Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou příběhu je nenapravitelný smolař Standa (Jiří Macháček), se kterým si osud pěkně pohrává. Zrovna ho pustili z vězení a on věří, že karta jeho života se obrací. Bývalý šéf Zdeněk (Ivan Trojan) mu totiž něco dluží a Standa si konečně může splnit to, o čem snil. Jenže potká Ondřeje (Marek Taclík), a to je oproti Standovi ještě větší nešťastník a blázen. Jejich smůla se násobí, a to nemůže dopadnout dobře. Zdeněk má restauraci, manželku Sandru a dvě děti. Manželka je přísná, spolehlivá a ekologická. Děti jsou hodné, učí se a hrají si. Všechno se daří, než potká Standu a Ondřeje... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (789)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Komedie, jejíž tempo je na začátku docela dost svižné, skoro sprinterské, jenže jak ubíhá děj, pomalu dochází dech (jako by režisér zapomněl, že netočí kraťas, ale celovečerák). Osobně se mi líbil Marek Taclík, ten sice nepředvedl nic charakterního, ale svým hláškám dodal patřičný údiv nebo potřebné gesto. Jirka Macháček předvedl obvyklý standard, svého natvrdlíka zvládl opět v pohodě. Celkově se dá říci, že první půlka je za 4 a druhá tak sotva za 2 hvězdičky. Ale jako celek je to docela slušná zábava. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, čím mě to ve výsledku zaujalo, ale má to skvělý absurdní humor. Vedle Vladimíra Dlouhého a jeho voyerovské reality show Načapám tě! filmu vévodí precizní Trojanova hitlerovská parodie. A výchova Kláry Pollertové - Trojanové v konfrontaci s ďábelskými plány nevinné dcerušky je odzbrojující, stejně jako naordinovaný chladný sex. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ondříček už asi nikdy nenatočí nic tak výborného jako Šeptej. Škoda. Jeho (Ondříčkovou - a vlastně i tohohle filmu - vadou asi je, že jeho postavy jsou hrozně stereotypní (myslím hlavně v universu postav jeho filmů) - všechny jsou něčím nenormální, vybočené, prostě trhlé. Tady to le takřka čítankové. Největší chybou filmu je, že se snaží být srandovní a humorný, za každou cenu. On takový samozřejmě občas tu a tam je a chvílemi jsem se i hlasitě zasmál. Ale jak se jím snaží být a strašně hodně tlačí na pilu, což způsobuje, že je občas místo humoru spíše trapný, tak to dost ubírá na jeho atmosféře. Film je zajímavý hlavně kvůli dvěma věcem - geniální vystihnutí proměny a nakonec spylnutí s fiktivní osobností Ivanem Trojanem, ten jeho proslov patří k tomu nejlepšímu a nejzábavnějšímu v dějinách porevolučního českého filmu a k tomu nejlepšímu, co kdy Trojan ve filmu předvedl (kam se na to hrabe nějaký trapný a zkarikovaný Václav) a Klára Pollertová-Trojanová (dobře, přiznávám, mám pro ni velkou slabost od Vrať se do hrobu), která je ve své roli bezchybná. Zbytek se plácá mezi nudou, klišé, neoriginalitou, tuctovostí, karikaturou, humorem a všedností. I ten Tříska mi tady připadal spíše odpudivý. Jednoduchá, prostá tuctová nevíceúčelová jednohubka pro zasmání na jedno použití (čím víckrát jsem to viděl, tím méně mě to baví a tím horší mi to připadá). ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Ondříček spolu s Macháčkem, Trojanem a dalšími vytvořili jistý druh úspěšného českého filmu, který se mezi diváky stává kultovní. A doufám, že v tom budou pokračovat...Jedna ruka netleská oplývá skvělými scénami, nepříliš vážným dějem a parádní uvolněností, která vás přinutí si z filmu nic nedělat, i když máte raději vážnější témata. Báječně jsem se bavil, jediné, co mi lezlo na nervy, byl příběh dvou naprostých looserů, který mě chvíli deptal, ale zvykl jsem si :-) Macháček rulezzz ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tuzemské komédie mám rád preto, že sú na míle vzdialené tým spoza mláky. Donedávna sa nestávalo často, že by niekto stavil na kartu amerického typu uletenej komédie a ja som takéto pokusy ani nevyhľadával. Tento prípad je však iný. Je to taký mutant americkej uletenej bláznivosti a poctivej českej nápaditosti. Tento mix sa ukázal ako veľmi dobrá voľba, aj keď miestami tvorcovia akoby tápali a nevedeli, ktorým smerom sa ubrať. Trošku pichli do drámy, trošku do thrilleru, ale nakoniec sa všetko ukázalo ako rýdza čiernohumorná jednohubka nie pre každého. 70%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (29)

  • Po pracovných projekciách vypĺňali diváci dotazník, ktorý režisér zostavil podľa vyskúšaných dotazníkov z Hollywoodu. Od Alfreda Hitchcocka aj podľa vlastných predstáv a kvôli reakciám divákov presunul jednu scénu z konca filmu hneď na začiatok. (Raccoon.city)
  • Názov filmu Jedna ruka netleská vychádza z perzského príslovia. V podstate znamená, že by sme si mali pomáhať, pretože jedinec nič nezmôže. (Raccoon.city)

Související novinky

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

24.04.2017

Produkční dům Davida Ondříčka Lucky Man Films má za sebou práci na celovečerních trhácích, jako jsou Samotáři, Jedna ruka netleská nebo Anthropoid. Novinkou v už tak pestrém portfoliu je seriál… (více)

Reklama

Reklama