Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

castor 

všechny recenze uživatele

Je smůla a smůla. Někdo si jí zaslouží, tohle ale nepřeje nikdo nikomu. Oliver Stone tu a tam potřeboval zvolnit. Nechtěl být jen poslem špatných zpráv a plivat na „milovanou“ Ameriku a její politiku. V tomhle tripu si jednoduše zalaškoval s temnými stránkami lidského bytí. Za všechno přitom mohl jeden prasklý chladič a nevinná odbočka do jedné díry. V ní člověk aby někoho normálního pohledal. Vyšinuté panoptikum zahájí pochybný automechanik Billy Bob Thornton, slepý Indián Jon Voight, tupá nymfomanka Claire Danes, její paranoidní a agresivní přítel Joaquin Phoenix, prznič vlastní dcery Nick Nolte nebo právě krásná Jennifer Lopez, která zrovna potřebuje pověsit závěsy. Sean Penn, který dluží, kam se podívá a právě přišel o dva prsty, se mezi nimi ne úplně snadno proplétá a je ideálním mužem v tísni. Všichni okolo, stejně jako on, lžou, kradou, podvádí, souloží a doufají, že z každého výletu vytáhnou maximum pro sebe. Penn ukazuje, na jak velkém rozsahu dokáže operovat, Stone potvrzuje, že i přes slabší scénář vytáhne snímek do vyšších pater jeho nápaditá režie. Takže divák na tom jen a jen vytěží!! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

U-Turn mi tak úplně nesedl. I když je to zpočátku docela zajímavý, tak jsem čekal, že se z toho vyklube něco víc. Navíc tento styl vyprávění mě moc nezaujal a přišlo mi, že to je až moc překombinovaný, zmatečný a chvílemi jsou tam dost divný situace, který se tam nehodí. V určitých pasážích film dokáže zaujmout, ale celkově mě to příliš nevzalo. 60% ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Co mě na U-Turn zaujalo, byla atmosféra arizonského zapadákova, geniální soundtrack ze známých a skvělých písní, ale také melodií od Ennia Morriconeho, jenž svou hudbou dodává scénám další rozměr (nejen v tomto filmu). Na výsledném - a velmi pozitivním - dojmu se však podepsaly také vynikající herecké výkony Seana Penna a Nicka Nolteho, přičemž i Jennifer Lopez příjemně potěšila. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že je to drama, thriller a krimi, ale v charakteristice chybí také označení komedie - což v každém okamžiku v podtextu je. Pološílený majitel autoservisu, milenec žárlivý už jen na to, že má holku, nepřetržitelná Bobbyho šňůra smůl, až po závěrečnou pointu včetně závěrečného zvolání - Arizona! Copak to není humor? Film stojí na hercích, zvláště skvělém Pennovi a nádherné Lopez. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Svět U-Turn je další z precizních ujetin páně Stona, nepochybně. Brutální střihy, násilné přechody barevného a černobílého materiálu, geniálně divné úhly záběru. Tahle to sice zní jak videoklip, ale to by U-Turn nemohl mít tak zábavně ironický děj. Městečko v poušti, které tak (ne)trochu připomíná Creeky z dob Divokého západu, až na to, že v téhle díře nenajdete jediného normálního člověka a ani ten frája, co kolem jen projížděl a zařvalo mu auto, tomu rozhodně nepřidá. Atmosféra je tu dusnější než vzduch, co hlavní pošuci a hajzlíci ztěžka vtahují do nozder. Totálně úletové figury, rádoby idylický hudební doprovod, nepředvídatelný děj a zvraty, to je jen pár pozitiv, které dělají z U-turn něco víc než jen krásný klip. No a od krutě satirické až černohumorně absurdní grotesky je jen krůček ke krvavé lázni... 80%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Do role druhého bikera byl původně zamýšlen Tom Savini, a to poté, co ho uviděl režisér Oliver Stone ve filmu Od soumraku do úsvitu (1996). Savini ale nemohl kvůli pracovnímu vytížení roli přijmout, a tak ji získal producent Richard Rutowski. (Cheeker)
  • Bobby Cooper (Sean Penn) nosí hodinky značky Movado Museum. (dyfur)
  • Sean Penn byl nucen odřeknout hlavní roli kvůli jinému natáčení. Studio angažovalo Billa Paxtona, ale ten z projektu vycouval asi týden před začátkem natáčení. U Penna se mezitím naštěstí změnila situace, takže mohl Paxtona nahradit. (Ai.ma)

Reklama

Reklama