Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jedinečná práce s kamerou (prostřihy na detaily chvílemi skoro přivádějí v úžas) a skutečně silný (nejen emocionálně) závěr trochu vylepšují jinak ne až tak skvělý scénář. Námět je sice zajímavý, ovšem nebýt výkonů jednotlivých protagonistů (hlavně neustále bitý Sean Penn je fakt dobrý) a zmíněné kamery, asi by tenhle film zapadl jen do šedi průměru, byť Oliver Stone svou práci odvedl na solidní úrovni. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Resty z devadesátek spočítám na prstech jedné ruky, jelikož jsem tehdy sjížděl všechno včetně romantických komedií s Meg Ryan. U Turn byl jedným z nich a teď lituji, že jich v záloze nemám víc, protože zavzpomínat si na tyhle herecké gardy je eňo-ňuňo labuž. Když už si myslíte, že vás zde po šíleném, umaštěném automechanikovi Billy Bob Thorntonovi nebo násilnickém úchylákovi Nicku Noltem nic nepřekvapí, objeví se na scéně nagelovaný vynervovaný frajírek Joaquin Phoenix a máte divácké Vánoce. Přesto mám s touto stoneovkou trochu problém - jak je skvělá v atmosférickém rozjezdu a narůstajícím drajvu do čím dál absurdnější fucked-up situace hlavní postavy, tím v ní čím dál více skřípe nesourodá mixáž dramatu s komedií, se kterou si neumí rady ani Morricone. A ve finále se pak jejímu specifickému scenáristickému rozumu vymkne z rukou úplně všechno. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak si pohral so žánrovými pravidlami nakoniec aj Stone, aby nám naservíroval luxusný neo-noir 90tych rokov. Muž, ktorý podlieha osudovej žene (s veľkým kultovým pozadím Lopezky), jej skazený milenec, plán, ktorý sa rúti, nevyhnutný záver, atď, atď.....Niečo z kriminálok 40tych rokov, niečo od bros Coenovcov, niečo od Lyncha a niečo typicky Stoneovské. U-Turn je predovšetkým hyper štýlový žánrový film, ktorý nemusí sadnúť každému. Vošukáš mne, nebo zabiješ? Tipnite si, čo si Penn vyberie... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone natočil film, ktorý mi naozaj sadol. Páči sa mi na ňom všetko. Výborná réžia, kamera, strih, hudba, námet, scenár, herci... Týpek, pohybujúci sa na hrane zákona, Bobby Cooper, uviazne so svojim štýlovym Mustangom v zapadnutom, malom mestečku uprostred horúcej Arizonskej púšte. Smola sa mu lepí na päty. Jedna nepríjemnosť za druhou ho vtiahne do víru udalostí, ktoré by som si veru neprial zažiť. Hlavnú mužskú úlohu vynikajúco stvárnil Sean Penn, ale najviac ma odrovnala Jennifer Lopez. Postava krásnej intrigánky Grace je jej životnou úlohou. Oliver Stone z nej dostal maximum. ***** ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Asi takto by vyzeralo mestečko Twin Peaks, keby ho točil Stone. I keď toto je taký Stoneov U-let. Tento film stojí za pozornosť už len skvelým obsadením (a to teraz a jediný raz myslím aj Lopezku)hrajúcim ako o život. Superior je proste mestečko s najväčšou koncentráciou pošukov na svete. Miesto, kde by nikto, ani Sean Penn dobrovoľne nezastavoval, keby sa mu nepokazila hadica na aute. Spektakulárna kamera, zaujímavý strih a hudba Enia Morriconeho sú už len čerešňou na torte. PS. Všimli ste si Liv Tyler ? ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Film byl volně inspirován jedním příběhem o tulákovi, který v osmdesátých letech zmizel, když se vydal dál po nedokončené silnici. (Ai.ma)
  • Do role druhého bikera byl původně zamýšlen Tom Savini, a to poté, co ho uviděl režisér Oliver Stone ve filmu Od soumraku do úsvitu (1996). Savini ale nemohl kvůli pracovnímu vytížení roli přijmout, a tak ji získal producent Richard Rutowski. (Cheeker)
  • Fotky malé Grace na konci filmu jsou autentické fotky malé Jennifer Lopez. (Ai.ma)

Reklama

Reklama