Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jirka Horáček se chystá oženit s kadeřnicí Jitkou, což překvapivě těžce nese jeho otec. Nejprve se snaží syna naspořenými tisícovkami nalákat na cestu kolem světa, a když to nevyjde, snaží se svatbu rozmluvit Jitce. I tento pokus však selže, a tak se svatba nakonec přece jen koná, bez účasti naštvaného otce. Zdá se, že zatímco Jirka se usadil a dospěl, potíže nastanou s otcem, který se nejprve za poněkud trapných okolností seznámí se sympatickou zdravotní sestřičkou Lucií a později s atraktivní striptérkou a prostitutkou Álou. Skončí v jejím bytě, a nejenže se stane jejím milencem, ale navíc ochotně přijme roli poskoka, který pere, vaří a uklízí. Navíc se u něj začnou projevovat jasné příznaky "druhé mízy". Barví si vlasy, moderně se obléká, sportuje, chodí do sauny a snaží se hubnout, dvoří se Ále a nevidí, že je všem pro smích. S výjimkou Lucie, které je sympatický a s níž se pomalu sbližuje. Když však pochopí, že je to Lucie, kdo se mu líbí, žena ho odmítne, protože nechce prozradit, že je svobodná matka. (TV Nova)

(více)

Recenze (279)

castor 

všechny recenze uživatele

Radši si dám jednou do roka pokračování osudů otce a syna Horáčkových, než kdejakou nejapnou českou komedii současnosti. Můj smysl pro humor asi není dostačující, nebo je tu příliš mnoho těch, kteří se nechají strhnout srovnáváním s Troškou. Zatímco Troška už řadu let omílá to své stejně ubohé "nic", Soukup na počátku devadesátých let příjemně bavil.. navíc nelze přehlédnout vytříbené herecké obsazení - Potměšil, Vlach, Obermaierová, Nový.. Příliš nechápu místní pohoršení nad další várkou (sic všelijak sešroubovaných) osudů dříve nezbedného synka a taťuldy, kterému se naopak zapalují lýtka. Náhodné setkání se striptérkou Álou ho totiž dostane až k sympatické zdravotní sestřičce Lucii (mimochodem Blažena z trilogie Slunce, seno..).. a řadě problémů. Jasně, Soukup je v té druhé polovině devadesátých let už někde úplně jinde, nicméně oba jeho díly hudební komedie a obě pokračování sympatického dua přátel neúnavně bojujících proti vekslákovi Adamcovi (Kamarád do deště) jsou s různými výhradami výbornými návraty do dob, kdy bylo všechno jinak.. ()

Radek99 odpad!

všechny recenze uživatele

Pro mne bylo dlouho synonymem úpadku českého filmu jméno Zdeňka Trošky. Ale kam se Troška vlastně hrabe na Soukupa! Dlouho takové trošku nenápadné jméno v pozadí (natočil kdysi i dobré filmy - Pěsti ve tmě, Romaneto, Lásku z pasáže...)...no ale spolupráce s Borisem Janíčkem?! - to jsou KROKY do kulturního pekla... A on tam pan Soukup také se svou režijní prací za pár let došel (stačí jen nahlédnout do jeho filmografie)... ()

Reklama

ihonzik 

všechny recenze uživatele

..pokračování patálií kominického učně a jeho dobrosrdečného otce, kdy si kominík bere dívku, o kterou by si v prvním díle neopřel ani kolo (což má být zřejmě nějaký Soukupovo ponaučení), a stává se z něj nudnej pavouk, který už je v tom filmu akorát na písničky. Jeho otec se během toho proměnil znovu v puberťáka (rozuměj idiota), což u Potměšila funguje a je to docela zábava (zvlášť když s Pavlem Novým uráží Jaroslavu Obermaierovou). Bohužel u toho nezůstalo, neboť Soukup s Pergnerem přihráli panu Horáčkovi do cesty poloviční kurvu Evu Čížkovskou (Hospoda, Ordinace...) a anděla ze záchytky Veroniku Kánskou (Slunce, seno...), takže druhá polovina je téměř nekoukatelná. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

hm, tenhle film už nemůže být dobrý, protože když si dám 5 piv a 3 míchačky, nesměju se stejně hurónsky, jako u jedničky....stejně je ta Čížkovská hnusná jak prdel, něco jako Irenka v Dědictví....akorát že v obou filmech jsou tyto děvy představovány jako krasavice,no potěš koště......................moje hodnocení = 3 z 10. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Teenagerský film stále ještě z doby, kdy je u nás nikdo neuměl dělat. Michal David už v této době zase tolik netáhl, ale stále se našlo dost dospívajících - i těch nostalgiků, co pamatovali první díl, pro něž je film určen. S bonusem navíc, tedy s Veronikou Kánskou ze Sluncí a sen. V podstatě pohodový snímek, který si na nic nehraje, ale dovede nabudit dobrou náladu. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně, kdy otec (Ladislav Potměšil) ukazuje Jirkovi (Rudolf Hrušinský nejmladší), že má 100 tisíc Kč, má otec (Ladislav Potměšil) na nohou pantofle. Když pak peníze vyhodí a přelézá balkon, má však na nohách polobotky. (max21)
  • Samozřejmě bylo hrozné být znovu v této situaci, všechno se mi vrátilo, ale musela jsem se s tím poprat,“ svěřila se Jaroslava Bobková-Stránská o scéně, ve které rodí, protože ve dvaceti přišla o půlroční dcerku Janičku. (Duoscop)
  • Aby režisér Jaroslav Soukup sehnal peněžní prostředky k filmu, podal si do novin inzerát, ve kterém sháněl sponzory. Snímek je proto možné popsat jako „film na inzerát“. (cinemag)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama