Evu, ztroskotala, čímž i prohrál sázku a musí se vydat do holičství. Otec ztrácí nervy a syn chodí domů pouze v době otcovi nepřítomnosti. Nakonec se náhodou setkají u snídaně a usmíří se. (TV Prima)

(více)

Recenze (561)

decouble 

všechny recenze uživatele

Videoklipově pojatý "muzikál", kde zhruba 1/2 filmu tvoří písně, přičemž asi ve třetině z nich je zabírán vrtící se Hrušínský otvírající pusu na playback. Celý ten příběh pseudo-revolty z mladistvé blbosti je navíc pojat velmi jednoduše (stejně jako montážní kvalita videoklipů) a tezovitě, tím pádem se k tomu Davidova hudba stejné úrovně docela hodí....Čím více je ten film starší, tím je ovšem zajímavější z hlediska historické hodnoty, tedy jako obrázek určité doby a produktu, který byl evidentně vytvořen, aby na něj chodili mladí lidé (příběh o nich, dobová móda, prostředí paneláků, písně hitmakera Davida a zmíněná videoklipovost). ()

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí fuckin klasika!!!Sjel jsem to tak potisícé a stále trsám na všechny songy(vyjma toho o mamince a Je to blízko, u těch bulím). Je to prostě neskutečně drsné. Třeba když je hlavní hrdina šťastný, tak si jde po ulici a trsá......to je život kurva:D! Já jsem byl akorát za trotla, když jsem to zkoušel. Songy, jsou jedna pecka vedle druhé, Michal David tehdá byl ve vrcholné formě, nyní je shnilé hovado, které tu už nemá co dělat. Chodit si po městě na písničky z tohoto filmu je naprosto skvělý zážitek. Zítra prokrosím Velikonoční trhy jak disko-pán. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Teenagerský film z doby, kdy je u nás nikdo neuměl dělat, ale Soukupovi s písničkami Michala Davida se to povedlo. Přesně odchycený a odpozorovaný trend doby, žádná velká psychologie, pro dospívající film jako dělaný, a dodnes se u něho tehdejším -náctiletým dobře vzpomíná. Pro ty, jež éra Michala Davida minula, to ale musí být utrpení. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Rudolf Hrušínský - dobrá práce, lítat nahatý po Praze, to asi není nic příjemného... Ten příběh sice nic moc, takový normální pro normální puberťáky, ale jinak - dívat se na to dalo, některé scény byly vtipné a povedly se. Ano, jak už se píše níže, je zajímavé sledovat dobu před dvaceti lety. Bylo to divné, musím říct. A ta hudba! Kdyby ve filmu nebyla ta otřesná hudba Michala Davida, byl by film celkově snesitelnější, ale jakmile spustila tato "hudba" chytala jsem křeče a skřípala zuby. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Náhodou. Mně se Discopříběh vždycky líbil. V době vzniku taky proto, že všichni účinkující na sobě měli děsně cool hadry, které nebyly lehce k sehnání. Docela jsem jim záviděla. Dneska se na ty "cool hadry" taky ráda podívám a přijde mi legrační, že hlavní hrdina i většina dalších měli jenom jedny, po celý film stejné. V dnešní době, kdy jsou obchody přeplněné šunty všeho druhu a barev, je to docela fajn vzpomínka na staré časy. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (42)

  • Predstaviteľku Evy - Marianu Slovákovú našiel režisér Soukup v jednom slovenskom dievčenskom časopise, pre ktorý fotila a v tom čase vystupovala aj vo videoklipe kapely Elán. (Raccoon.city)
  • Reklama na streche, kde chodí Jirka (Rudolf Hrušínský) fajčiť a pozerať na mesto, s nápisom Škoda do celého sveta" bola nainštalovaná iba pre účely filmovania a následne demontovaná. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama