Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý číšník Michal, který pracuje v restauraci, se dostane do maléru, když je přepaden a okraden o tržbu, kterou měl na šéfův příkaz doručit do banky. Protože je v podmínce, je mu jasné, že mu nikdo neuvěří, a předstírá, že je vše v pořádku. Současně požádá o pomoc kamaráda, taxikáře Tomáše, který si kvůli němu půjčí od nebezpečného veksláka Adamce šedesát tisíc korun. Protože půjčka je jen na týden a s dvacetiprocentním úrokem, začnou oba shánět peníze. Všichni, na které se obrátí, je odmítnou a Tomášovi se nepodaří prodloužit lhůtu splatnosti. Navíc ho dva Adamcovi kumpáni zmlátí. Náhodou kamarádi zjistí, že v přepadení má prsty jeho kolega Kadlec se svým zetěm, garážmistrem Burešem, který šmelí s ukradenými vozy. Michal zavolá Burešovi jako náhodný svědek, a ten je po krátkém váhání ochoten zaplatit za mlčení. Vzápětí však naivní mladíky oklame, a ještě se dostane na stopu Tomáše. Kamarádi vymyslí s pomocí Michalovy dívky Magdy podraz, kterým by vytrestali veksláckého šéfa i zdánlivě bezúhonné ničemy Kadlece s Burešem a předali je i s důkazy policii. (TV Nova)

(více)

Recenze (292)

kingik 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně vrchol spolupráce Soukup, Vaculík, Tofi. Mně trochu vadila překombinovanost v ději, kdy se malér s uloupenou tržbou mohl řešit i jinak, než jak to vyřešili hrdinové této komedie. Přes nabízená nevyužitá řešení se pomalu komedie (z dnešního pohledu) jeví jako naivní, ale divácky chytlavá a dá se vidět i víckrát. Tentokrát se to obešlo bez vlezlých Davidových písniček. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Za víc to nestojí. Tofi nestíhá a Bony a klid ukradlo většinu trumfů už rok předtím v čele s výraznou hudbou. Stojí to za jedno ospalé nakouknutí, protože řada postaviček je vykreslených vcelku povedeně. Paradoxně však platí, že na základě tohoto filmu by mě nesmírně zajímalo fungování postav za nového režimu, což měl splnit "Brooklyn". Ovšem udělal to dost tristně. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Na ten život už dýl ve frontě stojíš, jsi nabitej, tak co, tak co se bojíš, vem za kliku a vstup a zakřič na něj: Ten za dveřma jsem já, jsem já! “ KAMARÁT DO DAŽĎA prekvapivo nezostarol a stále je to dobrá a svižná kombinácia heist movie s buddy movie, to všetko v nezameniteľných pražských kulisách, samozrejme s typickým (ne)rozpočtom a s výborným duom Tofi/Vaculík. K tomu miestami až stroskotanecké bukowski-dialógy („Ako sa máš?“ – „Žijem. A ty?“ – „Tiež.“), výborná muzika (Tlaková níž) a napínavá kriminálna zápletka s humorom, i láskou. Na titulnej pesni „Dávaj ber“ sa hudobne podieľali Baláž s Patejdlom. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ako dvaja obyčajní chlapci prejdú cez rozum zločinu organizovanému aj malému, to sa nám vtedy mimoriadne páčilo. Film bol neuveriteľným zjavom v závere socializmu a dodnes je zaujímavý, nápaditý a vtipný. A hudba ani nemohla byť k filmu lepšia, akokoľvej je dnes už za zenitom, k scénam filmu sa hodí dokonale, a anglické verzie čs hitov dodávajú tajomnú atmosféru. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Sagvan Tofi a Lukáš Vaculík vytvořili na plátně nejednou skutečné raubířské přátelství, aby za znění písní Michala Davida, pod režijní taktovkou ještě svéprávného Soukupa doháněli davy socialistických diváků k smíchu i k pláči. První díl Kamaráda do deště nezestárl a i přes jisté úsměvné situace vyplývající spíše z nostalgie na dobu téměř před dvěma desítkama let minulou jde stále o skvělou zábavu. Porevoluční druhý díl již naopak trpí všemi „tesnoporevolučními„ nešvary. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (24)

  • Autoři se dopustili ve scénáři nesmyslné chyby, když Michal (Sagvan Tofi) odváží kradený žigulík do garáží Flora a v autě všude zanechává svoje otisky prstů, které by ve skutečnosti policisté ihned odhalili. (Redyx1)
  • Ako autori filmu spomínajú, diéty k filmu bývajú rôzne a Karel Augusta, ktorý si zahral zloducha Kadleca, ju mal veľmi špeciálnu – zahŕňala iba jednu fľašu bieleho vína denne. Bolo tak logické, že bez dostatočnej výživy nepodával stopercentný výkon. Keď už sa zdalo, že sa v ten deň nič nenatočí, poslal režisér Soukup Augustu do šatní, aby sa napil. A išlo sa ďalej. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama