Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinové zanechali původních profesí číšníka a taxikáře a pronajali si prosperující diskotéku Brooklyn. Jejich poklidný život však naruší podvodník Kadlec, který nezapomněl, že to byli právě oni, kdo jej před dvěma lety dostali za mříže. Celou tu dobu myslel jen na pomstu. Dříve drobný podvodníček s pomocí svých kompliců, zetě Bureše a spoluvězně "Inženýra" se napojí na obchod s drogami a zahájí svou pomstu. Michal je zatčen pro znásilnění dívky, kterou v životě neviděl a Tomášovi nedá moc práce zjistit, že za vším je právě Kadlec. Dlouho také Tomáš netuší, že sympatická Ivana, která nastoupila do jejich podniku a do níž se zamiloval, pracuje také jako luxusní prostitutka a do podniku ji nasadil právě Kadlec. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (242)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Asi byla chyba dívat se na Kamaráda do deště po sérii českých filmů, které spatřilo jen málokteré oko - a že ty filmy byly opravdu dost nekoukatelné. Proti nim Příběh z Brooklynu plyne poměrně slušně - jeho největším problémem je naprostá průměrnost. Nebýt toho, že je to pokračování svým způsobem kultovního filmu s těmi samými herci, tak po tomhle filmu neštěkne ani pes, ani televize. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Úplný opak skvělé jedničky. Když vynechám, že finty vůbec nemají nápad nebo logiku a jsou příliš přímočaré, tak díky porevolučnímu syndromu českých filmů jde o naprostý cringe fest. Porevolučním syndromem samozřejmě myslím to svobodné utržení ze řetězu, kdy chtějí tvůrci do filmu nacpat úplně všechno, co dřív nemohli, což působí hrozně uměle a nepřirozeně (v tomhle drží prvenství Nahota na prodej). Absolutním vrcholem trapnosti jsou pak Vašutovy výstupy u baru s příšerně českou angličtinou, či Tofiho rádobyvtipné hlášky. Jinak, nechápu, jak se mohl Tkadlec nachytat na Vašutova Američana - tak perfektní češtinou by žádný Amík mluvit nemohl. Jedna hvězda za ty hlášky, které jsou ve výsledku svou trapností vlastně strašně zábavné a některé z nich i s kamarády používáme. P.S: Když dá Vaculík Krainové kopačky, tak si ho Tofi dobírá:"To bylo řečí, prý - já bych se o tebe rval jak eskymáckej pes". Jenže tuhle trapnost řekl Vaculík Krainové ve chvíli, kdy byli spolu sami. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se koukla i na dvojku, když už to dávali v bedně. Jendička mě překvapila a zaujala, ale dvojka už tak moc ne. Pořád je to fajn film, na který se dá dívat, film takový trochu jiný než jiné české filmy, co znám. Sagvan tady vlastně ztvárnil skoro životní roli, protože pak už se skoro nikde neobjevil... Líbí se mi, jak kluci Kadlece vždycky vypečou, zápletka taky byla fajn, ale jinak to asi není film tak úplně pro mě. Jednička se mi líbila o chlup více. ()

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Poněkud slabší než první díl, ale taky rozhodně povedený. Pro člověka, který si rád zavzpomíná, zasměje se nebo má prostě jen rád československé filmy, je tohle jako dělaný. Svou laťku kvality si snímek dokázal tak nějak udržet. Příběh je opět lehce přitažený za vlasy a naivní podobně, jako jeho první díl, ovšem zajímavý natolik, že člověka dokáže vtáhnout do děje, aniž by se sám musel nějak dvakrát snažit. Je to komedie, od ní se musí očekávat, že to bude trochu volovina. Skvělý Lukáš Vaculík, ze kterýho se tady stal možná trochu nudnej strejda, ale Sagvan toho nudnýho strejdu ze spárů nudnýho strejdy dokázal znamenitě vytáhnout. Karel Augusta ve své roli podvodníka byl taky super, svou postavu dokázal podat zajímavě a to tak, aniž by musel nějak přehrávat. Samotná atmosféra devadesátkových diskoték je velmi osobitá, všichni prostě odhodili veškerý konvence a šli si to všechno pořádně užít. Porevoluční doba, jejíž duch a nádech je stále zaseknutý v socialismu. Působí to skvěle a já si osobně myslím, že se snímek povedl. Můžu jedině doporučit! ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Zatímco první Kamarád do deště patří k tomu nejlepšímu, co (po)normalizační komunistická tvorba nabízí, jeho pokračování, které dorazilo až za čtyři roky, tak naopak působí o to zklamavším dojmem.. Revoluce dokázala kultovní duo Vaculík-Tofi připravit o osobní kouzlo a navíc jejich pokračování scenáristicky vykastrovat, a kde první film okouzlil promyšleností a nápaditostí, dokáže dvojka pouze lacině nahazovat, dokud příběh nepohřbí dvojitým twistem.. Soudruh (počkat, to už ne) Kadlec se chce pomstít a jeho plánem je uvrtat Michala s Tomášem do nelegálního obchodu s drogami, dostat je tak za mříže a jejich nově otevřenou diskotéku Brooklyn uvrhnout do zapomnění.. Vypadá to od začátku lacině a bohužel ani jedinečná herecká chemie nic nezmůže s odbytě napsaným příběhem. Přece diváci přišli jednou, tak přijdou znovu, akorát že už naposled.. Soukupova derniéra coby zajímavého filmaře, ale teprve začátek letitého aktivního přispěvatele do odpadů české kinematografie.. Tohle pokračování mrzí.. 35% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Lukáš Vaculík souhlasil s účastí na filmu až poté, co Jaroslav Soukup několikrát přepsal scénář. (korbitch22)
  • Režisér Jaroslav Soukup potreboval dievča, ktorej by diváci uverili, že je luxusná prostitútka, a preto si z agentúry "Czech models" vybral osem dievčat, z ktorých v konkurze najlepšie obstála Simona Krainová s nulovou hereckou skúsenosťou. (Raccoon.city)

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama