Reklama

Reklama

U-Turn

  • USA U Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bobby Cooper (Sean Penn) uhání ve svém autě směrem k Las Vegas, aby srovnal hráčský dluh u mafiánů, kteří už ho kvůli prodlení v platbě připravili o dva prsty. Doufá, že pak bude volný jako pták. Porucha na autě ho však zavede do ospalého arizonského městečka s nepatřičným názvem Superior. Zde se ocitne v pasti, protože přijde o všechny peníze a nemá jak si nechat auto opravit. Když se seznámí s krásnou Grace McKennovou (Jennifer Lopezová) a jejím vlivným manželem Jakem (Nick Nolte), cíl uprchnout z města rázem ustoupí základní potřebě přežít. Jake nabídne Bobbymu peníze za vraždu Grace. Ta ho později požádá, aby se zbavil Jakea. Oba mu nabízejí způsob, jak se dostat pryč – když pro ně zabije toho druhého. Jakmile se však Bobby nechá zatáhnout do smrtící hry chtíče, šílenství a peněz, začne jít opravdu o hodně... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (465)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zvláštní film. Trochu mě to připomnělo Fargo skrz zvraty. Opravdu skvělá role pro Jennifer Lopez. Sean Penn je prostě smolař, a to ho doprovází celý film v tomto zapadákově. Billyho Boba Thorntona bych ani v roli vidláckého automechanika nepoznal. :D I Claire Danes a Joaquin Phoenix tu mají dobré štěky. Celé se to prostě odehrává v jednom zapadákově v Arizoně, odkud se Penn snaží dostat. smůla se mu ale lepí na paty. "Měl byste dávat víc pozor." ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak to byla síla. Skvělé obsazení, ale hlavní hvězda tohohle filmu je Oliver Stone, který dokáže vytěžit maximum už i z úvodní scény kdy Sean Penn jede do toho zapadákova. Všichni herci bez vyjímky hrají skvěle. Úchyl Nicka Nolteho je nezapomenutlený stejně jako úchyl Billy Boba Thortona. Sean Penn je skvělej a je hustý jak postupně furt krachuje z toho jak se mu to celý kurví. Jennifer Lopez je ultrahypersexy a zahrála to taktéž skvěle. No a dvojice Joaquin Phoenix a Claire Danesová skvěle dotváří tento brilantní film. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

U-Turn mi tak úplně nesedl. I když je to zpočátku docela zajímavý, tak jsem čekal, že se z toho vyklube něco víc. Navíc tento styl vyprávění mě moc nezaujal a přišlo mi, že to je až moc překombinovaný, zmatečný a chvílemi jsou tam dost divný situace, který se tam nehodí. V určitých pasážích film dokáže zaujmout, ale celkově mě to příliš nevzalo. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Je smůla a smůla. Někdo si jí zaslouží, tohle ale nepřeje nikdo nikomu. Oliver Stone tu a tam potřeboval zvolnit. Nechtěl být jen poslem špatných zpráv a plivat na „milovanou“ Ameriku a její politiku. V tomhle tripu si jednoduše zalaškoval s temnými stránkami lidského bytí. Za všechno přitom mohl jeden prasklý chladič a nevinná odbočka do jedné díry. V ní člověk aby někoho normálního pohledal. Vyšinuté panoptikum zahájí pochybný automechanik Billy Bob Thornton, slepý Indián Jon Voight, tupá nymfomanka Claire Danes, její paranoidní a agresivní přítel Joaquin Phoenix, prznič vlastní dcery Nick Nolte nebo právě krásná Jennifer Lopez, která zrovna potřebuje pověsit závěsy. Sean Penn, který dluží, kam se podívá a právě přišel o dva prsty, se mezi nimi ne úplně snadno proplétá a je ideálním mužem v tísni. Všichni okolo, stejně jako on, lžou, kradou, podvádí, souloží a doufají, že z každého výletu vytáhnou maximum pro sebe. Penn ukazuje, na jak velkém rozsahu dokáže operovat, Stone potvrzuje, že i přes slabší scénář vytáhne snímek do vyšších pater jeho nápaditá režie. Takže divák na tom jen a jen vytěží!! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Divný film. To je první, co mně napadá, když si vybavím U-Turn. Emočně je to studené jako psí čumák, film jenom tak prošumí hlavou. Ne, že bych se nudil, ale na Stonea je to slabý. Za zmínku stojí obtloustlý, kouzelně špinavý Bob Thorthon (není vůbec k poznání!) a tehdy ještě neznámá Jeniffer se svými sexy proporcemi. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Natáčelo se od 4. listopadu 1996 do 16. ledna 1997 ve státech USA – Arizona, Nevada a Kalifornie. (BMW12)
  • Pro roli slepého muže zvažoval Oliver Stone Marlona Branda, nakonec ji ale svěřil Jonu Voightovi. (Ai.ma)
  • Do role druhého bikera byl původně zamýšlen Tom Savini, a to poté, co ho uviděl režisér Oliver Stone ve filmu Od soumraku do úsvitu (1996). Savini ale nemohl kvůli pracovnímu vytížení roli přijmout, a tak ji získal producent Richard Rutowski. (Cheeker)

Reklama

Reklama